YLE Teema

 

Teema on loistava kanava, joka uskaltaa ottaa riskejä ja ajattelin nyt ensimmäistä kertaa kokeilla toivomista. Olisi hienoa saada joku teemalauantai esimerkiksi Serge Gainsbourgista, josta tuli nyt uusi elokuva ja joka elokuva-arkistollakin on huomattu. Samoin kiinnostaisi nähdä joitakin vähemmän tunnettuja ranskalaisen uuden aallon elokuvia, toisin sanoen ei niitä tunnetuimpia Godardia ja Truffauta vaan tekijöitä joista ei yleensä puhuta. Samoin kiinnostaisivat animen vähemmän mainitut klassikot (ei vain Akiraa tai Hayao Miyazakia, vaan esimerkiksi Mamoru Oshiin Enkelin muna). Hongkongilaisen elokuvan kultakauteen (1982-1994) keskittyvä sarja olisi myös aika ainutlaatuinen teko!

Julkaistu keskiviikkona 04.08.2010 1 kommenttia 63 suositusta

Teema vastaa: Hienoja toiveita! Yhden toiveistasi voimme heti toteuttaa: ranskalaista elokuvaa esitetään koko syksy sunnuntaimatineoissa, Vigosta Godardiin, ja mukana on myös vähemmän tunnettuja uuden aallon ohjaajia kuten Rivette, Demy ja Varda.

Suosittele63 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Masa

Kuten kirjoittaja jo oli huomannutkin elokuva-arkiston syyssarjassa on tusinan verran Gainsbourg-leffoja. Uudesta aallosta voisi tähän samaan kommenttiin lisätä, että tulihan Teemalta hyvä sarja Ranskan uutta aaltoa, mutta Retrospektiivinä voisi esittää vaikka Eric Rohmeria ja Claude Chabrolia, itse toivoisin täydellistä Chabrolin alkutuotannon esittelyä 50-luuvun lopulta 70-luvun alkuun. Sieltä löytyy leffoja, joita on mahdoton kaikkia löytää edes DVD-markkinoilta. Viime uusi aalto sarjassa taisi tulla vain yksi Chabrol.

Anna palautetta

(esim. ohjelma, josta annat palautetta tai kysyt)
(jos haluat, että vastaamme)
CAPTCHA
Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Lähetä sähköpostia

Lähettäjän nimeä ja sähköpostia ei ole välttämätöntä ilmoittaa lomakkeessa. Niitä kuitenkin tarvitaan, jos toivot vastauksen kysymykseesi.

Lähetä palautteesi tekstiviestillä

Voit lähettää kanavalle palautetta myös tekstiviestillä numeroon 17279.
Kirjoita viestin alkuun: teema (välilyönti) palaute (välilyönti) oma viestisi.
Viestin hinta on 0,50 euroa

Yhteystiedot

Kanavaesittelysivuilta löydät YLE Teemalaisten suorat yhteystiedot