11. Petri Ahola : Paras pelaaja

Alkuun
#51208 - 13-12-2004 15:27 Re: Salibrandya
Member

Happeen Lasse Riitesuo teki viikonloppuna liigan yhden ottelun maaliennätyksen Rangers kaatui 16-6 ja Lasse heitti 9 maalia. SIIS YHDEKSÄN MAALIA, SAMA ÄIJÄ TEKI KAUKIKSESSA n.100 ottelussa 300 maalia.

Member

Elisa Piispa sai yhden ottelun syöttöennätyksen 6 syöttöä pääsarjaottelussa.

Neljä kertaa Ruotsi - Suomi

Suomen ja Ruotsin kaikki salibandymaajoukkueet kohtaavat lauantaina 18.12. Tukholmassa käytävässä maiden vuotuisessa maaottelutapahtumassa.

Lue lisää tapahtumasta Ruotsin liiton sivuilta

Hovet-jäähallissa pelattavassa maaottelupäivässä käydään vielä jokaisen ottelun jälkeen rangaistuslaukauskisa, jonka voittaja saa yhden lisäpisteen. Voitosta saa normaaliin tapaan kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.
Pisteitä on siis jaossa yhteensä 12. Päivän päätteeksi lasketaan yhteispisteet ja katsotaan, kumpi on Ruotsissa "Finnkampeniksi" kutsutun tapahtuman voittaja.
Mikäli pisteet päivän viimeisen ottelun päätteeksi ovat tasan, ratkotaan voittaja ylimääräisellä rangaistuslaukauskisalla miesten joukkueiden kesken.

Suomi voittanut vain kerran

Salibandyn maaottelutapahtuma on käyty vuodesta 1999 alkaen. Ensimmäisellä kerralla Suomi oli Helsingissä parempi, mutta sen jälkeen Ruotsi on korjannut voiton joka kerta.
Vuosi sitten Helsingin jäähallissa Ruotsi oli etevämpi kokonaispistein 8-4.

Riitesuon ennätysmaalit videokoosteena

Lasse Riitesuon ennätysmäiset yhdeksän maalia Rangersin verkkoon löytyvät nyt videokoosteena Happeen sivuilta.

Kokkonen korvaa Pöntisen Ruotsi-ottelussa

Maalivahti Miia Pöntinen jää loukkaantumisen vuoksi pois viikonlopun ottelusta Ruotsia vastaan. Tilalle on kutsuttu Espoon Oilersin Sofia Kokkonen, 21.

Alkuun
#51215 - 17-12-2004 13:34 Re: Salibrandya
Member

14/12/04 MATIKAINEN SIIRTYY LIIGAAN
Miesten edustusmiehistöön täksi kaudeksi tullut Sami Matikainen (28) jättää joulutauolla TPS:n ja siirtyy pelaamaan Seinäjoen Peliveljien (SPV) liigamiehistöön. Matikaisen lähtöön ei liity mitään dramatiikkaa, sillä siirron taustalla ovat pelaajan perhe- ja työasiat. Matikainen esiintyy tällä kaudella viimeistä kertaa TPS:n paidassa lauantaina, kun TPS kohtaa kotiottelussaan Blue Foxin. Matikainen on pelannut TPS:ssa toistaiseksi 15 ottelua tehoin 4+4=8.

Tuo on todella ikävä takaisku, sami on loistava pelaaja!

Alkuun
#51216 - 19-12-2004 01:17 Re: Salibrandya
Member

Naiset vailla mahdollisuuksia Ruotsia vastaan

Suomen naiset olivat vailla mahdollisuuksia omassa Finkampenin ottelussaan Ruotsia vastaan. Ruotsi voitti 7-2 ja vei maaottelupisteet 3-0, kun pallo karkasi suomalaisilta myös rangaistuslaukauskisassa.

Pelikellossa oli vasta runsaat neljä minuuttia, kun Tuula Kupilan syöttö lipsahti päädyssä erotuomarin jalkaan ja kaksi pitkää syöttöä myöhemmin Jonna Mäkelä kaivoi palloa selkänsä takaa.
Ensi erän puolivälissä pallo jäi kaukolaukauksen jälkeen pomppimaan sektoriin ja Karolina Widar läppäsi 2-0. Heti aloituksen jälkeen Jenni Morottaja lähetti Paula Jouhtenelle huolimattoman poikkisyötön, jota tätä ei saanut haltuunsa ja Camilla Nilsson vapautti Sara Kristofferssonin läpiajoon: 3-0.
Erän lopuksi Satu Schilcher kavensi Arja Joutsenen poikkisyötöstä, mutta peliin mukaan ei Suomi enää päässyt.

Myöhästymisestä kaksiminuuttinen

Suomi ilmestyi toiseen erään myöhässä ja sai pelin viivyttämisestä kaksiminuuttisen. Sen joukkue onnistui vielä tappamaan, mutta Tuulia Karvosen saatua perään jäähyn Johanna Ekeroth jatkoi Hermine Dahleruksen laukauksen paluupallosta 4-1.
Lopussa Ruotsi kaunisteli vielä kahdesti tyhjiin, kun Suomi yritti kavennusta ilman maalivahtia.

Pallo hukassa rankarikisassa

Molemmat joukkueet vaihtoivat rankkarikisaan maalivahtia, ja se näyttikin tehoavan, kun Sofia Kokkonen peitti Ruotsin kaksi ensimmäistä yritystä. Ruotsin Katja Hinders oli kuitenkin vielä parempi ja pysäytti kaikki suomalaisyritykset.
Kun Johanna Ekeroth ohitti Sofia Kokkosen suoralla laukauksella ja Sara Ekström harhautuksella, Ruotsi vei kisan ja kaikki kolme maaottelupistettä.

Pulkkinen manaili alkua

Päävalmentaja Seppo Pulkkinen myönsi, että Ruotsin nopeasti ottama kolmen maalin johto vei Suomelta aseet käsistä.
- Ruotsin tempo oli meille liikaa emmekä koskaan päässeet enää peliin mukaan. Tempo on Ruotsin sarjassa kovempi kuin meillä ja se näkyi. Toinen ja kolmas erä olivat vähän parempia, mutta maalinteko ei onnistunut.
Suomen paras osa oli ykköskenttä, joka aloitti pelin muodossa Satu Schilcher - Johanna Hellsten, Minna Isoniemi - Arja Joutsen - Mari Ulmanen. Kentällinen, johon kolmanteen erään tuli Isoniemen tilalle Tuula Kupila ja Ulmasen tilalle Anna Vartiainen, voitti tasakentin oman osuutensa 2-0.

Naiset: Ruotsi-Suomi 7-2 (3-1, 1-0, 3-1)

1. erä: 4.13 Anna Jakobsson (Sara Ekström) 1-0, 10.26 Karolina Widar (Jenny Viklund) 2-0, 10.47 Sara Kristoffersson (Camilla Nilsson) 3-0, 19.03 Satu Schilcher (Arja Joutsen) 3-1.
2. erä: 34.59 Johanna Ekeroth (Hermine Dahlerus) 4-1 yv.
3. erä: 49.00 Jakobsson (Susanne Ekblom) 5-1, 52.24 Anna Vartiainen (Schilcher) 5-2, 58.21 Ekström (Jakobsson) 6-2 tm, 58.55 Camilla Nilsson (Matilda Holmbom) 7-2 tm.

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan.

Rangaistuslaukaukset: Jessica Holmgren R ei maalia, Tuula Kupila S ei maalia, Camilla Nilsson R ei maalia, Tuulia Karvonen S ei maalia, Johanna Ekeroth R maali, Anne Suomalainen S ei maalia, Sara Ekström R maali, Johanna Hellsten S ei maalia.

Laukaukset: Ruotsi 40 Suomi 17.

Jäähyt: Ruotsi 1x2 min, Suomi 2x2 min.

Erotuomarit: Petr Cerny ja Jiri Janousek, Tshekki.

Yleisöä: 3 957.

Pisteet Ruotsille 3-0.

Alkuun
#51217 - 19-12-2004 01:18 Re: Salibrandya
Member

Miehet nousivat voittoon Ruotsista

Suomen miehet päättivät Finnkampenin komeasti voittamalla Ruotsin sekä peliajalla 9-7 että päälle vielä rangaistuslaukauksissa. Vaikka kokonaispisteet olivat tasan 6-6, maaottelutapahtuman vei Ruotsi voittamalla kaksi ottelua Suomen yhtä vastaan.

Ruotsi otti tässäkin ottelussa nopean 2-0 -johdon, mutta Suomi iski takaisin todellisella pikajaksolla paukuttamalla 36 sekunnissa kolme maalia. Lasse Salminen ja Mikko Kohonen tekivät ensimmäiset maalinsa Suomi - paidassa vain neljän sekunnin välein, ja Mikael Järvi pommitti heti perään kolmannen Mika Kohosen poikkisyötöstä.

Ratkaisuhetkillä saapui Lehtonen

Maalijuhla jatkui tasaisena kolmanteen erään, kunnes J-P Lehtonen vapautti Vesa Punkarin viemään Suomen takatolpalta johtoon. Lehtonen siirsi vapaalyönnistä eron kahteen ja syötti vielä Suomen 8-6-maalin, jonka pohjusti Järven vahva karvaus.
Ruotsin hakiessa riskillä kavennusta Tatu Väänänen vapautti Mika Kohosen läpiajoon ja "Mihu" lobbasi maalivahdin käsien kautta numeroiksi 9-6.
Ruotsin seitsemäs maali tuli erikoisesti tyhjiin, kun Suomi otti lähivaparitilanteessa aikalisän ja maalivahdin pois, mutta menetti pallon.

Tiitu ratkaisi rankkareissa

Rangaistuslaukauskisaa piti käydä seitsemän kierrosta ennen kuin voittaja löytyi. Suomen maaliin vaihdettu Pekka Nieminen pysäytti Erik Svenssonin noston, ja Suomen tullessa vuoroon ilmoittautui ratkaisijaksi kisan runkokierroksillakin onnistunut Tero Tiitu. Tiitu käänsi pallon rystylle ja siirsi varmasti ratkaisun.
Pekka Nieminen ei pystynyt ensimmäisessä erässä torjumaan Daniel Calebssonin rankkaria, mutta kisassa hän haki viisi ruotsalaislaukausta ja pohjusti Suomen lisäpisteen.

Uuden päävalmentajan voitokas aloitus

Ensimmäisen maaottelunsa päävalmentajana johtanut Petteri Nykky oli tyytyväinen voittoon, mutta piti kollegansa Kristina Landgren-Carestamin tavoin ottelua vain ensiaskeleena kohti keväässä 2006 häämöttäviä MM-kisoja.
- Eihän tämän parempaa harjoittelupaikkaa olekaan kuin nämä pelit. Yritettiin lopussa vielä väkisin kymmentä rikki, mutta vaparikuvio ei mennyt niin kuin oli puhuttu.
Hovetiin vaeltaneet yli 5 000 katsojaa äityivät välillä melkoiseen pauhuun, mutta pelin kääntyminen Suomelle viilensi tunnelmaa.

Miehet: Ruotsi-Suomi 7-9 (4-3, 1-2, 2-4)

1. erä: 3.59 Mikael Karlsson (Kristoffer Kranberg) 1-0, 16.07 Daniel Calebsson (Henrik Quist) 2-0, 16.35 Lasse Salminen (Sami Mattila) 2-1, 16.39 Mikko Kohonen (Jani Kukkola) 2-2, 17.01 Mikael Järvi (Mika Kohonen) 2-3, 18.11 Magnus Svensson (Calebsson) 3-3, 19.37 Calebsson 4-3 rl.
2. erä: 27.14 Kari-Matti Ratsula (Kukkola) 4-4, 34.44 Santtu Manner (Järvi) 4-5, 39.08 Andreas Carlbom (Daniel Dalbjer) 5-5 yv.
3. erä: 44.53 Vesa Punkari (Jari-Pekka Lehtonen) 5-6, 48.56 Lehtonen (Järvi) 5-7, 52.27 Svensson (Quist) 6-7, 53.41 Järvi (Lehtonen) 6-8, 57.48 Mika Kohonen (Tatu Väänänen) 6-9, 59.09 Svensson 7-9 tm.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan.

Rangaistuslaukaukset: Daniel Calebsson R maali, Mika Kohonen S ei maalia, Daniel Dalbjer R ei maalia, Jouni Vehkaoja S ei maalia, Magnus Svensson R ei maalia, Tero Tiitu Suomi maali, Erik Svensson R ei maalia, Sami Nyman S ei maalia, Jim Canerstam R ei maalia, Mikko Kohonen S ei maalia, Daniel Calebsson R maali, Mika Kohonen Suomi maali, Erik Svensson R ei maalia, Tero Tiitu S maali.

Jäähyt: Ruotsi 1x2 min Suomi 1x2 min.

Erotuomarit: Thomas Baumgartner ja Thomas Kläsi, Sveitsi.

Yleisöä: 5 049.

Pisteet: Suomelle 3-0.

Koko maaottelutapahtuman pisteet tasan 6-6. Ruotsi voitti maaottelutapahtuman, koska voitti neljästä ottelusta kaksi ja Suomi vain yhden.

Alkuun
#51218 - 03-01-2005 16:07 Re: Salibrandya
Member

Riitesuo ja Hellsten joulukuun pelaajat

Maajoukkuevalmentajat ovat valinneet joulukuun pelaajiksi Happeen hyökkääjän Lasse Riitesuon ja Tapanilan Erä III:n puolustajan Johanna Hellstenin.

Alkuun
#51219 - 03-01-2005 16:09 Re: Salibrandya
Member

Janne Tähkä loppukaudeksi Sveitsiin

SSV:n Janne Tähkä pelaa loppukauden Sveitsin A-liigan jumbo Kloten-Bülach Jetsissä. Tähkä vietti kotimaisen liigasyksyn katsomon puolella päällekkäisten mailasopimusten vuoksi.

Alkuun
#51220 - 06-01-2005 12:58 Re: Salibrandya
Member

SSV varmaan voittoon Tatranista

SSV avasi Euroopan Cupin selvällä 8-2-voitolla Tshekin Tatran Stresovicesta. Santtu Manner teki kolme ja Mikael Järvi kaksi maalia. Verkon löysivät myös Markus Huhtimo, Jani Kosonen ja helsinkiläisten parhaana palkittu J-P Lehtonen.

Alkuun
#51221 - 06-01-2005 12:58 Re: Salibrandya
Member

5.1.2005

Tiitulle ennätysnopea hattutemppu

Tero Tiitu teki liigan kaikkien aikojen nopeimman hattutempun, kun Oilers haki AC HaKista 11-1-voiton. Hän tarvitsi kolmeen maaliin aikaa vain 6.40. Tiitun salis koko ottelussa oli kuusi maalia ja syöttö.