YLE Teema

 

TOSCA ... miten ihmeessä siinä oli niin surkea äänitys tai ainakin se lähti teiltä kovin alhaisella äänellä. Itsellä piti olla ääninappula "tapissa", jotta kuuli kunnolla ja sitten tuli kaikenlaiset kohinat mukaan. Eikö tässä olisi ollut äänentarkkailijoilla jotain sanomista? Tuleeko se uusintana paremmalla äänellä joskus?

Julkaistu maanantaina 25.10.2010 0 kommenttia 57 suositusta

Teema vastaa: Kiitos palautteestasi. Ääni on nyt korjattu televisioon sopivaksi stereomiksaukseksi lauantain uusintalähetykseen 30.10. Tässä ääniasiantuntijamme kommentit tiedoksenne:
"Myyjäyhtiön stereomiksaus on ilmeisesti tehty "downmiksaamalla" monikanavaäänestä, mikä on ihan yleinen tapa. Näyttää siltä, että downmiksistä on kuitenkin jäänyt keskikanava pois. Keskikanavassa on suurin osa laulusta, joten stereomiksauksessa laulu jäi hyvin hiljaiseksi verrattuna orkesteriin.
Monikanavamiksauksessa käytetään yleensä tavallista suurempaa dynamiikka-aluetta, kuin stereomiksauksessa. Näin voidaan tehdä sillä monikanavaääntä kuunnellaan yleensä kotikeatterilaitteilla ja kovempaa kuin ohjelmaa tv:n kaiuttimilla kuunnellessa. Toscan steremiksauksessa on käytetty samaa dynamiikka-aluetta kuin monikanavaäänessä. Tämä dynamiikka-alue on liian suuri tv:n kaiuttimilla kuunnellessa ja johtaa siihen, että katsoja ei kuule kunnolla hiljaisimpia kohtia ja äänekkäimmät kohdat ovat aivan liian kovaa. Katsoja joutuu säätämään äänenvoimakkuutta edestakaisin ohjelmaa katsoessaan.
Myyjä oli toimittanut meille myös Toscan monikanavaäänen, joten tein siitä uuden downmiksauksen, jossa yllä mainitut virheet on korjattu :)"

Suosittele57 Suosittelee

Lähetä linkki

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.