YLE Teema

 

Design syksyllä 2012

Design näkyy vahvasti Teemalla myös syksyllä 2012.

Design-juhlavuoden kunniaksi uusitaan Kirsti Petäjäniemen vuonna 1981 toimittama Pro arte utili -sarja. Suomalaisia muotoilijoita haastatteleva ohjelma on kestänyt aikaa hyvin ja kaappaa katsojat edelleen ajankohtaisten tekijöiden ajatusmaailmaan ja töihin sisälle. Sarja palasi ruutuihin 2. lokakuuta ja sen seuraavat osat nähdään vielä tiistaisin 23.10., 13.11. ja 4.12.

Teeman Elävässä arkistossa esitetään tiistaina 20.11. huikea mainosfilmipaketti Kauniimpi arki. Maalit ja pesukoneet, keittiökalusteet ja valintamyymälät ovat arjen designia, joka muutti Suomen kasvot ja arkipäivän 1950- ja 1960-luvuilla. Koosteeseen on valittu valistus- ja minosfilmejä näiltä vuosikymmeniltä. Tervetuloa bongaamaan niin aikakauden herkullisia design-merkkiteoksia kuin monia suomalaisen valkokankaan suuria tähtiä!

Keväällä 2012 alkanut ranskalainen Design-klassikko-dokumenttisarja jatkuu 12.11. alkaen kymmenellä jaksolla. Syksyn pimenevien iltojen aikana tutustutaan muun muassa Fiat 500 - ja Citroën DS 19 -autoihin.

Syksyn design-kattauksessa nähdään lisäksi uusintana BBC:n kulttuuridokumenttisarja Muotoilun huiput. Viisiosainen sarja kertoo muotoilusta ja sen historiasta teollistumisen alkuajoista nykypäivään. Sarjassa ajatuksiaan kertovat huippumuotoilijat, kuten Alberto Alessi, Philippe Stark, Applen Jonathan Ive ja Sonyn Teiyu Goto.

Design-syksyn huipentaa tuore kotimainen dokumentti Kaj Franckista. Ystävä ja kollega Oiva Toikka muistelee vanhaa työpariaan, suomalaisen muotoilun omatunnoksi kutsuttua Franckia, yhteisen entisen työpöydän ääreltä. Oiva, pöytä ja Kaj Franck saa ensi-iltansa Teemalla sunnuntaina 30.12. klo 20.00.

Keväällä Teeman design-ohjelmistossa nähtiin lisäksi nuoria huipputekijöitä haastatteleva Tekijänä-sarja sekä toukokuussa Teeman muotiviikko, jolloin ohjelmistossa oli muun muassa Helsingin designpääkaupunkivuoteen kuuluva muotinäytös.

Suosittele173 Suosittelee

Lähetä linkki

 • lain_ulkopuolella_2.jpg

  Keskiviikon Kino

  Uuden arthouse-elokuvan parhaimmistoa Euroopasta ja muualta maailmalta keskiviikkoisin klo 21.45.

 • riisuminen_2.jpg

  Kino Suomi

  Torstai-illoissa kotimaista elokuvaa 1960-80-luvuilta.

 • happy_go_lucky_1.jpg

  Perjantain Kino

  Laatuelokuvia viikonlopun avaukseen: moderneja klassikoita, jännitystä, draamaa, komediaa ja romantiikkaa.

 • miestoisestamaailmasta3.jpg

  Teemalauantai

  Yks plus yks on enemmän kuin kaksi: temaattisten lauantai-iltojen elokuvina muun muassa The Artist, Porvariston hillitty charmi ja Mies toisesta maailmasta.

 • han_tuli_yolla_2.jpg

  Kino Klassikko

  Elokuvahistorian merkkiteoksia sunnuntaisin kello 18.