#7376 - 13-10-2004 11:44 KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005

Viestejä: 5602
Täällä keskustellaan kaukalopalloliigakauden tapahtumista.

Pistän tänne raportteja ja kaiken maailman uutisia ja kolumneja.

Kauden alla suurin uutinen oli:

Perinteinen Kikka-88 luopui Kaukalopalloliigan sarjapaikastaan. Lue lisää liigan sivuilta.

Alkuun
#7377 - 13-10-2004 11:52 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

KAUDEN AVAUS ON MIELENKIINTOINEN JA KÄRPPIEN YLIVOIMA ON KUTISTUNUT JA MENNEIDEN VUOSIEN VALTIAS BEWE EI OLE ENÄÄ ENTISENSÄ.

La 2.10.

Tuovinen avasi liigan maalihanat

BJB - Pyrkivä 6-10 (3-2, 1-3, 2-5)

Kaukalopallon liigakausi pyörähti käyntiin tasaisissa merkeissä, kun BJB ja Pyrkivä kamppailivat pisteistä tosissaan jo avausottelussa. Kauden 2004-05 ensimmäinen maali merkittiin BJB:n Tomi Tuoviselle (2+0), joka onnistui ohittamaan Pyrkivän maalivahdin Ville Ylitalon jo ajassa 0.27. Tuovinen ei jahkaillut toisenkaan osumansa kanssa. Ajassa 3.55 syntynyt isäntien toinen osuma oli kuitenkin tasoitusmaali, sillä Pyrkivä oli ehtinyt maalata välissä kahdesti. Alun maalihurjastelun jälkeen puolustuslinjat tiukentuivat, eikä samanlaista verkkojenheiluttelua enää nähty. Peli oli kautta linjan tiukkaa vääntöä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan pesäeroa toiseen maalien muodossa. Toisen erän alkuvaiheessa BJB:n Teijo Kaikkonen tasoitti ottelun lukemiin 6-6, mutta maali jäi kotijoukkueen viimeiseksi. Vieraat löysivät loppuhetkillä tarvittavat lisätehot ja karkasivat lopulta neljän maalin voittoon. Voiton takuumiehenä hääri hattutempun ampunut Mika Hirvonen (3+0). Eniten tehoja keräsi Jani Järvinen (1+3).
BJB:n Giganttipelaajaksi valittiin Saku Halmetoja (2+0). Pyrkivän riveistä valinta osui erinomaisesti torjuneeseen maalivahti Ylitaloon.

Bewe aloitti mestaruusjahdin vakuuttavasti

EPa - Bewe 3-9 (2-3, 0-4, 1-2)

Viime kaudella mestarin viitan Porin Kärpille katkerasti luovuttanut Bewe on sarjan alussa taas yksi kovimmista voittajasuosikeista. Avausottelun perusteella odotukset eivät ole ainakaan täysin turhia. Enson Pallo jäi jalkoihin kotiottelussaan Varkaudessa maalein 3-9. Vaikka vieraat eivät päässeet mässäilemään maaleilla, oli ottelu Bewen heiniä viimeistään toisesta erästä asti, jonka se hoiti maalein 4-0. Kaksi toisen erän osumista syntyi EPan kannalta hieman nolosti alivoimalla, kun Henri Lukkarinen (1+1) ja Panu Siivikko (2+2) karkasivat maalintekoon. Tehokaksikko Siivikko - Pasi Vikström (2+2) vaikuttaa olevan hyvässä iskussa alkutahdeista lähtien. Myös puolustaja Sami Luodon (2+0) sihti oli avausottelussa kohdallaan. Yksikään EPan pelaajista ei saanut tililleen yli yhtä tehopistettä. Bewe keräsi voitosta huolimatta huomattavasti enemmän jäähyminuutteja. Kyseisen tilaston helsinkiläiset voittivat reilusti 24-6, mistä osa tosin selittyy Luodon hankkimalla henkilökohtaisella kympillä.
EPan Giganttipelaaja oli Tommi Huovinen (1+0). Bewen Giganttipelaajaksi valittiin neljä tehopistettä kerännyt Vikström.

Su 3.10.

Avauserä maalivahtien näytöstä

Pyrkivä - UKP 5-8 (0-0, 2-5, 3-3)

Turun Pyrkivälle sunnuntain kotiottelu oli jo kauden toinen peli, kun taas UKP oli saapunut Raumalta omaan avausotteluunsa. Taistelu alkoi tunnustelevissa merkeissä, ja avauserästä muodostui kaukalopallolle harvinaisesti maaliton. Tekopaikkojen puutteesta ei kuitenkaan ollut kyse. Turkulaisten maalinsuulla Jani Malminen venyi pallon eteen avauserässä 17 kertaa ja vieraiden Mika Puumalakin 15 kertaa. Malminen ei jäänyt ottelussa lainkaan huonommaksi kuin lauantaina BJB:tä vastaan torjunut Ville Ylitalo. Toisessa erässä maalintekoa ei vitkuteltu. Kymmenen sekunnin pelin jälkeen Matti Myllymäki (2+0) avasi UKP:n maalisarakkeen, eikä tarvinnut odottaa kuin 19 sekuntia, ja Samu Lindström (2+0) oli tehnyt saman Pyrkivälle. Jatkossa UKP osoittautui kuitenkin vahvemmaksi, ja se teki tasaisesti eroa kotijoukkueeseen. Tero Suhosen (0+4) passeista pääsivät nauttimaan Myllymäen lisäksi Kari Elonen (2+0) ja Toni Suhonen (2+1).
Turkulaisten Giganttipelaajaksi valittiin kahden maalin mies Olli Vire (2+0) ja UKP:n veräjänvartija Puumala.

2.10 LA

Kärpillä pelottavan paljon tulivoimaa

UKu - Kärpät 5-14 (2-3, 2-4, 1-7)

Suomen mestari Porin Kärpät vietti kesälomaa vielä avausottelun alkuhetkillä. Ennakkoon huomattavasti heikompi Utajärven Kuohu ehti karata kotonaan 2-0-johtoon Mika Kuureen (1+1) ja Jukka-Pekka Ritokankaan (1+1) maaleilla, ennen kuin kärppälauma kokosi rivinsä kunnolla. Rynnistys olikin vakuuttava. Porilaisten ensimmäinen osuma syntyi vajaat kuusi minuuttia ennen erätaukoa mutta tauolle mennessä vieraat olivat jo 3-2-johdossa. UKu tosin onnistui maalinteossa ensimmäisenä myös toisessa erässä tasoittaen ottelun, mutta Kärppien tulivoimainen hyökkäyskalusto oli utajärveläisille liikaa. Viimeistään päätöserän ilotulitus jätti kotijoukkueen sanattomaksi. Mika Ahonkivi (3+2), Mikko Peltonen (3+1) ja Vesa-Matti Myllyniemi (3+0) olivat Kärppien maaliahneimmat pelaajat. Harri Lönnberg (1+3) kunnostautui syöttelijänä. Ottelussa ei jäähyjä parannut ottaa, sillä kaikki viisi kaksiminuuttista päättyivät ennenaikaisesta vastustajan ylivoiman jauhaessa tulosta. UKun saldo oli kaksi ylivoimamaalia ja Kärppien kolme.
Ottelun Giganttipelaajat olivat UKun Heikki Mettovaara (1+0) ja Kärppien tehomies Ahonkivi.

3.10 SU

Mestareille ensimmäinen takaisku

RB-Oulu - Kärpät 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)

Myös sunnuntain toisessa ottelussa toinen joukkue oli ehtinyt aloittanut kautensa. Kärppien maalijuhlat eivät saaneet jatkoa sunnuntaille, sillä RB-Oulu näytti kaapin paikan alusta alkaen. 39 sekunnin kohdalla Jouni Haverinen ampui avausmaalin ja siirsi isännät johtoon, jota ei enää uhattu. Avauserän toinen tehopiikki osui 15 minuutin paikkeille, kun Hannu Loukusa (1+0) ja Juhani Jussila (1+0) kasvattivat kotijohtoa entisestään. Ensimmäiselle tauolle mentiin 3-1-lukemissa, kun Kärppien Vesa-Matti Myllyniemi (3+1) onnistui kaventamaan. Myllyniemen hattutempusta ei kuitenkaan ollut suurempaa lohtua porilaisille. RB-Oululta löytyi ratkaisijoita huomattavasti laajemmalta rintamalta. Kaikki kotijoukkueen seitsemän maalia syntyivät eri pelimiesten mailoista. Ottelu oli vielä selvempi, mitä loppunumeroista voisi päätellä, sillä Kärppien kaksi viimeistä maalia syntyivät viimeisen kymmenminuuttisen aikana, kun voittaja oli jo selvillä. Oululaisten vakuuttava voitto osoitti, että mestaruuspystiä hamuavilla joukkueilla on edessään entistä haastavampi kausi. Kärkijoukkueiden tasoerot ovat erittäin pieniä.
RB-Oulusta Giganttipelaajana palkittiin maalivahti Jouni Hemmilä ja Kärpistä ainut pelaaja, joka pystyi murtamaan oululaispuolustuksen - Myllyniemi.

TOMMI HANNULA

9.10 LA

JÄNNITYSTÄ, JÄÄHYJÄ JA DRAMATIIKKAA

Kärppien kotiavaus voitollinen

Porin Kärppien ensimmäisestä kotiottelusta ei puuttunut mitään mikä ei kuuluisi hyvään kaukalopallo-otteluun. Heti alusta asti ottelussa tapahtui ja kun ottelun raumalainen tuomarikaksikko antoi oman värinsä otteluun, oli kyseessä yleisöön menevä kamppailu koko rahan edestä.

Ensimmäisen maalin iski kotijoukkueen Vesa-Matti Myllyniemi kun peliä oli pelattuna vajaa viisi minuuttia. Ja vain puoli minuuttia myöhemmin oli asialla sama mies ja taululla jo 2-0. Katsomossa kävi jo ajatus, että ilta on kotijoukkueen, mutta toisin kävi. Vieraat iskivät tasoihin runsaassa kahdessa minuutissa ensimmäisen erän jälkipuoliskolla ja peli oli taas alkupisteessä. Ensimmäisen erän lopussa Mika Ahonkivi hassutti stadilaispuolustuksen ja tauolle mentiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Toiseen erään tuli sitten vipinää, kun nähtävää oli monella eri sektorilla. Kotijoukkue iski kolmasti ennen kuin vieraat pääsivät taas maalintekoon. Kahden erän jälkeen lukemat taululla 6-4 kotijoukkueen hyäksi.

Kolmanteen erään luisteli taisteleva vierailija ja kolmen minuutin jälkeen peli oli taas tasan. Tasatilanteessa Kärpät sai rangaistuskuljetuksen ja illan yksi hahmoista Vesa-Matti Myllyniemi ei antanut vierailijan maalivahdille mitään mahdollisuuksia ja taas kotijoukkue oli maalin johdossa. Vielä kerran Bewe tasoitti, mutta rikkonaisen ottelun loppu oli kotijoukkueen juhlaa ja Kärppien Tero Niemisen tekemä yhdeksäs maali katkaisi lopullisesti vierasjoukkueen selkärangan. Tero Niemisen tekemä kymmenes maali oli miehen uran kahdessadas maali, joka jäi monelta huomioimatta. Loppulukemat 11-8 iski taululle %22Vammalan lahja%22 Hannu Tala.

Ottelun parhaita olivat kotijoukkueen Mika Ahonkivi, Vesa-Matti Myllyniemi ja Tero Nieminen. Mikael Kotkaniemi sai tililleen ottelussa maalin lisäksi kolme syöttöpinnaa. Myös maalissa pelannut Hannu Niemi saa olla tyytyväinen peli-iltaansa.

Kärpät jatkaa otteluitaan ensi lauantaina, jolloin se kohtaa vieraissa Enso Pallon Varkaudessa. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 24.10. klo 14, jolloin Kärppien vieraaksi saapuu BJB Riihimäeltä.

LISÄÄ VIIME VIIKONLOPUN RAPORTTEJA KUN NE VALMISTUVAT.

Alkuun
#7378 - 13-10-2004 11:54 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

TAPAUS KIKKA-88.

Vuoden 2000 mestari Kikka-88 ilmoitti 09.09.2004 luopuvansa liigapaikastaan riittämättömän pelaajamateriaalin takia. Liigavaliokunta päätti 11.09.2004 pitämässään kokouksessa viedä sarjan läpi yhdeksän (9) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa pelataan lisäksi kolmelohkoinen, kolmen joukkueen kaksinkertainen välisarja.

Member

Radio Cityssä kaukalopalloliigan viikkoraportti KAUKISCORNER. Keskiviikkoisin klo 19 ja uusinta perjantaina KLO 19.

8 Viippola Jarmo UKU 433 252 181
9 Myllyniemi Vesa-M Kärpät 419 271 148 10 Koskenkanto Petri Kärpät 377 199 178 11 Kankkunen Juho RB-Oulu 373 253 120

Member

RUNKOSARJAN LOPPUTAULUKKOA VOI VEIKATA KL0 24 ASTI TÄNÄÄN.

4.sija RB-93

Uudet pudotuspeliveikkaukset keväällä runkosarjan jälkeen.

Alkuun
#7384 - 13-10-2004 13:02 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Kuka on kauden jälkeen vuoden pelaaja?
Veikkauksia otetaan tämä ja ensi viikko.

Oma veikkaukseni Petri Koskenkanto

Alkuun
#7385 - 13-10-2004 16:32 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Kärppien mestarivahti Juha Lehti kävi jalkaleikkauksessa viime kauden jälkeen, mutta on toipunut ja palannut harjoituksiin. Pelikunnossa muutaman viikon sisällä.

Niemi on legenda aivan kuten isänsä Jaakko, mutta epävarmempi kuin Lehti.

Member

RB-Oulun Hannu Suorsa rikkoi 1200 pisteen rajan ensimmäisenä pelaajana. Suorsa on tehnyt 348 ottelussa tehot 410+795=1205.
Alkuun
#7388 - 13-10-2004 21:27 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Liigan tähtipelaajat:

Tähtipelaajaksi valitaan joukkueen paras pelaaja ottelussa, hän saa yhden tähden.

Member

RB-Oulu ja LiPS jatkoivat viime kaudella alkanutta yhteistyötä ja uusivat farmisopimuksen tulevalle kaudelle. Lue lisää RB-Oulun nettisivuilta: http://www.rb-oulu.fi
Alkuun
#7393 - 14-10-2004 13:40 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

kukaan muu ei veikannut lopputaulukkoa, joten onneksi minä saan itse piää palkinnot.
Alkuun
#7394 - 14-10-2004 13:44 Re: KAUKALOPALLOLIIGA 2004-2005
Member

Liigajoukkueiden maratontaulukko 1990-2004

Päivitetty 03.10.2004 Kaudet Ottelut Voitot Tasapelit Häviöt Tehdyt maalit Päästetyt maalit Pisteet Pistekeskiarvo K H P Kausi Kultaa Hopeaa Pronssia

Bewe Sport, Helsinki 13 382 268 22 92 3556 2401 558 1,46 6 4 2003-2004 Porin Kärpät Bewe Sport BJB-Team
R-Ville, Oulu 10 266 167 17 82 2483 1805 351 1,32 1 5 2002-2003 Bewe Sport Porin Kärpät Raksilan Ballo
Kikka-88, Imatra 12 324 163 14 147 2420 2469 340 1,05 1 2 1 2001-2002 Bewe Sport AVM-Napaiiri Raksilan Ballo
Jyry, Helsinki 8 221 144 11 66 1760 1298 299 1,35 3 2 2000-2001 Bewe Sport Raksilan Ballo Kikka-88
UKP, Rauma 13 316 134 14 167 2441 2629 282 0,89 1999-2000 Kikka-88 Bewe Sport R-Ville
Bandy-84, Oulu 10 253 132 16 105 1903 1752 280 1,11 1 1 2 1998-1999 Bewe Sport Kikka-88 R-Ville
TRIO, Jyväskylä 8 201 125 17 59 1649 1254 267 1,33 2 3 1997-1998 Jyry Bewe Sport TRIO
RC Lahti 8 209 89 11 109 1424 1526 189 0,90 1996-1997 Bewe Sport Kikka-88 R-Ville
Kärpät, Pori 7 179 90 2 86 1458 1430 182 1,02 1 1 1995-1996 Bewe Sport R-Ville TRIO
Raksilan-Ballo, Oulu 5 127 87 4 35 1134 722 178 1,40 1 2 1994-1995 Jyry Bandy-84 R-Ville
Pyrkivä, Turku 8 189 70 7 111 1250 1559 147 0,78 1993-1994 Jyry Bewe Sport Bandy-84
BJB, Riihimäki 7 150 60 4 86 1100 1316 124 0,83 1 1992-1993 TRIO Jyry Bandy-84
Enson Pallo, Varkaus 5 115 44 6 65 867 948 94 0,82 1991-1992 Bandy-84 Jyry TRIO
Kantarellis, Vaasa 7 157 40 9 108 996 1412 89 0,57 1990-1991 TRIO Kivipallo R-Ville
AVM-Napapiiri, Rovaniemi 3 80 33 2 45 673 745 68 0,85 1 Suomen Jääpalloliiton alaisuudessa pelatut kaukalopallon SM-lopputurnaukset:
Kivipallo, Hollola 3 61 29 7 25 418 403 65 1,07 1 1990 Bandy-84 Bewe Sport KPS-Dynamo
Kanukit Wham, Savonlinna 4 93 30 4 59 694 875 64 0,69 1989-1990 Bandy-84 Kivipallo R-Ville
Joensuun Kaukalopallo 3 78 29 2 47 621 712 60 0,77 1988-1989 Bandy-84 Palokan Pyry MK-67
Susirajan Pallo, Joensuu 3 57 16 8 33 345 470 40 0,70 1987-1988 Bandy-84 Pingviinit Kullervo
X-Ball, Lahti 3 54 13 11 30 318 434 37 0,69 1986-1987 HIFK Bandy-84 Jyväskylän Nousu
RB-93, Lappeenranta 3 56 18 38 340 471 36 0,64 1985-1986 Bandy-84 Töölön Vesa MK-67
Gazon Boulette, Jyväskylä 2 52 16 1 35 319 459 33 0,63 1984-1985 Bandy-84 Palokan Pyry HIFK
KPS Dynamo, Kuopio 2 36 13 2 21 219 264 28 0,78 1983-1984 HIFK II Akilles Palokan Pyry
Kuopion Kaukalopallo 2 42 12 30 281 392 24 0,57 1982-1983 Rajapallo Töölön Vesa Kiimingin Riento
Kangasalan Voitto 2 50 8 3 39 362 526 19 0,38 1981-1982 Töölön Vesa Rajapallo Bewe Sport
Pallokarhut, Oulu 1 18 9 9 106 122 18 1,00 1980-1981 Sakta Farten Joensuun VR-urheilu HIFK
MAKS-91, Mikkeli 2 48 7 3 38 330 506 17 0,35 1979-1980 HIFK Rajapallo Johtotähdet
UKu Utajärvi 2 29 3 5 21 166 264 11 0,38 1978-1979 HIFK Veiterä OLS
Manse Devils, Tampere 1 21 3 1 17 118 203 7 0,33 1977-1978 HIFK Akilles Veiterä
Alfa, Tampere 1 18 3 15 78 137 6 0,33 1976-1977 HIFK Akilles LaPa
Pallo&Boys ,Seinäjoki 1 26 2 1 23 143 324 5 0,19 1975-1976 LaPa OLS II OLS I
RB Kuhmo 1 20 1 19 95 234 2 0,10

Mukaan on laskettu ottelut runkosarjasta ja play-offseista, mutta ei karsintaotteluita.