YLE Teema

 

Mikä ihmeen Saksa-viha täyttää Ylen toimituksen? Näitä toista maailmansotaa koskevia ohjelmia tulee joka viikko ja aina vain saksalaiset ovat syyllisiä. Koska tuomitaan Stalin, yleensä kommunismi (tappoivat enemmän kuin sakemannit) ja jenkit ydinaseineen ja Afrikan diktaattorit ja entä Kuuba ja vielä muslimivaltiot. Tasapuolisuutta toivotaan asioiden käsittelyyn ja ohjelmiin.

Julkaistu tiistaina 26.02.2013 5 kommenttia 26 suositusta

Suosittele26 Suosittelee

Lähetä linkki

Lorelei

Sitä meilläkin toivotaan. Neutraalia, asiallista tietoa eikä mitään esim. Natsijohtajien lapset-kaltaista propagandaa.

propagandaa?

Lorelei: oliko Natsijohtajien lapset sinusta propagandaa? Sehän oli aivan mahtava dokumentti, jossa poikkeuksellisesti puhuivat natsien jälkeläiset itse. Rankkaa, pohdittua, omakohtaisesti koettua puhetta. - Ja on kai aika vaikea tarjota "neutraalia, asiallista tietoa" toisesta maailmansodasta, jossa saksalaiset eivät olisi "syyllisiä".

Anonyymi

En tiedä kuka näistä ohjelmista päättää, mutta kärjistäen se on mennyt suurinpiirtein näin: Saksa = Natsit, Britannia = popmusiikki eli ei vahingossakaan mitään yllättävää. Jotain vaihtelua, kiitos?

Julle

En minä tiedä onko näissä varsinaista natsivihaa ollut mutta ainakin natsien jälkeläisten dokumentit ovat olleet erittäin hyviä. Mielenkiintoista olisi kyllä nähdä onko dokumentin keinoin tehty Stalinin vainoista ohjelmaa ja jos on niin ilman muuta katsoisin.
Totuus kuitenkin on se, että voittajat kirjoittavat historiaa ja siksi edelleenkin natseja pidetään suurimpina rikollisina(joita toki olivatkin) mutta fakta on se, että järjestelmällisen tuhoamisen osalta natsien Saksa jää historiassa vasta kolmannelle sijalle.

Anonyymi

Seurattuani kanavaa vuosia en näe Teeman ohjelmistossa minkäänlaista asenteellisuutta. Teeman nimi on Teema juuri sen takia, että ohjelmat esitetään teemoittain. Jos teemana tänään on natsit voi puolen vuoden kuluttua teema olla jokin muu. Kaikkea ei voi lähettää yhtä aikaa, joten olisi hyvä tarkastella asioita laajemmalla perspektiivillä. Sama käytäntö on Yle:n yhteistyökumppanilla, saksalais-ranskalaisella Arte-kanavalla. Minä ainakin olen tavallisena katsojana hyvilläni siitä, että Teema on kansainvälisesti ottaen yksi fiksuimmista televisiokanavista. Yhdessä Arten ja saksalais-itävaltalais-sveitsiläisen 3Satin kanssa.

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.