#7639 - 06-02-2005 18:46 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Kaukalopalloliiga:

BJB, Riihimäki-RB-Oulu 5-7 (2-4, 2-2, 1-1)

UKP, Rauma-EPa, Varkaus 15-8 (4-2, 4-3, 7-3)

Seuraavat ottelut 9. 2. Porin Kärpät-Turun Pyrkivä, 12. 2. Bewe-Porin Kärpät, UKu-UKP, EPa-Turun Pyrkivä.

12 BJB, Riihimäki 19 5 0 14 147 - 193

varma lopullinen sijoitus on vain Bewen 3.sija.

Teoreettisesti kaikki muut sijat ovat auki!

Alkuun
#7641 - 07-02-2005 23:11 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Ke 02.02.

Simonen ja Tuovinen ampuivat Pyrkivän nurin

Pyrkivä - BJB 8-11 (2-3, 2-6, 4-2)

Turun Pyrkivä ja BJB ottivat toisistaan mittaa jo keskiviikkona. BJB käänsi ottelun edukseen toisessa erässä, jossa vieraat tekivät kuusi maalia. BJB:n maalinteosta kantoivat päävastuun Nikolai Simonen (4+1) ja Tomi Tuovinen (4+0). Riihimäkeläisten ylivoima oli murhaavaa. Pyrkivä otti ottelussa neljä kahden minuutin jäähyä, joista BJB rankaisi maalin muodossa neljästi. Tosin kerran Pyrkiväkin onnistui maalinteossa oman alivoimansa aikana. Voitolla BJB varmisti sen, että se sijoittuu runkosarjassa vähintään seitsemänneksi. Takana seuraavat Pyrkivä ja Utajärven Kuohu eivät voi enää tavoittaa turkulaisia. Laukausten valossa Pyrkivä oli ottelussa niskan päällä, sillä BJB:n maalivahti Mikko Järvinen torjui ottelussa 56 kertaa, kun kotijoukkueen Jani Malminen selvisi 34:lla. BJB:n Janne Villanen (0+2) sai kasaan liigauransa sadannen tehopisteen.
Pyrkivän Giganttipelaaja oli Pasi Tuominen (2+1) ja BJB:n Nikolai Simonen.

La 05.02.

Bewen maalijyvä kateissa

Bewe - RB-Oulu 3-8 (0-3, 1-2, 2-3)

Bewen vire on muuttunut huolestuttavan mollivoittoiseksi pudotuspelien alla. RB-
Oulu haki Helsingistä helpon voiton, eikä hyvin pelanneen Jouni Hemmilän tarvinnut oululaismaalilla edes venyä ihmepelastuksiin. Kaiken kukkuraksi tehottoman Bewen kaksi viimeistä maalia syntyivät lohdutusmuotoisesti reilut viisi minuuttia ennen loppusummeria. Jo alku oli helsinkiläisittäin katastrofaalinen. Ajassa 4.13 oululaiset olivat karanneet 0-3-johtoon. Maaleista ainakin kaksi menivät Bewe-vahti Mika Hämäläisen piikkiin, joka vaikutti alussa oudon epävarmalta. Pelin edetessä Hämäläisen otteet paranivat, mitä ilman kotijoukkue olisikin jäänyt täysin jyrän alle. Aneemista Beweä kurittivat etunenässä Mikko Helisten (2+0) ja Pasi Korkatti (1+2). RB-Oulu nousi samalla sarjataulukossa Bewen ohi toiseksi. Helsinkiläisten esitysten on syytä parantua, mikäli Bewe mielii edes välieriin. Viimeisellä runkosarjakierroksella Bewe isännöi Porin Kärppiä, joka piti kuluneella viikolla taukoa peleistä. Bewen nykykunnolla ottelusta ei ole paljoa odotettavissa.
Bewen Giganttipelaajaksi valittiin joukkueen ainoa valopilkku Jonne Vaahtera
(1+0), joka jaksoi painaa täysillä vaihdosta toiseen. RB-Oulusta palkittiin kaksi maalia tehnyt Helisten.

BJB:n kirivaihde täysillä

BJB - EPa 9-5 (3-3, 3-1, 3-1)

BJB nousi toisella peräkkäisellä voitollaan uhkaamaan jo Enson Pallon kuudetta sijaa. Temppu tosin vaatisi viimeisen kierroksen otteluissa EPan epätodennäköistä kotitappiota Pyrkivälle ja BJB:n venymistä voittoon kovan RB- 93:n vieraana, kun BJB hävisi sunnuntain ottelunsa RB-Oululle. Liekö EPan motivaatio ollut kateissa epätodennäköisten sijoitusmuutosten takia, mutta BJB vei pisteet tasaisesti paremmalla suorituksella. Ratkaisupelaajat olivat riihimäkeläisten Kim Kuhlström (3+1), Tomi Tuovinen (2+0) ja Nikolai Simonen (1+3), joka sai kasaan 400 liigatehopistettä. EPan Tommi Huovinen (0+2) rikkoi 500 tehopisteen rajan. Tommi Kirjavainen (2+0) ja Marko Luostarinen (2+0) värkkäsivät varkautelaisille kaksi maalia mieheen.
Luostarinen palkittiin myös EPan Giganttipelaajana. BJB:n Giganttipelaajaksi valittiin Jan Welander (1+0).

UKun taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

UKP - UKu 12-10 (3-2, 5-5, 4-3)

Utajärven Kuohu oli kiusallisen lähellä voittaa UKP:n Raumalla ja nousta samalla pois jumbosijalta, jolle se on toistaiseksi jumittunut pysyvästi. UKP vei kuitenkin pisteet. Ratkaisu syntyi vasta viitisen minuuttia ennen peliajan päätöstä, kun Rami Välimaa (4+0) iski utajärveläisittäin katkerasti kaksi maalia 31 sekunnissa. Masennusta lisäsi vielä se, että Kari Elonenkin (3+1) ehti maalintekoon Välimaan osumien välissä! UKP:n nopeat maalit lamauttivat UKun täydellisesti, vaikka Jarmo Viippola (4+2) kavensikin vielä merkityksettömästi 17 sekuntia ennen loppua. Jari Kolehmainen (2+2) oli UKun toiseksi paras pistemies. UKun toiveita playoff-paikasta ei kuitenkaan kuopattu lopullisesti. Mikäli Pyrkivä ei kerää kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan pisteitä, viimeisellä kierroksella UKulle riittää kotivoitto UKP:sta. Revanssihenkeäkin pitäisi riittää.
Giganttipelaajina palkittiin UKP:n Rami Välimaa ja UKun Jarmo Viippola. UKP:n Antti Majakulma (1+3) saavutti uransa sadannen syöttöpisteen.

Su 06.02.

UKP:n maalikoneisto jyllää ottelusta toiseen

UKP - EPa 15-8 (4-2, 4-3, 7-3)

Enson Pallo hävisi jo kuudennen kerran peräkkäin, kun UKP kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Jos EPa kohtaa Bewen puolivälierissä, kuten on todennäköistä, on luvassa kahden alisuorittajan taistelu. UKP:lla sen sijaan ainakin maalinteko toimii. Viimeisessä kahdeksassa ottelussaan raumalaiset ovat latoneet seitsemässä yli kymmenen maalia. Tällä kertaa pisteillä mässäilivät Toni Suhonen (2+4), Kari Elonen (3+1), Antti Majakulma (3+1) ja Rami Välimaa (2+1). Varkautelaisista Tommi Huovinen (3+0) ylsi tappiosta huolimatta hattutemppuun. Kaksi ensimmäistä erää olivat melko tasaisia, mutta viimeisessä EPa luovutti ohjakset helposti UKP:lle. EPan maalissa pelasi kakkosvahti Mikko Korhonen, joka torjui 53 laukauksesta 38. Kotijoukkueen Mika Puumalaa kohti ammuttiin yhteensä 38 kertaa.
UKP:n Giganttipelaaja oli kuusi pistettä tehtaillut Toni Suhonen ja EPan Markus
Venäläinen (1+0).

BJB - RB-Oulu 5-7 (2-4, 2-2, 1-1)

RB-Oululla on kaikkien yllätykseksi vielä mahdollisuus runkosarjan voittoon. Lauantaina oululaiset kaatoivat ylivoimaisesti Bewen vieraissa ja sunnuntaina BJB:n hieman tiukemmassa ottelussa. Runkosarjan voitto vaatisi tosin Kärppien romahtamista ensin selvästi heikompaa Pyrkivää ja sitten Beweä vastaan. RB-Oulu varmisti joka tapauksessa BJB- voitollaan sarjataulukon toisen sijan, kun se kasvatti eron Beween kolmeen pisteeseen. BJB:tä vastaan oululaisilla oli läpi ottelun vaikeuksia, eikä kumpikaan joukkue juhlinut maaleilla. Ainoat kaksi osumaa viimeistelleet olivat BJB:n Ville Sipilä (2+0) ja RB-Oulun Matti Eteläinen (2+0), jotka palkittiin myös joukkueidensa Giganttipelaajina . Sipilä rikkoi samalla sadan liigamaalin rajan. BJB:n Nikolai Simonen (1+0) pelasi 200. ottelunsa.

Member

Niin ratkesi Kärpät murskasi Pyrkivän 19-6 ja vei runkosarjan. Joukkueiden välisestä tasaerosta maaliero antaa Pyrkivää mairittelevan kuvan. Joukkueen peli oli suoraan sanoen ala-arvoisen huonoa, mutta 9 kenttäpelaajalla on vaikea haastaa täyttä kolmea kenttää varsinkin kun joukkueessa ei ole yhtään "pelimiestä"
Alkuun
#7644 - 09-02-2005 21:49 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

torjunnat ovat melko tasaisia mutta pyrkivä roiski maalia kohti keskiviivalta. Kärpillä oli varmasti 35 maalipaikkaa, mutta tolpat ylärima ja maalivahti estivät suuremmat lukemat. Avauserässä Pyrkivän maalivahti oli huikea, mutta taso putosi 2.erän alussa.

Member

Huomenna ja sunnuntaina saadaan runkosarja loppuun! Kärpät on ja pysyy paalulla.

Kärpät on johtanut kaukisliigaa yhtäjaksoisesti syksystä 2003 eli kohta 18 kuukautta yhteen menoon! Koko kausi 2003-2004 meni Kärppäkomennossa samoin tämä kausi 2004-2005 runkosarjan osalta. Playoffseisa Kärpät hävisi viimeksi noin 2 vuotta sitten!

Alkuun
#7647 - 12-02-2005 17:17 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

bewe-kärpät 10-6 (4-4 5-1 1-1)

Kärppien parhaat miehet huilasivat, joten tulos ei kerro koko totuutta merkityksettömästä ottelusta.

Kärpät - Pyrkivä 19-6 (3-3, 8-1, 8-1)

Porin Kärpät varmisti runkosarjavoiton keskiviikkona selvällä voitolla Pyrkivästä. Tasaisen avauserän jälkeen porilaiset määräsivät kotiottelunsa tapahtumien kulun. Kahden viimeisen erän maalit kirjattiin isännille peräti 16-2. Rumista tappiolukemista huolimatta Pyrkivä johti ottelua kahteen otteeseen, maalein 3-2 ja 4-3, vieläpä kahdessa eri erässä. Kärppien maaliahnein pelaaja oli Vesa-Matti Myllyniemi (6+1), jota säestivät Mikko Peltonen (3+2), Mika Ahonkivi (3+2) ja Jaakko Mäkelä (2+2). Petri Koskenkannon (0+4) kaikki syöttöpisteet syntyivät Myllyniemen maaleista. Koskenkanto kirjautti samalla itselleen 200. liigasyöttönsä. Vierasjoukkueen tehokkain pelaaja oli Mikko Nikkola (2+1). Kärpät laukoi Jani Malmisen vartioimaa turkulaismaalia kohti hurjat 66 kertaa. Kärppien maalivahti Hannu Niemi sai hoidettavakseen 44 maalia kohti suuntautunutta laukausta.
Giganttipelaajina palkittiin joukkueidensa tehokkaimmat pelaajat eli Kärppien Vesa-Matti Myllyniemi ja Pyrkivän Mikko Nikkola.

La 12.02.

Bewelle itseluottamusta pudotuspeleihin

Bewe - Kärpät 10-6 (4-4, 5-1, 1-1)

Runkosarjavoitolla kotiedun finaaleihin asti varmistanut Kärpät hävisi viihdyttävässä ottelussa Bewelle. Ottelun merkityksettömyys ei kentällä näkynyt, vaan molemmat huippujoukkueet hakivat tosissaan voittoa. Kärpät ei johtanut ottelua missään vaiheessa. Bewen ja ottelun ensimmäisen maalin viimeisteli toisella peliminuutilla Henri Lukkarinen (2+1). Kärpät tasoittikin vain kerran, Mika Ahonkiven (1+0) osumalla 4-4:een avauserän lopussa. Helsinkiläiset ratkaisivat ottelun toisessa erässä, jonka he veivät maalein 5-1. Sami Häppölä (1+3) kohosi neljän tehopisteen ansiosta runkosarjassa kokonaissaldoon 26+49=75. Hän voitti pistepörssin kuuden pisteen erolla Enson Pallon Tommi Huoviseen. Isännistä mukavasti tehoja keräsivät myös Panu Siivikko (2+1) ja Sami Luoto (1+2), joka keräsi lisäksi kolme kahden minuutin rangaistusta ja voitti runkosarjan jäähypörssin 60 minuutin saaliilla. Paljon rangaistusminuutteja ottelusta toiseen keräävä Bewe miehitti myös jäähypörssin toisen sijan Juhani Holmin 44 minuutilla.
Bewen Giganttipelaaja oli maalivahti Mika Hämäläinen ja Kärppien Mikael Kotkaniemi (1+0). Bewe sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa puolivälierissä Enson Pallon. Kärppien ensimmäinen play off -vastustaja on Turun Pyrkivä.

Pyrkivän tuskien taival jatkuu

EPa - Pyrkivä 9-5 (1-1, 3-2, 5-2)

Pyrkivä ei pystynyt viimeisellä kierroksella varmistamaan itselleen pudotuspelipaikkaa, vaan hävisi Enson Pallolle. Kahdeksas sija irtosi kuitenkin Utajärven Kuohun hävittyä oman ottelunsa. Runkosarjan loppu oli turkulaisille murheellinen, sillä Pyrkivä hävisi kahdeksan viimeistä koitosta. Puolivälieristäkään Kärppiä vastaan voittoja tuskin irtoaa. EPa lienee yllätysvalmiimpi Beweä vastaan. EPan ja Pyrkivän kohtaaminen ratkesi päätöserän alussa, kun varkautelaiset onnistuivat iskemään kolme maalia alle kolmessa minuutissa ja kasvattivat 4-3- johtonsa lukemiin 7-3. EPan ratkaisuhahmo oli hattutempun laukonut Teemu Tiusanen (3+0). Tommi Huovinen (0+3), Mika Nuora (1+2) ja Markus Venäläinen (1+2) keräsivät myös mukavat pistesaaliit. EPa oli parempi myös laukausten valossa. Pyrkivän Jani Malminen torjui 55 kertaa, kun isäntien kenttäpäädyssä Saku Pietilä selvisi 35:llä.
Kotijoukkueen Giganttipelaaja oli kolme syöttöpistettä kerännyt Tommi Huovinen, joka voitti runkosarjan Giganttipelaajakisan yhdeksällä valinnallaan. Kakkoseksi jäi kuusi palkintoa kauden aikana vastaanottanut Kärppien Mikael Kotkaniemi. Pyrkivältä palkittiin Mikko Nikkola (0+2).

UKu jäi jumbosijalle

UKu - UKP 6-11 (1-4, 3-2, 2-5)

Utajärven Kuohulle olisi riittänyt pudotuspelipaikkaan piste UKP:ta vastaan, mutta raumalaisilta ei herunut myötätuntoa pohjoisen pojille, vaan vieraat saapuivat Utajärvelle pelaamaan tosissaan. Viikko aiemmin Raumalla UKu oli lähempänä voittoa kuin nyt kotiottelussaan. UKP ryn***** heti ottelun alkajaisiksi johtoon, jota isännät kuroivat hieman umpeen toisessa erässä. Loppu oli kuitenkin UKP:n heiniä. Ottelun pistekuningas oli raumalaisten Rami Välimaa (4+1). Saman joukkueen Matti Myllymäki (2+2) jäi hyväksi kakkoseksi. Kari Elonen (2+0) ja Juuso Levonen (2+0) osuivat kumpikin kahdesti.
UKusta samaan temppuun ylsivät Juhani Harju (2+0) sekä Kalle Similä (2+0), joka valittiin joukkueensa Giganttipelaajaksi. UKP:n palkittu oli maalivahti Mika Puumala, joka torjui 46 kertaa. UKP:n Antti Majakulmalle ottelu oli liigauran sadas. Runkosarjan voittanut Kärpät oli varmasti tyytyväinen ottelun lopputulokseen, sillä puolivälierissä matka Turkuun taittuu huomattavasti joutuisammin kuin Oulun seudulle

Su 13.02.

Kaksijakoisuutta parhaimmillaan

RB-Oulu - UKP 16-8 (4-0, 10-1, 2-7)

RB-Oulun ja UKP:n viimeisen kierroksen kohtaaminen oli runkosarjan loppusijoitusten kannalta merkityksetön. Spektaakkelista muodostui todella omalaatuinen. Isäntäjoukkue RB-Oulu oli aluksi täysin suvereeni tahdottoman raumalaisjoukkueen tyytyessä surffailuun. Kotijoukkue johtikin ottelua toisen erän lopussa jo 14-0, minkä jälkeen voimasuhteet muuttuivat yllättäen täydellisesti. Kari Elosen (3+0) maalista alkoi UKP:n hallintajakso, joka kesti loppuun saakka. Maalin makuun päästyään vieraat tekivät kaikkiaan kahdeksan osumaa, eivätkä oululaiset osuneet enää kuin kahdesti. RB-Oulun etumatka oli kuitenkin kasvanut jo kohtuuttoman suureksi, eikä raumalaisilla ollut juonikuvion kääntymisestä huolimatta mitään mahdollisuuksia voittoon. Jouni Hemmilä piti kotijoukkueen maalin puhtaana ottelun puoliväliin asti, jolloin hänet vaihdettiin Mika Leppälään. Leppälän iltapäiväpuhde ei osoittautunutkaan yhtä helpoksi. UKP:kin vaihtoi maalivahtia samoihin aikoihin, mutta Mika Puumalan ja Aake Merenlehdon peliajan jakaminen perustui todennäköisesti muihin seikkoihin. Parhaat tehot ottelussa keräsivät RB-Oulun Mikko Helisten (4+0), Pasi Korkatti (3+1), Hannu Suorsa (1+3) ja Matti Eteläinen sekä UKP:n Rami Välimaa (1+3). Runkosarjan kakkonen RB-Oulu kohtaa puolivälierissä BJB:n ja viidenneksi jäänyt UKP RB-93:n.

Runkosarja päätettiin maaliralliin

RB-93 - BJB 15-12 (4-4, 4-5, 7-3)

RB-93:n ja BJB:n kohtaaminenkaan ei tarjonnut yltiöpäisesti jännitystä, sillä joukkueiden lopulliset runkosarjasijoitukset olivat jo varmistuneet. Ottelusta muodostuikin todellinen maaliralli, jossa puolustuspelaaminen jäi toissijaiseksi. Onneksi kamppailu oli sentään tasainen. Maaleja iskettiin useamman osuman erissä vuorotellen päästä päähän. Lopullinen ratkaisu syntyi vasta viimeisellä minuutilla, kun RB-93:n Jarkko Kosonen (2+0) viimeisteli loppulukemat. Tehokkaimmat pelaajat olivat lappeenrantalaisten Jarkko Käkränen (3+2), Sami Turunen (3+2) ja Marko Summanen (2+3), sekä riihimäkeläisten Marko Raunistola (5+1), Jarkko Virolainen (2+3) ja Ville Sipilä (3+1). Neljänneksi runkosarjassa selvinnyt RB-93 kohtaa pudotuspelien avauskierroksella UKP:n. Seitsemänneksi jäänyt BJB saa vastaansa RB-Oulun.