YLE Teema

 

Voin sanoa suoraan sen, että en ikinä 53-vuoden ikävuoden aikana ole nähnyt parempaa VENÄLÄISTÄ elokuvaa kuin HILJAA VIRTAA DON, siis en voi kuvitellakaan sitä, mistä olen paitsi jäänyt. Elokuva oli kait jälkeenpäin väritetty, mutta sen tarina oli todella huikea. Värityksellä tarkoitan sitä, että eiköhän tuo ollut mustavalkoelokuva ilmestyessään. Tämä tietenkin tarkoittaa myöskin sitä, että en ole mikään neuvostoelokuvien "fani" ollut koskaan, enkä tule olemaan. Mutta tämä elokuva teki tosiaan vaikutuksen minuun. KIITOKSIA SIITÄ

Julkaistu tiistaina 05.01.2010 1 kommenttia 84 suositusta

Suosittele84 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Yleinen mielipide

Moi!

Samaa mieltä. Loistava oli.

Värityksestä: elokuva on ihan aidosti värifilmille kuvattu. Voi olla, että elokuvasta on aikojen saatossa otettu myös mustavalkoisia kopioita, mutta värileffa se virallisestikin on.

IMDB mainitsee, että elokuva on ns. Sovcolor elokuva. Mielenkiintoista on se, että Sovcolor elokuvat perustuvat tai itseasiassa ovat Natsi-Saksan aikaista Agfacolor värifilmiä ja -tekniikkaa. II maailmansodan melskeissä NL sai sotasaaliina Agfan värifilmitehtaan ja sitä perua NL:n ja vanhan itäblokin aikaiset värielokuvat ovat. Värielokuvia ei lie koskaan NL:ssa tehty ennen II maailmansodan loppumista.

Jostain syystä - en tiedä tarkkaan, ehkä kerrostetuista värikalvoista tms. johtuen - nuo elokuvat tosiaan näyttävät jälkisävytetyiltä kuin vanhan postikortit. Saman voi todeta II maailmansodan aikaisista saksalaisisita värifilmeistä, jos sellaisia on nähnyt. Värin tallentuminen sovcolor-filmille tosiaan on erilaista, kuin vaikka saman aikakauden amerikkalaisissa Kodacolor-filmeissä.

Anna palautetta

(esim. ohjelma, josta annat palautetta tai kysyt)
(jos haluat, että vastaamme)
CAPTCHA
Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Lähetä sähköpostia

Lähettäjän nimeä ja sähköpostia ei ole välttämätöntä ilmoittaa lomakkeessa. Niitä kuitenkin tarvitaan, jos toivot vastauksen kysymykseesi.

Lähetä palautteesi tekstiviestillä

Voit lähettää kanavalle palautetta myös tekstiviestillä numeroon 17279.
Kirjoita viestin alkuun: teema (välilyönti) palaute (välilyönti) oma viestisi.
Viestin hinta on 0,50 euroa

Yhteystiedot

Kanavaesittelysivuilta löydät YLE Teemalaisten suorat yhteystiedot