Kova laki koville luvuille

Juttuarkisto

Kova laki koville luvuille

Julkaistu perjantaina 23.04.2010

YLE Kuvapalvelu

Alkuperäinen Kova laki saavuttaa uuden virstanpylvään perjantaina 23. huhtikuuta, kun sarjasta käynnistyy Kakkosella peräti kahdeksastoista tuotantokausi.

Yhdysvalloissa kausia on tuotettu täydet kaksikymmentä, joista viimeisin saa päätöksenä toukokuun aikana.

Jäähdyttelystä ei edelleenkään ole kyse - sen osoittavat paitsi vakaana säilynyt suosio sekä kotimaassa että Suomessa, myös sarjan elinvoimaisena säilynyt konsepti.

Edelleen on siis tilausta realismia painottavalle rikossarjalle, joka ei kiidä tuhatta ja sataa tai mässäile väkivallalla.

Kova laki on poikinut myös useita sisarsarjoja. Viime toukokuusta lähtien olemme esittäneet keskiviikkoisin Erikoisyksikköä, joka siirtyy 11. elokuuta tauolle, kun Rikollisen mielen neljäs tuotantokausi alkaa. Katsojaluvuissa keskiviikon jakso on noussut hiljalleen emosarjan rinnalle molempien kerätessä säännönmukaisesti yli 200000 katsojaa.

Tv:n kultasormi Dick Wolfin luoma Kova laki sai ensiesityksensä Kakkosella syyskuusta 1991.

Kova laki YLE Ulkomaiset -sivulla.

Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 23.04.2010

Heippa,

viimeisimmässä Kovan lain jaksossa oli sekoitettu suomennoksessa KCl (kaliumkloridi) ja KCn (kaliumsyanidi). Muuten hyvää työtä! :)

lauantaina 24.04.2010

Kiitos havainnosta! Välitän huomion kääntäjälle.

Miika / TV2

tiistaina 04.05.2010

Kiitokset tosiaankin siitä, että sarjoja on esitetty ilman turhia taukoja. Erikoisyksikkö näistä on oma suosikki, joten mukava kuulla että jaksoja riittää tällä erää peräti elokuuhun saakka.

keskiviikkona 19.05.2010

Kiitoksia siitä, että kaikkia kolmea Kovaa Lakia nähdään myös Suomessa, Rikollista mieltä vois näyttää vähän useammin kun USA:ssa on jo kausi 9 menossa ja täällä alkaa 'vasta' neljäs. Pääsarja on kuitenkin suosikkini.

perjantaina 26.11.2010

Ostakeehan jo valmiiksi sitten tuo Kova laki: Los Angeles, kun emosarja loppuu aikanaan (voiei!). Eihän se L.A. kai kovin kummoinen ole, mutta jotain kuitennii.

...Ellei sitten olisi jonkinlaisen uusintakierroksen paikka ihan vanhoille jaksoille?

lauantaina 27.11.2010

Los Angeles -asia on jo tutkailun alla!

tiistaina 04.01.2011

Oliskohan mahdollista saada Kova Laki: Lontoo-sarjasta lisää tuotantokausia ruutuun? Eka tuotantokausi ihan suosikki tän alkuperäisversion rinnalla.

tiistaina 04.01.2011

En osaa vastata suoralta kädeltä, koska Kova laki: Lontoo on Ykkösen sarja, mutta voin tiedustella asiaa.

Miika / TV2

sunnuntaina 20.03.2011

Joo, tuota Kova laki - Lontoo sarjan toista kautta kyllä kaivataan. Todella hyvä setti. Voisitko selvitellä saataisiinko se eetteriin?

sunnuntaina 20.03.2011

Vaikuttaisi siltä, että Ykkönen uusi Kova laki: Lontoo -sarjaa kesällä, mutta ilmeisestikin ensimmäisen kauden.

Miika / TV2

maanantaina 02.05.2011

Tosiaan, tuolla näkyikin jo alussa kommentti aika pahaan käännösmokaan. Kaliumkloridi (potassium chloride) ei todellakaan ole sama kuin syankalium (potassium cyanide)! Sitä paitsi kääntäjän nimi loisti poissaolollaan, mitä ihmettelin. Tosin eipä tämän osan käännöksestä olisi kunnian kukko laulanutkaan. Yleensä käännökset ovat olleet asiallisia.


Muualla Yle.fi:ssä