YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Äsken lähetetyn oopperan Lentävän hollantilaisen näyttämöllinen totetus oli mielestäni huono ja kamala. Miksi nykyaikana usein näkee tälläisiä outoja ohjauksia jotka ovat ristiriidassa upean ja kauniin musiikin kanssa? Kummallista kikkailua; ei luoteta musiikkiin ja sen tenhovoimaan. Uusista oopperoista voisi tehdä vaikka minkälaisia, mutta toivoisin että vanhat klassikkoteokset jätettäisiin rauhaan ja oltaisiin uskollisia alkuperäiselle aikakaudelle jolloin oopperat on sävelletty. Monta kertaa tulee surkuhupaisia tilanteita jotka eivät toimi libreton kanssa. Laulajat lauloivat äsken upeasti varsinkin Juha Uusitalo. Kiitos kuitenkin oopperoista jotka Teema esittää!

Julkaistu lauantaina 06.04.2013 1 kommenttia 52 suositusta

Suosittele52 Suosittelee

Lähetä linkki

Anonyymi

Samaa mieltä, kyllä oopperan puitteiden tulee olla aikakautensa mukaisia, ei esim. sotkea Carmenin juonta nykyaikaan, huume- ja ihmiskauppoineen, aikoinaanhan mm. Wagnerin Ring-sarja ohjattiin niin että tapahtumapaikkana oli Reinin poikki rakennettu voimalaitos ja jokineidot olivat huoria, ei siis liikuttu perinteisessä fantasia- ja tarumiljöössä.
Eli kyllä Lentävä hollantilainen olisi vaatinut puitteikseen kunnon tervantuoksuisen purjelaivamiljöön ja muuta tuohon aikaan liittyvää.
Handelin Julius Caesar-oopperastakin on muokattu nykypäivään sijoittuva versio jossa Juliuksen saappaissa on George W.Bush, kas kun Boris Godunovia ei siirretä nyky-Venäjälle ja Putin päähenkilöksi.
Enemmänkin esimerkkejä varmaan löytyy oopperahistoriasta enemmänkin.

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.