YLE Teema

 

Voisko teema lähettää Lake Placidin jääkiekon loppuottelu 1980 uusintana, sellaisena kun se alkuperäisesti lähetettiin suomessa. Olis kiva nähdä se ennen jääkiekin mm kotikisoja 2012

Julkaistu sunnuntaina 26.02.2012 2 kommenttia 107 suositusta

Suosittele107 Suosittelee

Lähetä linkki

Anonyymi

Suomi-Usa matsihan oli aika legendaarinen. Usan kultahan ratkesi vasta viimeisessä erässä Suomea vastaan.

Nostal Gikko

Lake Placidissahan ei pelattu varsinaista loppu-ottelua, vaan kokonainen loppusarja, jonka alkuvaiheissa pelattiin kullan tielle USA:lle viitoittanut ottelu Neuvostoliittoa vastaan.

Mutta se on totta että kisoista on jäänyt mieleen (ei ollut silloin vielä videoita kauhiasti kätyössä, valitettavasti) kolme erittäin legendaarista ottelua.

Oma Top-3 on perusteluineen seuraava:
1. Suomi - Neuvostoliitto alkusarjassa (Jukka Porvarin maaleilla Suomi johtaa kolmannen erän viimeisellä puoliskolla 2-1, mutta kuinkas lopulta kävi? Tulos siirtyy sellaisenaan myös loppusarjaan..)
2. USA - NL loppusarjan aluksi (Legendaarinen ottelu, joka jälkikäteen on tulkittavissa 'loppuotteluksi', mutta ennen pelin alkua vain yksi rutiiniottelun 'neuvosto-ammattilaisille'...)
3. Suomi - USA loppusarjassa (sitoo yhteen aikaisemmat 2 mainittua ottelua & jättää yhteenlaskettuna loputtomasti spekuloitavaa myös suomalaisille....)

Jotta jos noista kolmesta ottelusta saisi mahd. kattavat esitykset joko TV-ruutuun tai Yle-Areenalle, niin olisipa kerrankin kunnon viihdettä tarjolla - ainakin meille nostalgikoille.)

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.