YLE Teema

 

Hei! Katsastus tuli vihdoin pitkän odotuksen jälkeen. Kiitos siitä, mutta leffahan oli pilattu totaalisesti. Leffanhan piti olla 4:3-kuvalla, nyt kuvasta oli leikattu ylä- ja alareuna pois ja saatu letterboksattu versio. Tällaista toimintaa olen tottunut näkemään MTV3-kanavalta, mutta en aiemmin Yleltä. Miksi Katsastuksen uusi versio on pilattu? Milloin lähetätte sen korjattuna oikeassa kuvasuhteella?

Julkaistu sunnuntaina 21.02.2010 2 kommenttia 171 suositusta

Teema vastaa: Katsastuksen uutta 16:9-versiota olivat tekemässä ja valvomassa Katsastuksen kuvaaja Pauli Sipiläinen ja ohjaaja Matti Ijäs. He olivat uuteen versioon tyytyväisiä. Ikävä juttu, että sinä pidit uutta versiota totaalisen pilattuna, mutta kyse ei todellakaan ollut mistään mielivaltaisesta leikkelystä.
Ystävällisin terveisin
Kati Sinisalo
YLE Teema

Suosittele171 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Mikko Sirenius

Tällaista leikkelyä nyt ei vaan ole mitään tarvetta tehdä, vaikka lupa heltiäisi itse paavilta. Tietoisuus kuvasuhteista on lisääntynyt ja merkittävä joukko katsojista haluaa katsoa ohjelmat alkuperäisessä kuvasuhteessaan. Uuden laajakangastelkkarin omistaja voi napin painalluksella kotioloissa rajata tai venyttää vaikka minkä muotoiseksi, jos kokee siihen pakottavaa tarvetta. 4:3-telkkareita on edelleen valtaosa käytössä olevista televisioista, ja sellaisen katsojan näkökulmasta taas ruudun kuvapinta-alaa on vain peitetty. Toisin sanoen syytös, jota tietämättömät esittivät aikoinaan TV-yhtiöitä elokuvien alkuperäisiä laajakangasversioita näytettäessä, käy hieman yllättäen vuonna 2010 toteen.
Ei kai tavallistakin leveämpänä kuvatun Kapina laivalla -elokuvan taannoisessa 4:3-formaatin esityksessäkään sitten ollut kysymys mistään mielivaltaisesta leikkelystä.
Täytyy kuitenkin mainita loppuun kehut Woodstockin uusimisesta laajakangasversiona - virheet voi siis myös sopivan tilaisuuden tullen korjata.
Alkukevättä!
MS

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Anna palautetta

(esim. ohjelma, josta annat palautetta tai kysyt)
(jos haluat, että vastaamme)
CAPTCHA
Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Lähetä sähköpostia

Lähettäjän nimeä ja sähköpostia ei ole välttämätöntä ilmoittaa lomakkeessa. Niitä kuitenkin tarvitaan, jos toivot vastauksen kysymykseesi.

Lähetä palautteesi tekstiviestillä

Voit lähettää kanavalle palautetta myös tekstiviestillä numeroon 17279.
Kirjoita viestin alkuun: teema (välilyönti) palaute (välilyönti) oma viestisi.
Viestin hinta on 0,50 euroa

Yhteystiedot

Kanavaesittelysivuilta löydät YLE Teemalaisten suorat yhteystiedot