#890856 - 30-08-2013 13:51 Re: Jaksopeli 2 [Re: jeppu]

Rekisteröitynyt: 07-06-2006
Viestejä: 22331
Loc: Jyväskylä
 Alkuperäinen lähettäjä: jeppu
Olin katsomassa poliisien SM-turnausta eilen Ulvilassa.Ratkaisevassa ottelussa PPU-Pori voitti S-joen vastaavan joukkueen 8-1 ja varmisti A-sarjan voiton.
Otteluisssa peliaika oli n.tunti ja vain juoksut laskettiin.Kukaan ei edes maininnut sanaa jaksopeli.

Sama homma ikämiesten SM-turnauksessa Kajaanissa & Sotkamossa tuossa parisen viikkoa sitten. Tunti + tasoittava. Sellaisen vajaan yhden jaksonhan siinä ehtii pelaamaan ellei sitten oikein nopsaan palot tule, jolloin täydet neljä saadaan täyteen.

Viestejä: 5074
Itsestäänselväähän se on, että järkevä pesäpalloturnaus saadaan aikaiseksi ainoastaan juoksusäännöllä (ja ehkä aikapelinä) pelaamalla. Ja näinhän esimerkiksi pesäpalloleireillä ollaan ymmärtääkseni toimittu kaikki nämä jaksopelivuodetkin. Jostakin syystä vain sitten näihin leirin loppuotteluihin ja Itä-Länsiin ollaan menty sotkemaan jaksopeliä mukaan. Ja heti ollaankin ongelmissa mm. aikataulujen suhteen.

Olen aina ihmetellyt sitä, miksi pesäpallojoukkueet ovat niin mielikuvituksettomia ja ajatusköyhiä, että eivät edes harjoituspeleissä tai halliturnauksissa ymmärrä pelata juoksusäännöllä. Se olisi paljon tehokkaampaa ja sen avulla saataisiin esimerkiksi kalliille hallivuokralle paljon enemmän vastinetta. Siinä ajassa kun pelataan hallissa vaikka kolme ottelua jaksopelinä, saataisiin pelattua vaikkapa 4-5 peliä juoksusäännöllä. Ja samaan aikaan jaksetaan vuodesta toiseen murehtia sitä, kuinka vähän joukkueille tulee mahdollisuuksia saada hallipelejä pelattavakseen. Aivan käsittämätöntä järjen käytön minimointia.

Esimerkiksi talven halliturnauksista saataisiin huomattavasti enemmän irti, kun luovuttaisiin jääräpäisestä jaksopelillä junnaamisesta ja alettaisiin pelata vaikka 45 min + tasavuorot (tai 60min+tasavuorot) mittaisia otteluita. Tällöin otteluaikataulutus voitaisiin laatia huomattavasti tiukemmassa formaatissa niin, että yleisöllekin olisi nähtävää aamusta iltaan. Kun on nettitelevisioituja halliturnauksia seurannut, niin aivan liian paljon näkee päivän aikana tyhjää pesäpallokenttää, jossa ei näy edes joukkueita harjoittelemassa. Tämä on suoraa seurausta jääräpäisestä jaksosäännössä roikkumisesta. Otteluiden kestot vaihtelevat niin tolkuttomasti, että sinne jää tyhjää tilaa vaikka kuinka paljon.

Viestejä: 120
Pesäpallosta aikalaji. Peliaika 90min ja eniten juoksuja tehnyt voittaa. Mahtaa olla mielenkiintoista tilanteessa 25 minuuttia pelattu ja toinen joukkue mättänyt 15 juoksua.
Alkuun
#891008 - 31-08-2013 09:48 Re: Jaksopeli 2 [Re: ReijoRealisti2006]
Jäsen

Alkuperäinen lähettäjä: ReijoRealisti2006
Kun on nettitelevisioituja halliturnauksia seurannut, niin ...

Ilahduttava uutinen. Muistaakseni olet muutakin väittänyt.

Alkuun
#891021 - 31-08-2013 12:05 Re: Jaksopeli 2 [Re: Kaptah-II]
Jäsen

"Mahtaa olla mielenkiintoista tilanteessa 25 minuuttia pelattu ja toinen joukkue mättänyt 15 juoksua."

Aika tyypillinen kuvio. Eli esitetään sääntöesityksen "kritiikiksi" esimerkki ottelusta, jota ei käytännössä koskaan aikaisemmin ole nähty tai tultaisiin näkemään sääntömuutoksen jälkeenkään ehkä korkeintaan kerran 50 vuodessa. Tuskin meidän elinaikanamme.

On täysin käsittämätöntä kuvitella, että pesäpallo-otteluiden rakenne (esimerkiksi juoksumäärien kehittymisen suhteen) mitenkään olennaisesti muuttuisi vaikka siirryttäisiin jaksosäännöstä juoksusääntöön vaikka sitten aikapelinä. Eihän tätä olennaista muutosta ole tapahtunut aikanaan juoksusäännöstä jaksosääntöön siirtymisessäkään. Ihan samalla tavalla otteluiden juoksumäärät ottelun sisällä etenevät säännöstä riippumatta.

Ja samalla kun tuijotetaan jotakin äärimmäistä erikoistapausta, ummistetaan silmät siltä suunnattomalta parannukselta, jonka sääntöesitys toisi joka ainoaan uudella säännöllä pelattavaan otteluun. Eli esimerkiksi halliturnauksessa tarjoaisi samalla rahalla huomattavasti enemmän pelitapahtumia yleisölle seurattavaksi.

Ei siinä mitään, jos pesäpalloväki ja sponsorit haluavat pesäpallopelin sijasta seurata tuntikaupalla tyhjää pesäpallokenttää halliturnauksissa. Minä kuvittelisin olevan mielekkäämpää seurata senkin ajan joko pesäpallojoukkueen harjoittelua tai ottelua. Tähän päästäisiin, kun siirryttäisiin juoksusääntöön ja aikapeliin.