YLE Teema

 

Yle Teema on näköjään ohjelmavalinnoissaan päättänyt tuputtaa jälleen Neuvostoihanuutta kaikelle kansalle vaikka muualla maailmassa Pohjois-Koreaa lukuunottamatta tultu vähän järkiinsä. Toivon siis, että saisi vähän Jeesus myös palstatilaa koska puolueettomuus ei näköjään toimi enää.

Julkaistu sunnuntaina 29.04.2012 3 kommenttia 62 suositusta

Suosittele62 Suosittelee

Lähetä linkki

Anonyymi

No jos Sergei Eisensteinin elokuvat torppaa poliittisen ajattelun vuoksi, niin se on kyllä katsojan oma vika. Esim. Panssarilaiva Potemkin kuuluu eittämättä maailman elokuvahistorian kaanoniin. Onhan Ylenkin taajuudella kommunismin pahuudesta (esim. muutaman viikon takaiset Maon henkilökultti -dokumentti Yle TV1:llä sekä Yle Radio 1:n Kirjakerhon Vankileirien saaristo -keskustelu) puhuttu, joten tuskinpa neuvostotaiteen suuret klassikot liikaa kommunismiin kansaa käännyttävät.

Eisensteinin elokuvasarja oli pitkään aikaan piristävin yllätys Yle Teeman ohjelmistossa (Kierreportaat-elokuvan ohella), ja toivoisinkin jatkossa samankaltaista rohkeaa otetta elokuvavalinnoissa useaan kertaan uusittujen elokuvien sijaan, muunkinkielisistä kuin englantilaisista elokuvista (mikseipä esim. ylläolevan kirjoittajan viestin pohjalta eri maiden Jeesus-elokuvista).

tommi

Melkein tekisi mieli väittää että Teeman ohjelmat herkistävät mieltä ja laajentavat tajuntaa sen verran että puolueettomana ei ole aina niin helppoa pysyä. Jos ihminen näkee vääryyttä ja heikompien kolhimista ja sanoo että haluaa pysyä puolueettomana niin hän on silloin vahvemman puolella.

Anonyymin ehdotus on minusta todella hyvä. Opiskeluaikana näin Helsingissä Elokuva-arkistossa muutamia sveitsiläisen Alain Tannerin elokuvia ja ne jäivät mieleen. Olli Seppälän ja Marko Latvasen kirjassa Vapahtajia valkokankaalla on sitten todella kiinnostavia Jeesus-elokuvia joista saisi kiehtovan sarjan (Montrealin Jeesus, Jesus Christ Superstar, Pasolini: Matteuksen evankeliumi, Dreyer: Sana jne)

Anonyymi

Jeesushan oli kommunisti!

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.