Hyvien ihmisten kylä uutena versiona

Juttuarkisto

Hyvien ihmisten kylä uutena versiona

Julkaistu keskiviikkona 06.10.2010

YLE Kuvapalvelu

TV2 lauantaisin 23.10.2010 alkaen klo 20. Uusinnat maanantaisin ja keskiviikkoisin. Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä.

Pohjalainen turkistarhaaja Reino Toppari (Tapio Liinoja) tuo kotitilalleen nuorikon, Emilian (Jaana Järvinen) Vaasasta asti. Naapurit ovat hieman nyreissään, kun eivät saaneet kutsua häihin. Mutta vasta sitten tilanne muuttuu vakavaksi, kun nuoren parin postilaatikkoon ilmestyy väärän värinen sanomalehti.

Hyvien ihmisten kylässä eletään vuotta 1980. Suomen presidenttinä on Urho Kekkonen, YYA-sopimus on voimassa ja suomalaiset urheilijat menestyvät Moskovan olympialaisissa.

Sarja on kuvattu Ylihärmän Kankaankylässä ja Alahärmässä ja näiltä seuduilta kotoisin olevan Seppo Vesiluoman käsikirjoittamaan sarjaan mahtuu monenlaista tapahtumaa neuvostoliittolaisen kenraalin vierailusta urheilukentän vihkiäisiin, bingoa ja kunnallisvaaleja unohtamatta.

Vuonna 1993 ensiesityksensä saaneessa sarjassa oli alun perin yhdeksän puolituntista jaksoa. Nyt Hyvien ihmisten kylä on leikattu ja osia yhdistetty viideksi 50-minuuttiseksi osaksi.

Ohjaaja Jussi Niilekselä/YLE Draama.

Kommentit

maanantaina 08.11.2010

Hei!

Miksi tätä uusinta ohjelmaa ei ole tekstitetty, että kuurotkin ja huonokuuloiset vanhukset voisivat seurata kotimaista draamaa. terv. Leena Piironen

maanantaina 08.11.2010

Selvitämme!

maanantaina 08.11.2010

Siis tuleeko DVD leikatusta versiosta? Olis kiva nähdä sarja ihan koko mitassaan.

tiistaina 09.11.2010

Loistava sarja ja vielä, niin osuva tänäkin päivänä naapuri kateudesta..p.s. minä päivinä sarja esitetään?
T:Eija

sunnuntaina 21.11.2010

Mikähän idea tässäkin oli taas miksata 9 x 30min 5 x 50 minuuttiin, sarjasta jäi pois noin 20min hienoja kamera-ajoja yms. muuta tunnelmaa ja sarjan atmosfääriä rakentavaa fiilistelyä ja varmasti myös joitain lyhyitä juonen kuljetuksen kannalta samantekeviä kohtauksia.
Myös se ärsyttää että sarjan mainio intro/outroteema on miksattu tässä uudessa versiossa jakson lopun päälle aivan kuten 2000-luvun amerikkalaisissa lässynlässysarjoissa. Musiikkia ei kuule kunnolla ja dialogia on hankala seurata kun musiikki soi alla. Näissä uusissa jaksoissa ei taida introbiisiä edes olla?

Samanlaisen täysin turhan "nykyaikaistamisen" koki myös Metsolat pari vuotta sitten. Uudessa typistetyssä Metsoloissa ei ole puoliakaan jäljellä alkuperäisen sarjan hienosta tunnelmasta. Vanhasta hyvästä sarjasta on leikottu typerä hektinen tynkä jotta DVD-julkaisussa yhdelle levylle mahtuisi enemmän materiaalia.

Hyvien Ihmisten Kylä mahtuu lyhentämättömänäkin kahdelle DVD-levylle. Pitää toivoa ettei YLE tee samaa virhettä toista kertaa kun on aika tunkea HYK levyille ja julkaisee leikkamattoman 9 x 30min (9x27?) eikä tätä 5 x 50min teknomiksausta...

sunnuntaina 21.11.2010

kai sen samalla vaivalla olis kokonaankin voinut näyttää

sunnuntaina 21.11.2010

Kiitos, että esititte sarjan uudelleen. Olen kuitenkin samaa mieltä nimimerkki jääveden kanssa. Alkuperäistä kokonaisuutta ei olisi pitänyt lyhentää. Esimerkiksi loistava viinitermein pontikasta käyty keskustelu vaikutti jääneen pois kokonaan. Ja varmasti paljon muuta.

Toivotaan, että tekijänoikeusasiat eivät ole esteenä DVD:n julkaisulle - lyhentämättömänä!

-juha-

tiistaina 23.11.2010

DVD:lle ja äkkiä. Hyvää kotimaista viihdettä. YLE:n pitäisi kans panostaa DVD julkaisuihin, kuten MTV3 tekee. Nykyisinhän ei osata tehdä kunnon TV-sarjoja, ja näin sanoo alle 30v kaveri eikä harmaa parta. ;)

maanantaina 29.11.2010

Kiva tätä on katsoa, kun ei alkuperäisiä jaksoja ole nähnyt. Verkkaisiahan nämä sarjat pakkaavat olemaan, joten tuskinpa kovin suurta menetystä typistyksistä tulee. Jaksojen lähetysajat saisivat olla etukäteen näkyvillä, kun nytkin ilmeisesti jäi yksi viikko kokonaan väliin.

maanantaina 29.11.2010

Hei,

lähetysajat näkee tv-oppaasta (linkki sivun ylälaidassa). Ohjelman nimeä klikkaamalla saa esiin niin ensilähetykset, uusinnat kuin Areena-tiedotkin.

perjantaina 03.12.2010

Hei,

ehdin näkemään vain 2 jaksoa lopusta ja oli tosi hyvä. Saako mistään koko sarjaa katsottavaksi?

perjantaina 03.12.2010

Ks. yllä - tulossa dvd:nä.

keskiviikkona 08.12.2010

Mahtaisiko ehtiä joulumarkkinoille?

torstaina 09.12.2010

Sitä emme valitettavasti uskalla luvata!

maanantaina 17.10.2011

meirän tuvan komia aitta!


Muualla Yle.fi:ssä