Hae YLEstä:
Uutismixi
  Etusivu Juttuarkisto Taustajutut Viikon kysymys Tekijät Kysymykset ja Palaute  
 

LÄHETYS


torstaisin TV1
klo 10.15

UUSINNAT


torstaisin
TV1 klo 12.35
Teema klo 15
TV2 klo 15.55
YLE24 klo 16.20
tähti
Juttuarkisto

HIIHTOLOMA, HURRAA!


24.2.2005
Hiihtolomat pidetään kouluissa näillä viikoilla. Etelä-Suomi ja Ahvenanmaa lomailevat tällä viikolla, Länsi- ja Itä-Suomi ensi viikolla ja Pohjois-Suomi kahden viikon kuluttua.

Hiihtoloman alkuperäisenä tarkoituksena on ollut paitsi katkoa pitkä kevät kahtia, myös saada koululaiset liikkumaan luonnossa. Hiihtolomaperinteen aloittamisen aikoihin koululaisilla oli muita nyttemmin kadonneita lomia, muun muassa perunannostoloma syksyllä syys-lokakuun vaihteessa.

Aikaisemmin hiihtolomatekeminen piti järjestää itse, mutta nykyään kaupungit ja kunnat järjestävät tekemistä niin paljon, että jokainen löytää varmasti jotain. On hiihtokouluja, retkiä ja lumileikkejä, mutta toisaalta myös lan-pelitapahtumia, savityöpajoja ja maalauskursseja. Onko tekeminen siirtynyt jo liikaakin sisätiloihin? Helsingissä ja muutamilla muilla paikkakunnilla muun muassa pelataan LAN-pelejä vuorokauden ympäri.

Nuoriso-ohjaajat ja ulkoilmaliikkumisen ekspertit muistuttavat, että ulkoilmaakin kannattaa käydä haistelemassa varsinkin nyt, kun keli on ympäri Suomen näinkin komea.

Joten hyvää hiihtolomaa, ja ilo irti!

KATUTANSSIT VILLITSEVÄT JÄLLEEN


24.2.2005
Breakdance ja rullalaudat olivat 80-luvun hittejä. Rullalaudat olivat hetken suuri trendi ja tulivat 90-luvun lopulla takaisin, samoin on käynyt breakdancen ja muiden hiphop-tanssien kanssa.

Bomfunk MC’s nosti taustatanssijoineen breakdancen taas suosioon Suomessa, ja hiphopin maailmanlaajuinen suosio näkyy. Breakdanceä ja hiphopia harrastetaan nyt enemmän kuin koskaan.

Hallitut liikkeet, mutta improvisoiden. Katutanssit vaativat hyvää koordinaatiota ja satoja tunteja harjoittelua, mutta rentous pitää muistaa. Jos tanssijalla on hyvä päivä ja itsevarma olo, suorituskin on hyvä. Itsevarmuuskin kehittyy breakdancessä. Yritäpä itse käydä kylmiltäsi tanssimassa ringin keskellä tietämättä liikkeitä tarkasti etukäteen! Huh huh.

Breakdance-harrastus on helppo aloittaa, sillä erikoisvarusteita ei tarvita, ja kursseja järjestetään ympäri Suomea.


Linkkejä aiheesta:
www.taukojalka.com >>


SÄHKEITÄ

ULKOMAAN SÄHKEET
Yhdysvaltojen presidentti George Bush on sovintomatkalla Euroopassa. Tiistaina Bush tapasi Belgiassa muun muassa Suomen johtajat Tarja Halosen ja Matti Vanhasen. Bush yrittää matkallaan parannella välejään Euroopan kanssa. Kaikki Euroopan maat eivät hyväksyneet Usan hyökkäystä Irakiin.

Iranin maanjäristyksessä on kuollut yli 400 ihmistä ja loukkaantunut satoja. Pelastajien työtä vaikeuttavat rankkasateet ja kylmyys. Monet ovat viettäneet yönsä taivasalla. Apua ja suojaa tarvittaisiin pian.

KOTIMAAN SÄHKEET
Nuoret arvostavat röyhkeyttä ja pärjäämistä. Suomalaisnuorten asenteet ja muuttuneet entistä kovempaan suuntaan. Jyväskylän yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kuolemanrangaistus on lisännyt suosiotaan. Vaatimuksetkin ovat kovia: opettajat odottavat itsenäistä ajattelua jo 16-vuotiailta.

Onko Xbox-pelikonsolisi turvallinen? Viallinen virtajohto on aiheuttanut muutamalle Xboxin käyttäjälle palovammoja, ja nyt valmistaja Microsoft vaihtaa ilmaiseksi virtajohdot kaikkiin käytössä oleviin Xboxeihin. Uuden johdon voi tilata Microsoftin nettisivuilta tai puhelimitse.

Lauantaina vietetään Nestorin päivää. Nestorin päivänä Maailman Luonnon Säätiön vetoaa norppien pesimärauhan puolesta. Aivan näinä päivinä norppaemot synnyttävät kuuttinsa rantakinosten lumipesiin.

AIEMPIEN JUTTUJEN ARKISTO

Katso lähetys
Osallistu keskusteluun
Koostamo
 
   
Päätoimittajat | Palaute | YLE24:n online-uutiset
|YLE|24 ©2005
Tämä sivu on optimoitu 1024x768 resoluutiolle.