YLE Teema

 

Kiitos Titanic-teemalauantaista! Muistui mieleen tv:n alkuajat, kun piti mennä kylään katsomaan kun omaa tvtä ei ollut. Silloin näin ensimmäisen tv-ohjelmani ikinä ja se oli elokuva Titanicista. Uskoisin että se oli juuri tuo lauantaina nähty versio. Olisiko mahdollista saada tietää minä päivänä, ehkä kelloaikakin ja mikä versio lähetettiin silloin? Se oli arviolta 1959-1961. Kiitos myös kaikenkaikkiaan hyvästä elokuvatarjonnasta Teemalla!

Julkaistu torstaina 26.04.2012 0 kommenttia 82 suositusta

Teema vastaa: Kiitos kiitoksista!
Television alkuajoista on hankala löytää tarkkoja esitystietoja, mutta epäilen että tätä brittiläistä Titanic-elokuvaa olisi esitetty vielä silloin. Se sai teatteriensi-iltansakin Suomessa vasta vuoden 1958 lopulla.
Sen sijaan olet hyvinkin saattanut nähdä saksalaisen, sodan aikaan tehdyn Titanic-elokuvan, joka Elonetin tietojen mukaan esitettiin Suomen televisiossa 3.9.1959. Se onkin nykyisin melko harvoin nähty teos, Goebbelsin vuonna 1943 tilaama elokuva, jolla pyrittiin myös tekemään brittienvastaista propagandaa. Titanicin kohtalonyön sanotaan kuitenkin saaneen siitä vaikutteita.
Varma tieto Titanicin kohtalonyön televisioesityksestä Suomesta on vasta vuodelta 1970, tarkemmin 27.11., jolloin TV2 esitti elokuvan.

Suosittele82 Suosittelee

Lähetä linkki

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.