YLE Teema

 

Hei! Olen katsonut mielenkiinnolla Rock-Suomi-dokkaria ja nauttinut siitä kovasti, sillä se on todella hyvin ja huolella tehty. Dokumentissa on vain yksi valtava aukko ja huutava vääryys: missä ihmeessä ovat naiset??? Missä ovat kaikki naisrokkarit, biisintekijät, folkartistit, bändit ja muut naismuusikot? Kyllähän meiltä nyt hyvänen aika Suomesta löytyy muitakin kuin miehiä musiikin saralta. Nykyään vielä roppakaupalla. Edes haastateltavien joukkoon olisi voinut ottaa roimasti lisää naisia. Nyt heitä on näkynyt kaksi kymmenistä eri haastateltavista. Mitä ihmettä? Seuraavaksi voisitte tehdä sarjan Suomi-Rockin naisista, kun he unohtuivat tästä sarjasta kokonaan. Terveisin rokkari ja nainen

Julkaistu perjantaina 26.11.2010 1 kommenttia 54 suositusta

Teema vastaa: Kiitos palautteestasi. Sarjassa voisi varmasti olla enemmän naishaastateltavia. Jos painottuisimme enemmän viimeiseen kymmeneen vuoteen, niin sukupuolijakauma olisi erilainen. Tulevissa jaksoissa on myös naisia puhumassa sekä tekijöinä että todistajina, esim. jaksoissa 5. Idolit ja 6. Sanojen takana.
Naisten rooli on korostunut viime vuosina niin voimakkaasti, että naisten vähäinen näkyvyys historiaa käsiteltäessä saattaa tuntua "jämähtäneeltä" ja vanhakantaiselta. Naisten suht vähäinen rooli musiikin tekijöinä on kuitenkin historiallinen fakta kun puhutaan esim. 1960-70-luvusta ja suomalaisesta rockista. Tälle on syynsä ja selityksensä, mutta kuvan korjaaminen vastaamaan nykyhetken rock-kulttuurin arvoja ei tuntunut mielekkäältä. Mietimme myös naisrokkarijakson tekemistä, mutta se tuntui ajatuksena huonolta ja nimenomaan "kiintiöajattelulta". MIelestäni sarjassa tulee esiin naistekijöiden roolin tärkeys ja suht rajallinen vaikutus. TUlevissa historiasarjoissa kuva on varmasti aivan toisenlainen.
Ystävällisin terveisin Pekka Laine, Rock-Suomi

Suosittele54 Suosittelee

Lähetä linkki

haarikka

Kyllä hyvinkin jäsennellyssä pintaraapaisussa Suomirockiin oli naiset oleellisestikin huomioitu ja esitelty; enemmän kuin moni muu alan akti. Supisuomalaisesta Satumaa-tangosta oli vain menty Ingalssin Lauraan.

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.