Sivu 1 / 2 12>
Topic Options
#741986 - 07-07-2011 14:58 Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Siteeraan tässä Aarre Nenosen kirjaa Nykytennis (Otava, Keuruu 1980)luvusta OTTEET:
"Kahden käden rystyotetta voidaan jo nykyään pitää erittäin merkittävänä. Suurin osa aivan nuorista junioripelaajista tuntuu käyttävän sitä hyvällä menetyksellä. Koska näyttöä on olemassa siitä, että kahden käden ote on hyvin tehokas rystypuolella jopa huipputenniksessä, on pikemminkin syytä ihmetellä, etteivät juniorit harrasta nykyistä suuremmassa määrin myös kahden käden kämmenlyötiä. Asiahan on periaatteessa niin, että kahden käden otetta käyttävä pelaaja aiheuttaa aina vastustajallen erityisiä ongelmia."
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#742031 - 07-07-2011 18:30 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Digitaalit Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 30-03-2011
Viestejä: 327
Jospa Markus katsoisit kalenteria ja sieltä vuosilukua. Aarre Nenosen kirjan ilmestymisestä mennyt 31 vuotta, sen aikainen "nykytennis" ei ole enää nykytennistä. Siispä kahden käden lyönnit...ovat vain kahden käden lyöntejä.
_________________________
Jos pallo on pitkä niin se on pitkä.

Alkuun
#743949 - 21-07-2011 17:27 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Digitaalit]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
No, kai jokaiselle voi olla ihan oma näkemyksensä siitä, milloin juuri hänen "nykytennis" on alkanut. Esimerkkinä se kuitenkin on aika varmaa, että 00-luvulla syntyneille edes niinkin tuore kuin 90-luvun luvun tennis ei missään nimessä ole mitään nykytennistä.

Itse yritän nähdä vähän laajemmin, ja nykytennikseni alkaakin vuodesta 1982, ja sen vuoden ensimmäisestä GrandSlam-kisasta, joka silloin oli Ranskan Avoimet ja voittaja oli uuden aikakauden Rossignol-mailallaan Mats Wilander.

Aarre Nenonen on kirjoittanut Nykytenniksensä esipuheen talvella 1980, eli noin kaksi vuotta "liian aikaisin".

Tuolloin elettiin kuitenkin jo vahvaa muutoksen aikaa, ja mielenkiintoista onkin hänen peilailunsa tulevaisuuden suhteen. Kahden käden rystylyönti onkin saanut varsin yksityiskohtaisen käsittelyn melkoisen haltioituneen yleisesittelyn jälkeen:
"Tämä lyönti jos mikään on mullistanut käsityksiä tavanomaisesti hyväksytyn tennisteorian paikkansapitävyydestä....Niinpä Wimbledonin ikimuistettavissa loppuotteluissa vuosina 1977 ja 1978 vielä melko nuoret Björn Borg ja Jimmy Connors ihastuttivat yleisöä varmalla ja kivenkovalla kahden käden rystypelillä. Naisista taas sitä käytti sellainen ehdoton huippupelaaja kuin Chris Evert. Joka tapauksessa voidaan pitää varmana, että kahden käden rystylyönnillä on suuri tulevaisuus tenniksessä."

Olihan vuoden vaihteen 1979/80 rankingin kaksi ensimmäistä juuri Borg ja Connors. Nenosen oli luultavasti vakuuttanut myös listan kolmas kahden käden rystylyöjä Gene Mayer, joka oli 12. (vuoden 1980 lopussa jo neljäs) ja joka löi kahdella kädellä myös kämmenlyöntinsä. Ja hänen mailansakin oli käsillä olevan mailavallankumouksen eräänlaiseksi lippulaivaksi kohoava Princen isokokoinen grafiittimaila. Nenonen suosittelee isokokoiselle mailalla kokeilemista, mutta varoittaa "ettei kenenkään - varsinkaan ei aloittelijan - pitäisi aiheettomasti ryhtyä pelaamaan isokokoiselle mailalla."

Wilanderin voitosta kesti kuitenkin vielä kaksi vuosikymmentä, ennen kuin kahden käden rystylyöjät ottivat lopullisen niskalenkin yhden käden rystylyöjiltä. V. 2002 vuodenlopun listalla olikin viisi ensimmäistä heitä, mutta kuudentena kuitenkin sellainen lahjakas toisinajatellut kuin Roger Federer... Lisäksi naisten puolella vain vajaan vuosikymmenen vei teini-ikäisen Monica Selesin nousu naisten ykköspaikalle molemman puolen kahden käden lyöjänä.

Samaan aikaan Selesin kanssa samanikäinen Fabrice Santoro murtautui (vain) sadan parhaan joukkoon, jossa olikin miltei yhtäjaksoisesti parikymmentä vuotta.

Aarre Nenonen luettelee Nykytenniksessään keskeisiä eroja nykytenniksen ja "perinnetenniksen" välillä, esim.: "Perinteisessä tenniksessä katsottiin pelaajan liikkuvan mallikelpoisesti, jos hän aina lyödessään pääsi oikeaan jalka-asentoon, jolloin hänellä kämmentä lyödessään oli vasen jalka edessä ja rystyä lyödessään oikea. Käsitykset ovat tässä asiassa muuttuneet. ... Mistä tämä johtuu? Ovatko nykypelaajat niin huonoja, että etteivät piittaa oikeaoppisista jalka-asennoista? Eivät suinkaan, mutta he ovat tottuneet lyömään täydestä, kiihkeästä juoksusta... Nykyajan huippupelaaja osaa lyödä pallon lähes mistä asennosta tahansa - sen jokainen voi todeta vaikka television kuvaruudusta."

Tuskin tuolta osin yllä olevaa paljoakaan nykyaikaisempaa voi nykyinen nykytennis olla! Aika selkeänä on muuten säilynyt omakohtainen muistikuvani "perinnetenniksen" ajalta eli 1960-luvun tenniskurssilta (opettajina Heikki Hedman ja Pekka Säilä). Voi sitä nolostumisen tunnetta, kun jompikumpi sanoi avoimen jalka-asennon peruslyönnin nähdessään: "Tennistä ei sitten pelata vatsa verkossa (=vatsa verkkoon päin)!"


Editoinut Markus___K (21-07-2011 17:33)

Alkuun
#744137 - 22-07-2011 22:27 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
fulcrum Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-02-2002
Viestejä: 2112
Kahden käden kämmen on parhaimmillaan kaunis, kompakti ja tehokas lyönti: epäilen vain että nykytenniksessä, missä hyvä puolustuspeli on niin tärkeää, on hankala menestyä sillä tyylillä. Kahden käden pelaajat ovat parhaimmillaan silloin kun pääsevät kontrolloimaan peliä takarajan tuntumasta. Nykyään on niin helppoa (ja tärkeää) lyödä hyökkääviä puolustuslyöntejä ettei 2k-pelaaja välttämättä tahdo pysyä kyydissä.

Ellei sitten ole joku Santoro jonka pelityyli on niin friikki että sitä ei voi normaali ihminen kategorisoida.

Alkuun
#744680 - 25-07-2011 13:20 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: fulcrum]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
"Nykyään on niin helppoa (ja tärkeää) lyödä hyökkääviä puolustuslyöntejä ettei 2k-pelaaja välttämättä tahdo pysyä kyydissä."

Tiedä noista kauneusarvoista... Yritän ymmärtää, että tuolla kyydissäpysymättömyydellä tarkoitetaan, että "2k-pelaaja" ei ehdi nurkista hakemaan ja palauttamaan hyökkäävästi (eikä varsinkaan kämmennurkasta) yhtä hyvin kuin muut lyhyemmän (kämmen)ulottuvuutensa takia.

Noinkohan on. Jos Djoko kerkiää rystynurkasta kahden käden rystynsä lyömään, niin kyllä kahden käden kämmenlyöjä kerkiää kämmennurkastaan tekemään sen saman ja siis saman minkä rystynurkastaankin.

Lisäksi nuo äärijuoksutustilanteet ovat sen verran harvinaisia, että ei niillä ratkaista tennisottelua, ja vielä lisäksi: kahden käden kämmenlyöjän perusasema on takaviivan tuntumassa KESKELLÄ kun muut - varsinkin yhden käden rystylyöjät - ovat vahvasti rystypuolella perusasemassaan. Juoksumatkaero kämmennurkkaan on joka tapauksessa monin-moninkertainen verrattuna ulottuvuuseroon!

Edelleen, jos tulee tosiaan tiukka paikka sen kerkiämisen kanssa, niin hätäratkaisuna apukäden voi irroittaa vielä viime hetkelläkin.

Alkuun
#744691 - 25-07-2011 14:13 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
85midsize Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 09-07-2009
Viestejä: 167
Loc: Finland
Mailan kärjen liike on yhden käden kämmenlyönnissä selvästi suurempi verrattuna kahden käden lyöntiin.

Liekkö tämä syynä kahden käden kammenen harvinaisuuteen. yllättävän vähän kahden käden kämmentä näkee, vaikka sen luulisi sopivan monelle tai aniakin osalle, jopa kilpapelaajalle.

Ideaalipelaaja hakkaisi varmaan yhden käden yläkierrekämmentä molemmilta puolilta yhtä hyvin.

Alkuun
#744816 - 26-07-2011 11:04 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: 85midsize]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Kärjen nopeus saattoi olla pienempi silloin, kun kahden käden kämmentä lyötiin määräävä käsi kehyksen puolella. Se ei silti ollut varsinainen rajoite, koska sillä tavalla lyötiin myös se kuuluisa, "maailman paras" yksittäinen lyönti (Pancho Segura).

Nykyään lyönnissä pidetään määräävää kättä nupin puolella kuten rystylyönnissäkin, joten lyöntivarren lyhyys ei enää rajoita mailan kärjen nopeutta samalla tavalla. Toisaalta kahdella kädelläkin voidaan lyödä ranteita hyväksi käyttäen niin kovaa, ettei se ole enää järkevää. Ei kukaan lyö täysillä muuta kuin hyvin poikkeuksellisesti!

Eri asiaa on sitten se, että kahden käden ote tavallaan automaattisesti vähentää ranteen käyttöä sekä rysty- että kämmenpuolella. Ja myös se osaltaan vähentää virhelyöntien määrää.

Tennis ei ole sulkapalloa eikä edes squashia. Verkko ja takaraja asettavat siinä aika tiukat rajansa. Huitomalla ei pärjäisi.

Ideaalipelaajasi ei kyllä ehdi vaihtamaan mailakättään ainakaan ykkössyötön palautuksessaan (ja kahdella mailalla ei kai saa pelata)!


Editoinut Markus___K (26-07-2011 11:08)

Alkuun
#744826 - 26-07-2011 12:26 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: 85midsize]
fulcrum Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-02-2002
Viestejä: 2112
[quote=85midsize]
Ideaalipelaaja hakkaisi varmaan yhden käden yläkierrekämmentä molemmilta puolilta yhtä hyvin.
[/quote]

Evgenia Kulikovskaja!

Pelasi kerran US Openissa Selesiä vastaan. Hassu ottelu. Perinteisen tekniikan puristit pyörtyilivät katsomossa. MarkusK:n unelmamatsi?

Ykkössyötön palautus onnistui ihan hyvin. Vasemman kämmenen (vai oliko se oikea) ote oli "kuristettu" eli kahvan puolivälistä, lyöntipuolen vaihto onnistui ihan yhtä nopeasti kuin normipelaajallakin.

Alkuun
#744946 - 26-07-2011 17:11 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
85midsize Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 09-07-2009
Viestejä: 167
Loc: Finland
Tuo "maailman paras yksittäinen lyönti" olisi kyllä hauska nähdä. Ei taida olla taltioituna, tapahtunut ilmeisesti 40-luvulla.

Eikös kahden käden kemmenlyönti ole "yhtä hyvä" kuin kahden käden rysty?

Alkuun
#745340 - 28-07-2011 15:48 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: 85midsize]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Fulcrumille: Olen tässä yrittänyt liputtaa Aarre Nenosen kanssa kahden käden lyöntien puolesta. Selesin ja Kulikovskajan ottelu (v. 2001 USO) ei siis mitenkään olisi ollut unelmamatsini. En tiedä Nenosen mielipidettä. WTA-sivuilla Kulikovskaja mainitaan molempikätiseksi (ambidextrous) eli harvinainen tapaus. Mielenkiintoinen on tuo mainittu yksityiskohta kuitenkin. Unohdit kertoa sen tärkeimmän: Seles voitti suoraan kahdessa erässä.

Jos Nadalin setä olisi nähnyt matsin ja se olisi pelattu ehkä pari vuotta aikaisemmin, niin kukaties meillä olisi nyt tennishistorian kirkkaasti ylivoimaisin mestari. Niin paljon Nadal kiertää kämmenelleen, ja silloinhan hän olisi voinut käyttää sitä lyöntiä nopeasti ja yllättävästi molemmilta puolilta! Olisi varmaan pystynyt syöttämäänkin sekä vasemmalla että oikealla kädellä.


[quote=85midsize]
Eikös kahden käden kemmenlyönti ole "yhtä hyvä" kuin kahden käden rysty? [/quote]

Pahanpa pisti! Ensin harhaannuin vertailemaan näitä kahta, ja aika hyvin varmaan vertailinkin mutta jätetäänpä puhtaaksikirjoittamatta.... 85midsize ilmeisesti ajatteleekin niin, että huippupelaajilla on kahden käden rystylyönnistään huolimatta kuitenkin kämmenlyönti se varsinainen ase, jolla pisteet tehdään. Näin ollen kahden käden kämmenlyönnin eräänlainen teoreettinen maksimitaso olisi kunkin pelaajan kohdalla hänen kahden käden rystynsä taso.

Näin ei ole. Lyöminen oikealta puolelta kahdella kädellä harjaannuttaa myös sitä vasemman puolen lyöntiä ja päinvastoin. Lyönnit ovat tavallaan kaksosia, jos eivät nyt sentään identtisiä... Oikeakätisen kahden käden kammenlyöjän vasemmalle kädelle kasvaa lisää vastuuta myös rystypuolella. Oikeakätisen vasen, "väärä" käsihän on sillä puolen sillä tehokkaammalla eli kämmenotteella mailassa. Käytettäessä kahden käden otetta vain rystypuolella vasemmalla kädellä on vaara jäädä itse lyönnin kannalta vain apukädeksi.

Myös katse-etäisyys palloon on osumahetkelle molemminpuolisessa kahden käden lyönnissä sama molempiin suuntiin. Sen merkitys nopeassa vaistonvaraisessa pelitilanteessa voikin olla arvaamattoman suuri. Ja ainakin nelinpelissähän noita tilanteita tosiaan riittää!

Tuosta kämmenelle kiertämisestä on tullut nykyaikana ehkä vähän liian helppoa. Kentät ovat ehkä jääneet liian pieniksi.

Tässä kerrotaan rystylyönnistä 80 vuotta sitten (Verkkopallopeli, Hagan Elsa, Otava 1929):

"Rystylyönti tuntuu vasta-alkajasta vaikeammalta kuin kämmenlyönti, koska sillä ei ole vastinetta tavallisten lyöntiliikkeiden joukossa, mutta juuri siksi ei hän missään tapauksessa saa sitä välttää. Älkää millään muotoa ”juosko ympäri” ottaaksenne vastaan pallon oikealta puoleltanne, sillä silloin ette ikinä opi pelaamaan verkkopalloa, jossa molemmat peruslyönnit ovat samanarvoiset ja jossa vastustaja, joka tuntee heikkojen pelaajien Akilleen kantapään, aina aivan erikoisesti ahdistaa kentän vasenta puolta. Ja toisekseen, jos vaivaudutte harjoittelemaan rystylyöntiänne, huomaatte ennen pitkää, mikä murhaava hyökkäysase teillä on entisessä hätäpuolustuksessanne huolimattomasti harjoitelleita pelikumppaneitanne vastaan."


Editoinut Markus___K (28-07-2011 17:57)

Alkuun
#747629 - 09-08-2011 19:11 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=Markus___K]
Pahanpa pisti! Ensin harhaannuin vertailemaan näitä kahta, ja aika hyvin varmaan vertailinkin mutta jätetäänpä puhtaaksikirjoittamatta...
[/quote]

Vertaillaanpa näitä kahta kahden käden peruslyöntiä sittenkin siitä vähän toisesta eli todellisten pelaajien vinkkelistä. Santoron ja Selesin mielipiteet siitä (Kumpi puoli parempi?) voisi ehkä löytää jostakin, mutta oikeastaan vastustajathan ne olisivat parempia arvioitsijoita. Enkä lähde noin isoon projektiin.

Ainakin tuonne 1970-luvulle taisi kahden käden kämmen olla kuitenkin tavallaan tunnetumpi lyönti kuin kahden käden rystylyönti. Jack Kramer pitää vuonna 1979 ilmestyneissä muistelmissaan varmaan siksi vasenkätisen Jimmy Connorsin kahden käden rystyä (vain tai peräti) oikeakätisen kahden käden kämmenenä. Tiesihän hän tietysti senkin, että se oli "käsijärjestykseltään" sama kuin teini-ikäisen Connorsin lyhytaikaisen valmentajan Pancho Seguran (Jimmyn äiti pelästyi, että tämä latino veisi häneltä maineen lahjakkaan poikansa valmentajana!)oikeakätinen kahden käden kämmenlyönti.

Periaattessa nuo lyönnit olivat siis identtiset (oikea käsi kehyksen puolella), vaikka toista niistä kutsutaankin kämmenlyönniksi ja toista rystylyönniksi. Kumpi niistä sitten oli parempi? Ainakin Seguralle hänen kämmenensä oli TÄRKEÄMPI, koska pyrki kiertämään kammenelle niin paljon kuin mahdollista rystypuolen lyönneistään. Connors tyytyi tietysti lyömään hm. siis vasemman puolen lyöntinsä ihan normaalina vasurin kämmenenä. Mutta eihän tämä tietenkään todista sitä, että myöhemmän sukupolven Connorsin kahden käden rysty olisi ollut huonompi kuin Seguran kuuluisa kämmen tämän pitkällä uralla 1940-luvulta 1960-luvun loppuun. (Myös Connors löi sitä yhdeksi parhaimmista kehuttua rystyään menestykkäästi kauan ja siis tenniksen avoimella aikakaudella yli nelikymménvuotiaaksi. Netistä ei hevin löydy Seguran kämmenlyöntiä, mutta Connorsin rystyhän on sama lyönti ja sitä kyllä löytyy!)

Nykypelaajista on jäänyt mieleen varsinkin juuri nuoren Santoron (ei juuri virheitä!) vastakohta eli valtavalla riskillä kaksoisvirheineen pelaava Ilia Bozoljac. Hänhän hävisi tiukassa neljän erän pelissä itselleen Federerille vuosi sitten Wimbyssä. Federer antoi muistaakseni melkoisesti kehuja tämän kovalle rystylyönnille. Se on ilmeisesti vahvempi puoli, koska Bozoljac myös kiertää joskus varta vasten sieltä puolelta lyömään. Pelasi hyvin myös Serbian DavisCup-joukkueessa nelinpelinsä Intiää vastaan viime keväänä.

Vastaus tähän kysymykseen: "Eikös kahden käden kämmenlyönti ole "yhtä hyvä" kuin kahden käden rysty?", taisi jäädä antamatta!


Editoinut Markus___K (09-08-2011 19:14)

Alkuun
#747639 - 09-08-2011 19:39 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Digitaalit Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 30-03-2011
Viestejä: 327
Sen verran pakko kommentoida, että jos oikea käsi on ylempänä lyödessä, lyönti on silloin pelaajasta riippumatta vasurin rysty, ei koskaan kahden käden kämmen niin kuin Seguran tapauksessa väität.
_________________________
Jos pallo on pitkä niin se on pitkä.

Alkuun
#747648 - 09-08-2011 20:18 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Digitaalit]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
No, Segura löi ainakin omasta mielestään kahden käden kämmentä. Ja olisi halunnut oppia lyömään kahden käden rystyä. Luottaisin tässä pelaajan omaan mielipiteeseen.
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#759149 - 22-09-2011 13:22 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Epäilevät Tuomaat ovat tosi paikan tullen näköjään aika harvassa tämän asian kanssa... Autetaanpa! Kolmenkymmenen vuoden takaisena oikeastaan mollaavana eikä siis vain epäilevänä voisi pitää 300-sivuisen Suuren Tenniskirjan kirjoittanutta Paul Douglasia (WSOY. Porvoo-Helsinki-Juva 1983. Suom. Anna-Liisa Laine). (Douglas kirjoitti kirjansa vain kaksi vuotta myöhemmin kuin Nenonen omansa.)

Sivulla 59: "KAHDEN KÄDEN KÄMMENLYÖNTI
Tenniksen historiassa on hyvin vähän sellaisia pelaajia, jotka ovat päässeet huipulle lyömällä kämmenlyöntinsä kahdella kädellä. Gene Mayer, joka kuuluu tällä hetkellä ammattilaispelaajien kärkipäähän, lyö sekä rystyn että kämmenlyönnin kahdella kädellä. Hänen jalkatyönsä, sijoittumisensa palloon nähden, hyvä syöttönsä ja erinomainen yhden käden lentopelinsä korvaavat kahden käden käden lyöntien vakavat puutteet. Kahden käden lyönteihin voi soveltaa samoja kierteitä kuin yhden käden lyönteihin."

On omituista, että muuten perinpohjaisesti kirjansa kirjoittanut Douglas ei sanallakaan viittaa, mitä nuo "vakavat puutteet olisivat"!!?? Gene Mayerilla näyttää vain olleen runsaaasti muita avuja joiden ansiosta pärjäsi niinkin hyvin, jos Douglasiin uskoo. Yhden käden pelityyleilläkö olisi voinut olla maailman paras, eikä vain nelonen (nelurissa vitonen)? Jättänyt McEnroen ja Lendlin taakseen? Uskokoon ken haluaa!

Alkuun
#759151 - 22-09-2011 13:40 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Digitaalit Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 30-03-2011
Viestejä: 327
Voi kun meitä kaikkia kiinnostaa! Kerro ihmeessä lisää, haluan lukea useammin näitä huikean asiantuntemuksen hedelmiä.
_________________________
Jos pallo on pitkä niin se on pitkä.

Alkuun
#759167 - 22-09-2011 15:12 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Digitaalit]
Saukko A. Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 29-07-2009
Viestejä: 412
En ymmärrä miksi täällä pitää *ittuilla jos ei ole mitään sanottavaa itse aiheeseen. Nämä muihin kirjoittajiin kohdistuvat arvostelut ovat aina niitä, jotka lähtevät viemään keskustelua muualle kuin itse aiheeseen. Tätä samaa paskaa oli myös Janizia kohtaan US Openin aikaan.


Editoinut Saukko A. (22-09-2011 15:12)

Alkuun
#759174 - 22-09-2011 15:27 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Saukko A.]
FootFault Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 18-08-2009
Viestejä: 5410
Monenlainen keskustelu mahtuu palstalle, mutta itseäni ihmetyttää otsikon valinta. Jos tarkoitus on kirjoittaa nykytenniksestä, ja tuorein kirjallinen lainaus on lähes kolmenkymmenen takaa, niin hieman oudosti on otsikoitu. Tuskin olisi kovinkaan vakuuttavaa analysoida nykyhiihtoa 1980-luvun alun kirjallisuuden pohjalta Juha Miedon tekniikkaan keskittyen...
Alkuun
#759175 - 22-09-2011 15:33 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: FootFault]
Juustohöylä Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 17-02-2009
Viestejä: 1022
Loc: Helsinki
Aivan - taidankin lanseerata otsikon "puolivolley-koholyönnin käyttö puolustavana hyökkäyslyöntinä"

Tällaisia (tuuri?)lyöntejähän näkee huippumatseissa aika usein.
Pitäisikö niitä alkaa harjoitella jo alle 12 vuotiaana...
_________________________
The truth is out there...

Alkuun
#759177 - 22-09-2011 15:40 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Juustohöylä]
Digitaalit Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 30-03-2011
Viestejä: 327
Saukko, väitätkö että olin jollain tavalla sarkastinen kirjoituksessani? Pahoittelen jos siitä sai sellaisen kuvan.
_________________________
Jos pallo on pitkä niin se on pitkä.

Alkuun
#759191 - 22-09-2011 17:28 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: FootFault]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=FootFault]Monenlainen keskustelu mahtuu palstalle, mutta itseäni ihmetyttää otsikon valinta. Jos tarkoitus on kirjoittaa nykytenniksestä, ja tuorein kirjallinen lainaus on lähes kolmenkymmenen takaa, niin hieman oudosti on otsikoitu. Tuskin olisi kovinkaan vakuuttavaa analysoida nykyhiihtoa 1980-luvun alun kirjallisuuden pohjalta Juha Miedon tekniikkaan keskittyen... [/quote]

En ota vastuuta siitä, mitä ja kuinka nykyhiihdosta kerrotaan tai jätetään kertomatta hiihtopalstalla, sorry! Otsikossa "nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti" en näe mitään kummallista. Jos helpottaa ymmärtämistä, niin sen sanan "nykytennis" voi laittaa sitaattimerkkien sisälle! Ja sitten asiaan.....


Editoinut Markus___K (22-09-2011 17:30)

Alkuun
Sivu 1 / 2 12>


Moderaattori:  sportadmin 
Siirry

Generated in 0.036 seconds in which 0.009 seconds were spent on a total of 17 queries. Zlib compression disabled.