#7616 - 22-01-2005 15:10 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005

bewe-rb-93

Alkuun
#7617 - 22-01-2005 18:47 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

uku haastaa pyrkivän taisteluun viimeisestä paikasta auringossa. Huikea peli Utajärven JÄÄhallissa päättyi runsas minuuttia ennen loppua tulleella maalilla UKULLE 10-9.

Ottelu oli kaukisviihdettä parhaimmillaan, vaikka olikin JUMBOfinaali.

- uku meni 1-0 johtoon
- 8.38 peli oli 1-4
- 24.38 peli oli 5-4 (20min 3-4)
- puolessa välissä tilanne 5-5
- 36.42 peli oli jo 8-5
- 2.tauolla 40 min peli oli yhä 8-5 (5-1)
- 55.44 Pyrkivä johti 8-9
- 56.47 yv-maali Holappa 9-9
- jatkoaika häämötti
- 58.51 eli 1min 9 sekuntia ennen loppua Mettovaara iski 10-9 osuman ja vapautti Ukun miehet juhliin kun summeri pärähti.

Kaukis on todella mielenkiintoinen peli.

Alkuun
#7618 - 22-01-2005 18:47 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Meidän pojat hankkivat todella tukalan aseman.

6 UKu, Utajärvi 18 3 0 15 105 - 197

Sarjan 1 ja 2 tulevat selviämään puolivälieristä paljon helpommalla kuin 3 ja 4, joten Bewe saa pitää tiukasti kiinni paikastaan.

Turun Pyrkivän voittaminen riittää Kärpille runkosarjan kärkipaikkaan. Eipäs Porissa kannata nuolaista sillä voi tipahtaa.

Member

Analyysi mahdollisesta lopputilanteesta.

Kärpät-Bewe 3-0

Kärpät uusii mestaruuden, mutta puolivälierissä me annamme kovan vastuksen.

Bewe - RB-93 (3-3, 2-2, 1-2)

Maalivahti Petri Pulliainen oli pääosassa, kun RB-93 voitti Bewen Helsingissä. Pulliainen piti lappeenrantalaisia yksinään pystyssä ottelun loppuminuuteilla, kun Bewe haki raivokkaasti tasoitusta. Toki Pulliainen esitti huipputorjuntoja läpi ottelun, mutta päätöserässä Bewen hyökkäysten tehottomuus kulminoitui häneen. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja vauhdikkuutensa takia yleisöystävällinen. Tilanteet vyöryivät päästä päähän, mutta maalit olivat tiukassa. Molemmat erätauot vietettiin tasatilanteessa. Päätöserässä Bewe sai ensimmäisen kiinnityksen voittoon, kun Henri Lukkarinen (1+1) onnistui ylivoimalla. RB-93:n puolustuksen johtohahmo Jarkko Hjerppe (1+0) tasoitti kuitenkin vain minuuttia myöhemmin löysähköllä rannelaukauksella, joka upposi Bewen maalivahdin Mika Hämäläisen taakse turhankin helpon oloisesti. Vieraiden voittomaalin ampui Sami Muukka (1+1) yli 12 minuuttia ennen peliajan päättymistä. Loppusummeriin saakka jännitettiin, saako Bewe vielä ohitettua Pulliaista. Ei saanut.
Bewen Giganttipelaaja oli Jani Oivanen (1+0), joka saavutti liigauransa 200. ottelussa sadannen maalinsa. Sami Häppölä kirjautti itselleen 600. syöttönsä. RB-93:n Giganttipelaajana palkittiin Pulliainen, jolle kertyi 42 torjuntaa.

UKu kehittelee voittoputkea

UKu - Pyrkivä 10-9 (3-4, 5-1, 2-4)

Utajärven Kuohu nappasi liki sensaatiomaisesti toisen peräkkäisen voiton, tällä kertaa Pyrkivästä, minkä ansiosta UKu nousi turkulaisten kanssa tasapisteisiin. Vain huonompi maaliero erottaa UKun pudotuspeleistä, vaikka joukkue ehdittiin tuomita sarjan heittopussiksi jo aikapäiviä sitten. UKulla runkosarjaotteluita on jäljellä enää kaksi. Pyrkivällä mahdollisuuksia lisäpisteiden hankkimiseen on neljä. Joukkueiden välinen yhteenotto vaikutti Pyrkivän heiniltä, kun vieraat johtivat vajaan yhdeksän minuutin jälkeen maalein 4-1. UKukin ehti nousta yhtä suureen johtoon toisen erän lopussa, mutta lopulta päätössummeria lähestyttiin tasalukemissa. Reilu minuutti ennen loppua ottelun hahmo, UKun Heikki Mettovaara (5+1) siirsi isännät ratkaisevaan 10-9-johtoon, jota turkulaiset eivät ehtineet enää kuroa kiinni. UKusta kunnostautuivat maalinteossa myös Juhani Harju (2+0) ja Henri Holappa (2+0).
Mettovaara valittiin UKun Giganttipelaajaksi. Pyrkivän valittu oli Mika Hirvonen (2+2).

Alkuun
#7627 - 24-01-2005 21:52 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Su 23.01.

Kärpät sulki takalinjansa päätöserässä

Kärpät - UKP 12-7 (2-2, 7-4, 3-1)

Kärppien ja UKP:n välisen ottelun ratkaisuhahmo oli vuoden 2004 parhaaksi kaukalopalloilijaksi valittu Petri Koskenkanto (2+5), jonka tehtailemat seitsemän tehopistettä siivittivät Kärpät voittoon. Koskenkannon tarjoiluista pääsivät nauttimaan Vesa-Matti Myllyniemi (2+2), Tero Nieminen (2+0) ja Hannu Tala (2+0). UKP kaatui saappaat jalassa. Ottelu oli vielä toisen erän loppuvaiheessa tasatilanteessa 6-6. Sen jälkeen raumalaisten maalihanat tyrehtyivätkin lähes täysin, eikä puolustustaan tiivistänyt kärppälauma antanut vierailijoille mahdollisuuksia. Raumalaisista ainoastaan Teemu Suonpää (2+0) osui kahdesti. Jaakko Juvonen (1+2) oli silti joukkueensa paras pistemies.
Koskenkanto valittiin myös Kärppien Giganttipelaajaksi. UKP:n Giganttipelaajana palkittiin Toni Suhonen (1+1).

Oulussa maalihanat avoinna

RB-Oulu - Pyrkivä 16-6 (4-1, 7-3, 5-2)

Oulussa vietettiin maalijuhlia, kun UKulle lauantaina hävinnyt Pyrkivä venytti tappioputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Oululaisten hyökkäysarsenaalille ei löytynyt vastusta turkulaisten takalinjoilta. Muhkeimmat pistepotit käärivät Tommi Kurkela (1+4), Jouni Haverinen (4+0) ja Hannu Suorsa (1+3). Kotijoukkueen 16 maalista vain yhdelle ei löytynyt syöttäjää. Oululaisten hyökkäysintoilu kostautui omaan päähän syntyneinä takaiskuina, joita syntyi joukkueiden väliseen tasoeroon nähden melko monta. Pyrkivä ylivoimapeli toimi hyvin. Kuudesta ylivoimasta Pyrkivä hyödynsi kolme.
Giganttipelaajiksi valittiin RB-Oulun viisi pistettä takonut Kurkela ja Pyrkivän Samu Lindström (1+1).

14 EPa, Varkaus 17 7 0 10 128 - 156

UKP tarvitsee 4.sijaan 5 voittoa eli voiton jokaisesta jäljellä olevasta pelistä ja RB-93:n tappiota viimeisessä pelissä. Kotiedun saajat ovat käytännössä ratkenneet. taistelua vielä sijoista 2, 5-6 ja 7-9.

Antti Majakulma, UKP Rauma

Länsirannikon seura UKP Raumalta on ainut joukkue, joka on pystynyt tämän vuoden puolella voittamaan Porin Kärpät.

Raumalaisten nousun takana on häärinyt 22-vuotias pistenikkari Antti Majakulma. Majakulma on tehtaillut tammikuun viidessä ottelussa 21 pistettä (6+15).
Majakulmalla on joukkueensa paras saldo plusmiinus -tilastossa: tasakentällisin pelattaessa +13, ylivoimapelissä +9 ja alivoimallakin +2. Majakulmalla on menossa 4. kausi liigassa ja pisteitä on kertynyt yhteensä 142 (43+99) 97:ssä ottelussa. Pituutta tällä tehomiehellä on 176 cm ja painoa 77 kg ja näillä mitoilla Huittisten pojan kiekkoura ei jatkunut Lukon A-nuoria pitemmälle. Viime kaudella Majakulma jakoi runkosarjan syöttötilaston ykköspaikan 38:lla syötöllä yhdessä Bewen Häppölän ja EPan Huovisen kanssa.

Nyt näillä tammikuun näytöillä eli neljä voitettua ottelua viidestä yli neljän pisteen keskiarvolla pisteitä nakutellut UKP:n Antti Majakulma on valittu Kaukalopalloliigan tammikuun pelaajaksi.

Alkuun
#7632 - 31-01-2005 13:17 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

La 29.01.

Jyrkinen ampui RB-93:n tasoihin ja voittoon

RB-93 - EPa 9-8 (3-2, 3-3, 3-3)

RB-93 ehti menettää vaivalla hankitun johtoasemansa Enson Pallolle kotiottelussaan lauantaina, mutta venyi silti voittoon. Lappeenrantalaiset hankkiutuivat toisessa erässä 5-2-johtoon, mutta EPa iski kolme maalia reilussa neljässä minuutissa ja tuli tasoihin. Päätöserässä vieraat siirtyivät jopa kahdesti johtoon, mutta Jarkko Käkränen (2+0) ja Mikko Jyrkinen (2+0) pitivät RB-93:n voittotoiveet elossa. Ajassa 57.33 Jyrkinen nousi koko ottelun ratkaisijaksi laukomalla kotijoukkueen 9-8- voittomaalin. Isäntien muut tehomiehet olivat Petteri Toikka (2+1) ja Perttu Vuojolainen (1+2), joka pelasi vasta kauden kolmannen ottelunsa. Varkautelaisista pisteitä keräsivät Pekka Autio (2+1), Tommi Huovinen (1+2) ja Marko Luostarinen (2+0). RB-93 on käytännössä varmistanut runkosarjan neljännen sijan, kun sillä on pelaamatta enää yksi ottelu. EPa taistelee vielä viidennestä sijasta UKP:n kanssa. Vierasjoukkueen maalivahti Saku Pietilä torjui uransa sadannessa liigaottelussa 31 kertaa. Joukkueet laukoivat maalia kohti yhtä monta kertaa, sillä yhden maalin voiton vieneen RB-93:n veräjänvartijalle Petri Pulliaiselle kertyi 32 torjuntaa.
RB-93:n Giganttipelaajaksi valittiin Petteri Toikka ja EPan Pekka Autio.

Su 30.01.

Bewe ratkaisi viiden minuutin ylivoimalla

Bewe - BJB 10-5 (3-4, 5-0, 2-1)

Bewe ja BJB tahkosivat tasaisemmin kuin loppulukemista näkee. Ottelun ratkaiseva käänne tapahtui toisessa erässä, kun BJB:n Juha Pikkarainen sai vieraiden 3-4-johtotilanteessa kyseenalaisen viiden minuutin rangaistuksen, jonka Bewe käytti tehokkaasti hyväkseen tehtailemalla kolme ylivoimamaalia ja neljännen osuman heti Pikkaraisen päästyä jäähypenkiltä pois. BJB ei iskusta toipunut. Bewen oli helppo puolustaa johtoasemaansa vähämaalisen päätöserän verran. BJB oli aloittanut ottelun vahvemmin. Ensimmäisen erän jälkeen Bewe vaihtoi maalivahtia. Henri Vesikko ei ollut vakuuttanut. Mika Hämäläinen toikin kai*******a varmuutta Bewen maalille. Vierasjoukkueelle tarjottiin mahdollisuuksia kavennusosumiin ylivoimapelin muodossa, sillä Bewe otti johtoon karkaamisensa jälkeen neljä kaksiminuuttista. BJB:n ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Helsinkiläisistä iskussa olivat Sami Häppölä (1+4), Rami Koivisto (3+0), Henri Lukkarinen (1+2) ja Sami Luoto (1+2). Vierailijoista kahteen tehopisteeseen ylsivät Saku Halmetoja (2+0), Nikolai Simonen (1+1) ja Marko Raunistola (0+2). BJB ei ole vieläkään varmistanut pudotuspelipaikkaansa, sillä sekä kahdeksantena oleva UKP että yhdeksäs UKu ovat vain kahden pisteen päässä.
Henri Lukkarinen oli Bewen Giganttipelaaja. BJB:stä palkittiin maalivahti Mikko
Järvinen, joka venyi pallon tielle 40 kertaa. Bewen maalivahdit torjuivat
yhteensä 38 laukausta.

UKP rokotti Pyrkivää jäähyilystä

UKP - Pyrkivä 12-6 (4-1, 3-4, 5-1)

Raumalaisten ja turkulaisten kohtaamisessa jaettiin järkyttävä määrä jäähyjä. Kahden minuutin rangaistuksia tuomittiin peräti 17 kappaletta. Yhteensä jäähyminuutteja kertyi 59. Pyrkivälle tuomittiin minuuteista 44, eikä UKP jättänyt vieraiden hölmöilyä rankaisematta. Isännät tekivät maaleistaan viisi ylivoimalla ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana. Ratkaisumaalit syntyivät kuitenkin tasakentällisin. Pyrkivä toipui alkupuoliskon jäähyilystään hyvin ja nousi toisen erän lopussa maalin päähän. UKP iski uudestaan päätöserän alussa, jossa se teki nopeasti neljä maalia. Eniten turkulaisia rokottivat Antti Majakulma (2+3), Matti Myllymäki (2+1), Pasi Tuominen (2+1) ja Ville Wallin (2+1). Pyrkivän tehokkain oli Mikko Huhtala (3+1). Pyrkivän maalivahdille Jani Malmiselle kertyi roimat 56 laukausta. Kotijoukkueen Mika Puumala selvisi alle puolella työllä. Hän torjui 26 kertaa.
UKP:n Giganttipelaajana palkittiin Antti Majakulma. Pyrkivän Giganttipelaaja oli Mikko Huhtala.

Rauma UKP, Rauma - EPa, Varkaus

Mielenkiintoisimmat pelit Bewe-Rb Oulu, jossa ratkaistaan 2.sija ja välierien kotietu. UKP-Epa ratkaisevat 5.sijan.

6 Turun Pyrkivä 18 3 0 15 132 - 195

BJB otti voitollaan ratkaisevan askeleen kohti 7-sijaa ja varmisti myös playoffs paikkansa. Pyrkivä jatkaa, jos uku ei saa pistettä 2 viimeisestä pelistä.