#889548 - 22-08-2013 20:33 Re: Jaksopeli 2 [Re: Kaptah-II]
Jäsen

Lainaa:
SKK:sta löytyy yhdeksää eri kansallisuutta. Harjoittelut hoidetaan englanniksi, mutta todellinen yhteinen kieli on kriketti. Se tekee pelaajista ystäviä, kertoo Gerard Brady.

- Moni meistä on maahanmuuttaja, eikä tunne Suomessa paljon ihmisiä. Tämä on sosiaalinen mahdollisuus, pelien ja harjoittelujen jälkeen vietetään yhdessä aikaa.

Tuossahan se suomalaisen airopallon ydin on, sosiaalinen tapahtuma. On todella kaukaa haettua syytellä pesäpallon jaksosääntöä, jos mamut eivät tunne pesiksen sääntöjä.

Susi-Kustaa,
kiitos huomiosta. Menee kauan ennen kuin annan moisen kömmähdyksen itselleni anteeksi. Syy tähän kielioppivirheeseen on siinä, että tuo sana "Suomen" oli alun perin lauseen ensimmäinen sana (ja alkoi siksi isolla). Kun korjasin lauseen sanamuotoa, jäi se iso kirjain sinne kummittelemaan ja tällä kertaa se jopa muutti viestin asiasisältöä jopa normaaliakin syvällisemmäksi... =0)
Life is simply a cricket match.

Alkuun
#889560 - 22-08-2013 21:17 Re: Jaksopeli 2 [Re: ReijoRealisti2006]
Jäsen

Mitä hyötyä jaksosäännöllä pelaamisesta taas olikaan? Mitä hyötyä pesäpallolle on siitä, että lajia pelataan säännöillä, joilla näyttää olevan suuria vaikeuksia lyödä itseään läpi suomalaisen palloiluväen keskuudessa?

Eikö selkeä juoksusääntö ajaisi paljon paremmin pesäpallon asiaa kuin tällainen tarpeettoman monimutkainen ja aikansa elänyt jaksosääntö?

Alkuun
#889629 - 23-08-2013 13:01 Re: Jaksopeli 2 [Re: ReijoRealisti2006]
jeppu Poissa.
Jäsen

Rekisteröitynyt: 02-06-2012
Viestejä: 213
Monet joukkueet ovat olleet pelaamatta esim.toisen jakson tasoittavaa ja olleet iloisia 1-0 voitosta,vaikka olisivat voineet yhden ekstrajuoksun avulla muuttaa sen 2-0:ksi.

Jäsen

[quote=jeppu]No,ei play-off -otteluissa jaksopeli todellakaan anna parhaita puoliaan.On aivan sama,kuka voittaa eka jakson koska pinnoja ei sen perusteella jaeta.Ensi jakson voitto tuo vain pienen edun toiselle jaksolle,ei muuta.

Viestejä: 7
Jaksopeli ei ajatuksena ole vasta 1990-luvulla kehitelty pelisysteemi. Jo pelin kehittäjä Lauri 'Tahko' Pihkala ajoi eläessään asiaa, että pesäpalloa pelattaisiin jaksopelinä.
Vasta Veikkauksen mukaantulo 1990-luvulla vauhditti jaksopelaamiseen siirtymisessä.
Jaksopelin ansiosta on myös yleisö saatu pysymään katsomossa ottelun loppuun asti.
Juoksupelien aikana ottelut usein ratkesivat jo ennen taukoa ja puolet yleisöstä häippäsi paikalta tauon aikana, varsinkin jos vierasjoukkue oli selkeässä johtoasemassa.
Mm. Sotkamolla oli tuolloin tapana tehdä kahden ensimmäisen vuoroparin aikana 6-8 juoksua ja loppu 'pelailtiin'.
Jaksopelissä tuollaisella ratkaisulla ei voittaja vielä selviä.
Tosin miesten Superissa pelit ovat joskus aika tylsiä: Sisäpeli on tarkkaan roolitettu ja pelin henki on: 'Yksi juoksu ja torjutaan'.
Jaksopelissähän ottelun voi voittaa tekemällä vain kaksi juoksua, vaikka vastustaja veisikin yhden jakson 20-0.
Ei pesäpallo ole ainoa pallopeli, jossa vähemmän pisteitä tehnyt voi voittaa koko ottelun: Kaikki lajit, joissa taistellaan erävoitoista ovat selelaisia ja juuri sen takia mielenkiintoisia seurattavia. Mm. lentopallo ja tennis.

Eikä!!!!

Pudotuspeleissä pelataan vain voitosta ja yhdestä voittopisteestä. Ottelu lopetetaan silloin, kun toisella joukkueella ei ole enää mahdollisuutta voittaa, eli jos ensimmäisen jakson voittanut joukkue olisi tulossa tasatilanteessa toisen jakson neljännen tasoittavalle, sitä ei pelata. Samoin, jos 1. jakson voittaja tasoittaa 2. jakson neljännen tasoittavalla, ottelu lopetetaan, vaikka paloja ei olisi kolmea.

Runkosarjassakaan jakson 4. vuoroparin tasoittavaa ei pelata, mikäli sille tuleva joukkue on johdossa. Samoin jakso päättyy mahdolliseen voittojuoksuun (tai samaala peliteolla tuotuihin juoksuihin) kesken 4. tasoittavan. Supervuorossa on sama sääntö ja kotiutuskisa lopetetaan, mikäli jälkimmäisenä lyömässä oleva joukkue tekee voittojuoksun tai se ei enää kykene tasoittamaan.

Summa summarum: Pesäpallossa ei jaksopelissä pelata turhia sisä- / lyöntivuoroja ottelun voittaja selvittyä.
Ottelu päättyy aina joko onnistumiseen tai epäonnistumiseen.

Alkuperäinen lähettäjä: KooHoo

Olen eri mieltä. Ihan samalla tavalla porukka valuu ottelusta pois, jos toisella jaksolla ottelu näyttää ratkeavan jo aikaisessa vaiheessa. Oikeammin siis tahdoit kai sanoa, että jaksopelillä yleisö saadaan pysymään katsomossa ottelun puolivälin yli. Lisäksi jaksopeli tuo varsinkin pudotuspelivaiheessa sellaisen skenaarion, että yleisö tulee paikalle vasta toiselle jaksolle, koska ensimäisellä jaksolla ei oikeastaan ole mitään väliä. Vasta toisella jaksolla ratkaistaan ottelun voittaja, ja kun pisteillä ei ole merkitystä, niin ensimäisen jakso voitto takaa vain pienen edun toiselle jaksolle, kun tasapelikin riittää.

Alkuun
#890309 - 27-08-2013 10:10 Re: Jaksopeli 2 [Re: TimoR]
Jäsen

Tuota juuri yritin viestini avulla kertoa.Mutta kun joku neropatti kiinnitti huomionsa vain jutun kevennysosaan.
Kenties nimim.Timo R on minua uskottavampi,

Alkuun
#890315 - 27-08-2013 10:31 Re: Jaksopeli 2 [Re: jeppu]
Jäsen

Sitä minun on hyvin vaikea uskoa... ;o)

Täällä ei kannata viljellä sarkasmia, ei varsinkaan tässä ketjussa, sillä niin kummallisia perusteluita täällä näkee molemmin puolin esitettävän, että kaikki on paras ottaa totena kirjoitettuna.

Alkuun
#890445 - 28-08-2013 00:09 Re: Jaksopeli 2 [Re: TimoR]
tolppa75 Poissa.
Jäsen

Rekisteröitynyt: 10-07-2012
Viestejä: 32
Olen osittain eri mieltä siitä, että pudotuspelit eivät antaisi parasta kuvaa jaksopelistä. Nimenomaan pudotuspeleissä jännitys säilyy loppuun asti, koska vain voitolla on merkitystä. Runkosarjan pelejäkin pitäisi viedä enemmän tähän suuntaan, että supervuoroissa ja pelien lopuissa olisi panosta. Esim. voitosta aina sama pistemäärä!

En tiedä myöskään sopiiko pudotuspeleihin kotiutuskilpailu ollenkaan. Se vie osittain pelistä jännityksen, koska yksinkertaisesti pesäpallossa itse peli on jännittävämpää kuin keinotekoinen ratkaisu ja urheilullisesti supervuoro kertoo paremmin joukkueiden tasosta!

Alkuun
#890447 - 28-08-2013 01:13 Re: Jaksopeli 2 [Re: tolppa75]
Topi77 Poissa.
Jäsen

Rekisteröitynyt: 27-12-2009
Viestejä: 509
Eli pudotuspeleissä pelattaisiin vaikka 10 supervuoroa jotta ratkaisu tulisi? Niinhän se on joskus ollut, mutta syy miksi kotiutuskilpailu tuli oli juuri ne pelit joissa pelattiin 3-6 supervuoroa ja luonnollisesti televisioinnin kannalta nämä ovat ongelmallisia. Tokihan nyttenkin pelien pituus vaihtelee suuresti, miesten superissa ne ovat 1h45min-3h30min välillä 99,9% Tiedän erään alasarjapelin, joka on kestänyt 3h50min ja joka meni toiseen kotariin.
Alkuun
#890470 - 28-08-2013 10:29 Re: Jaksopeli 2 [Re: TimoR]
Uusi jäsen

Viestejä: 7
 Alkuperäinen lähettäjä: TimoR

Oikeammin siis tahdoit kai sanoa, että jaksopelillä yleisö saadaan pysymään katsomossa ottelun puolivälin yli.

Eikä!!!!

Otin jo aiemmin kantaa tähän viestiin ja lisäisin seuraavaa: Tutkiskelin 2012 ja 2013 miesten Superin pudotuspelien pöytäkirjoja.
Otteluissa Hyvinkää - Joensuu (9.8.2013) ja Koskenkorva - Raahe (11.8.2012) ei pelattu 2. jakson tasoittavaa ottelun jo ratkettua.
25.8.2012 Vimpeli - Joensuu ottelu lopetettiin, kun Vimpeli tasoitti toisen jakson 4. tasoittavalla voitettuaan 1. jakson. Paloja pöytäkirjassa on tuossa vuorossa vain yksi.

Loc: Jyväskylä

Kumma kyllä ei sanallakaan mainita jaksopeliä, mutta parantuneiden stadionolosuhteiden kyllä toivottaisiin houkuttelevan uusia katsojia.

Alkuun
#890845 - 30-08-2013 12:44 Re: Jaksopeli 2 [Re: Ryan Smyth #94]
Jäsen

Olin katsomassa poliisien SM-turnausta eilen Ulvilassa.Ratkaisevassa ottelussa PPU-Pori voitti S-joen vastaavan joukkueen 8-1 ja varmisti A-sarjan voiton.
Otteluisssa peliaika oli n.tunti ja vain juoksut laskettiin.Kukaan ei edes maininnut sanaa jaksopeli.