Sopivan kevyttä ja riittävän vakavaa

Juttuarkisto

Sopivan kevyttä ja riittävän vakavaa

Julkaistu keskiviikkona 01.06.2011

YLE Kuvapalvelu 

Kakkosen kesä miksaa tuttuun tapaan sopivat suhteet tanakan vakavia asiateemoja ja sopivan kevyttä viihdetarjontaa.

Valssit ja tangot pyörähdellään kesällä takuuvarmasti. Tangomarkkinat startataan jo kesäkuussa ja huipennetaan finaaliin heinäkuussa. Ella Kanninen ja Mikko "Peltsi" Peltola vievät.

Harmonikkataiturit kisaavat entiseen malliin Ikaalisissa kesäkuun lopussa ja Iskelmä Finlandia –palkinnon saaja selviää heinäkuun lopulla. Sari Tamminen johdattaa Kesäillan valssiin läpi kesän jo 20 vuoden kokemuksella. Laulua ja soittoa siis piisaa.

Hieman vakavampia teemoja tarjoillaan dokumentteina ja asiasarjoina. Dokumenttiprojektin sotateema tuo sunnuntai-iltoihin kattavan tarjonnan laatudokumentteja toisesta maailmansodasta, sen taisteluista ja myös seurauksista.

Viime kesän vakavia liikenneonnettomuuksia valottanut sarja Toistaiseksi tuntemattomasta syystä saa jatkoa maanantaisin, nyt mukana on myös selviytymistarinoita.

YLE Kuvapalvelu

Upouudessa Tulli-sarjassa torstai-iltaisin päästään kurkistamaan tullimiesten ja -naisten mielenkiintoisen työhön maa-, meri- ja lentotullissa. Tullikoiratkin näyttävät osaamistaan.

Emmekä ole unohtaneet romantiikkaa tai elokuviakaan. Maanantain romanttiset kaksiosaiset minisarjat ja keskiviikon italialainen draamasarja Haukka ja kyyhkynen alkoivat jo toukokuussa, Bella Block nähdään perjantai-illassa ja Ruusujen jälkeen -sarjan toinen tuotantokausi sunnuntaissa. Kesällä esitämme kaiken kaikkiaan lähes sata elokuvaa, kotimaisia ja ulkomaisia.

Kovan luokan australialainen poliisisarja Rush pyörii jo maanantai-illoissa täysillä kierroksilla, Komisario Montalbanosta esitetään toivotut neljä uutta osaa ja BBC:n Verta, hikeä ja luksusta ja Elämää suurempi kysymys tarjoavat tämän hetken puhuttelevinta tosi-tv:tä.

HBO-osastoa edustavat härskistä, itserakkaasta ex-baseballtähdestä kertova Eastbound & Down ja Flight Of The Conchordsin toinen tuotantokausi.

Kun kesällä urheillaan, löytää sohvaperuna kaiken kiinnostavan Kakkoselta: Yleisurheilun Eliittikisat, juoksu-, loikka- ja keihäskarnevaalit, Kalevan kisat, Yleisurheilun MM-kisat ja tietenkin Ruotsi-Suomi –maaottelun syyskuussa. Muutakin urheilua on ja paljon: on Jukolan viestiä, naisten MM-jalkapalloa, Uinnin MM-kilpailuja, purjehdusta, raveja ja ratsastusta.

Niin, ne uusinnat. On toki niitäkin. Monet paljon toivottuja. Itse suosittelen maanantai-iltoihin keräämiämme parhaita jaksoja Rikostarinoita Suomesta –sarjasta 10 viime vuoden ajalta. Karmeita tapauksia.

Tai nyt kolmiosaiseksi leikattua elokuun Häräntappoase -tv-draamaa, jonka päätähtinä Outi Alanen ja Santeri Kinnunen aloittelivat näyttelijäuraansa Torvenkylän maalaismaisemissa.

Omakin tv-urani otti ensiaskeliaan tuon sarjan kuvauksissa Jussi Niilekselän apulaisohjaajana. Oi niitä kesiä, heinäpellon ja mopon bensan tuoksua…. Kaikkea sitä teille katsojille ja tietenkin aurinkoa!

Timo Järvi, TV2:n ohjelmapäällikkö

Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 01.06.2011

Häräntappoase leikattu kolmeen osaan! LOPETTAKAA vanhojen sarjojen uudelleen leikkaaminen!!

maanantaina 06.06.2011

Hyvältä kuullostaa! Erityiskiitokset sotadokumenteista ja Komisario Montalbanosta.

maanantaina 06.06.2011

Suomi Draaman -esityspaikka on 50-minuuttinen ja Häräntappoase piti muokata siihen sopivaksi.

Mitään ei ole kuitenkaan leikattu pois. Ennen 5 X 30 min., nyt 3 X 50 min.

Miika / TV2

torstaina 16.06.2011

Suuret Kiitokset Kymmen riivinrautaa-sarjasta!!!!!! Aivan loistava kesäviihde sarja ! Lisää tömmöisiä, Kiitos


Muualla Yle.fi:ssä