Hae YLEstä:
  Uuutismixi  
Etusivu Juttuarkisto Taustajutut Viikon kysymys Tekijät Kysymykset ja Palaute

LÄHETYS


torstaisin TV1
klo 10.15

UUSINNAT


torstaisin
TV1 klo 12.35
Teema klo 15
TV2 klo 15.55
YLE24 klo 16.20
tähti
Tekijät

JUONTAJAT


JANNE TOIVONEN

Janne, 27, toimittaja. Kotosi Porist, sieltä repivät Tampere-Haag-Petroskoi-Köln –kierroksen kautta ensin TV2:lle Tohloppiin ja nyt Uutismixiin Pasilaan. Harrastan urheilua (jalkapallo, sulkapallo, sähly) sekä musisointia vuosi sitten ostamallani kitaralla. Tulevina vuosina tavoitteenani on siis rocktähteys ja sata miljoonaa myytyä levyä. Lisäksi harrastan toimittamista, sillä se on aika hyvä keino yrittää päästä selville siitä mistä tässä maailmassa on kyse.

Lempiaineitani koulussa olivat:


liikunta, äidinkielen ainekirjoitus, historia

Millainen musiikki minulle maistuu:


rento rokki ja hämyinen poppi

Hyviä bändejä:


The Streets, Kuusumun profeetta, Sister flo ja ikisuosikki Queen

Ehkäpä paras leffa:


The Big Lebowski

Lempivempeleeni:


20 kasetin Simpsons-kokoelmani

Miksi minusta tuli toimittaja:


kova halu päästä yleisöltä suljettujen ovien taakse

RIINA MALHOTRA

Riina, 28, toimittaja. Erikoinen sukunimeni on peräisin Intiasta. Lapsena matkustelin paljon, koska toinen mummola oli Hämeessä ja toinen Delhissä. Kotoisin olen kuitenkin Helsingistä. Toimittamista ja elämää olen opiskellut mm. Kalliossa, Jyväskylässä, Itävallassa ja Espanjassa.

Uutistoimittajan arki on hauskaa mutta kiireistä. Etukäteen ehtii tutustua aiheisiin vain pikaisesti ja hups sitä joutuukin yhtäkkiä vaikka oopperaan haastattelemaan ohjaajaa. Uutisissa mättää se, että on paljon huonoja uutisia mutta vain vähän hyviä. Tv-työ on kivaa, sillä töitä saa tehdä porukassa ja joka päivä tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee jännittäviin paikkoihin.

Harrastuksiini kuuluu ehdottomasti urheilu, jota en ole harrastanut pariin kuukauteen, iiks! Lisäksi luen paljon, tykkään käydä myös kavereiden kanssa kahvilla ja ostoksilla. Rakastan huonoa huumoria ja kerään sushi-vitsejä. Maailman paras elokuva - öö no niitä on monia, mutta teeveesarjoista kestosuosikkini on Fakta Homma.

Ai niin, melkein meinasin unohtaa. Loppuun vielä pari sushi-vitsiä. Mikä on japanilaisen lihansyöjän painajainen? Sushi lampaan vaatteissa. Entä mikä on japanilaisen kannibaalin mieliruokaa? No tietenkin ihmissushi !!

TOIMITTAJAT


TIINA TORIKKA

Tiina, 30, toimittaja. Olen kotoisin kivenheiton päästä Pasilasta eli Vantaalta. Uutismixiin olen tullut MTV3:n ja Ylen uutistoimitusten kautta. Välillä olen poikennut Portugalissa. Tykkään matkustamisesta, sillä uusien ihmisten tapaaminen ja erilaisten maisemien näkeminen on hienoa! Viihdyn kamera kädessä ja lenkkarit jalassa (unelmanani oli pitkään juosta maraton, kaksi vuotta sitten jolkotin sen läpi). Tulevaisuudessa haluaisin opetella sukeltamaan.

Lempiaineitani koulussa olivat:


Äidinkieli, liikunta, historia, biologia ja maantieto

Lempiyhtyeeni:


Brasilialainen Gilberto Gil - tsekatkaa! Eikä huono ole U2:kaan.

Paras leffa:


Ehkäpä Bowling for Columbine -dokumentti, toisaalta Wallace ja Gromit -vahaanimaatiot ovat loistavia!

Lempivempeleitäni:


Kamera, lenkkitossut, snorkkeli

Miksi minusta tuli toimittaja:


Haluan nähdä joka päivä uusia ihmisiä ja asioita

MEDIATOIMITTAJAT
(ohjaus, kuvaus, leikkaus)


RINNA HÄRKÖNEN

Rinna, 33, mediatoimittaja. Olen pohjoisen junan tuoma medianomi, eli opiskellut mm. kuvaamista ja editointia. Harrastan valokuvaamista ja käyn joskus kuntosalilla. Luen myös aika paljon. Tulevaisuudessa toivon saavani lisää haastavia ja mielenkiintoisia tehtäviä ohjaajana tai kuvaajana.

Lempiaineitani koulussa olivat:


Liikunta ja musiikki

Millainen musiikki minulle maistuu:


Kaikki käy, kunhan se kuulostaa edes etäisesti bossa novalta.

Lempiartisteja:


Pikku G ja salaa myös vähän Celine Dion

Ehkäpä paras leffa:


Lasse Hallströmin elokuva Elämäni koirana

Lempivempeleeni:


Digikamera

Miksi minusta tuli kuvaaja:


Kuvaaminen vain jotenkin innosti, huomasin olevani aika hyvä siinä - kaverit kehuivat

NINA JEFIMOFF

Nina, 31, mediatoimittaja. Kotosi Ukista. Harrastan satunnaisen epäsäännöllisesti; valokuvausta, huutokauppoja, kokkailua ja kuntosalia. Minua kiinnostaa fiktiivinen kuvakerronta kuvaajana ja kaikenlainen ohjaus. Mielessä myös tsempata itseni tekemään omaa kuvaus/leikkaus/ohjaus projektia.

Lempiaineitani koulussa olivat:


Kuvis

Lempiyhtye:


Kitchimmästä päästä- Fancy

Parhaita leffoja:


Veteen piirretty viiva, Mulholland Drive

Lempikirjoja:


Kaikki Pat Conroyn ja James Clavelin opukset, lisäksi kerään Viisikkoja

Miksi minusta tuli mediatoimittaja:


Mediatoimittajuus mahdollistaa kuvauksen, leikkauksen ja ohjauksen

TONI OSOLANUS

Toni Osolanus, 28, mediatoimittaja. Mediatoimittaja muuten lähinnä kuvaa, editoi ja ohjailee lähetyksiä. Olen monessa sopassa keitetty ja hartaudella kypsytetty, eli jos jonkinlaisia asioita olen jo tähän ikään ehtinyt tv-homissa tehdä.. Koulussa olin välillä hieman vilkas, mutta selviydyin kouluni kunnialla, vaikkei hymypoikapatsas kirjahyllyäni koristakkaan. Lempiaineeni oli musiikki, joka on vieläkin lempihommani. Muistakaa katsoa uutismixi!

TV-GRAFIIKKA

NOORA SIEKKINEN

Noora, 29, graafikko. Olen kotoisin Helsingistä josta lukion jälkeen suuntasin opiskelemaan Yhdysvaltoihin taiteita ja graafista suunnittelua. Pienen mainostoimisto pyrähdyksen jälkeen löysin tieni YLE:lle. Harrastuksiini kuuluu mm pitkät kävelyt, lukeminen, espanjan opiskelu, matkustelu, valokuvaus ja ehdottomasti nukkuminen =). Koulussa viihdyin parhaiten kuviksen ja elämänkatsomustiedon tunneilla. Musiikkina soi sekä raskas rokki, aina Kotiteollisuudesta Type O Negativeen, että vanhat jazz-leidit Ella Fitzgerald ja Billie Holiday.

Parhaita elokuvia saattaapi olla romanttiset pukudraamat taikka jännärit Lempivempeleeni on tietty MAC-tietokone jonka äärellä tulee vietettyä hetki jos toinenkin. Minusta tuli Graafinen suunnittelija koska se oli mukava tapa tehdä rakkaasta taiteiluharrastuksesta mielekäs työ!

PÄÄGRAAFIKKO

HANNU HELLSTÉN

TUOTTAJA

HANNELE MUURONEN

Katso lähetys
Osallistu keskusteluun
Koostamo
   
Päätoimittajat | Palaute | YLE24:n online-uutiset
|YLE|24 ©2005
Tämä sivu on optimoitu 1024x768 resoluutiolle.