Sivu 2 / 2 <12
Topic Options
#759193 - 22-09-2011 18:01 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
devinewings Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 14-08-2006
Viestejä: 8885
Loc: 5./2003
mietaata tähänkin ketjuun on toki kaivattu.
Alkuun
#759234 - 23-09-2011 09:57 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Digitaalit]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=Digitaalit]Voi kun meitä kaikkia kiinnostaa! Kerro ihmeessä lisää, haluan lukea useammin näitä huikean asiantuntemuksen hedelmiä. [/quote]

Kiitos, mutta kyllä tuo "huikea" on sentään vähän liioiteltua. Mutta vanhasta ketjusta voit lukea vähän lisää:
http://chat.yle.fi/urheilu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=491737&fpart=1

Alkuun
#759270 - 23-09-2011 15:08 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Jenga Poissa.
Uusi jäsen


Rekisteröitynyt: 19-09-2009
Viestejä: 29
Minusta tällaisetkin keskustelut ovat kyllä kiinnostavia, spekulaatiot lyöntitekniikan kehittymisestä jne. Onhan esim. avoimen asennon kämmen saanut laajemman hyväksynnän vasta 90-luvulta lähtien, sitä ennen valmentajat pitivät sitä virheenä.

Itse asiasta olen kuitenkin eri mieltä aloittajan kanssa, kahden käden kämmen tuskin tulee laajempaan käyttöön nykyisillä välineillä. Nykyiset välineet = polyesterityyppiset jänteet, jotka sallivat mailan kärjelle suuremman nopeuden, voimakkaan yläkierteen tuottamiseksi jolloin kovat lyönnit pysyvät kentässä.

Kuten joku jo aiemmin sanoi, kahden käden otteella mailan kärjen liike jää kämmenpuolella suppeammaksi kuin yhdellä kädellä. Kämmenpuolella siksi että kädet joutuvat "ristiin", jos ja kun ei otetta haluta vaihtaa kahden käden peruslyöntien välillä.

Mainittakoon että olen kokeillut näitä variaatioita itsekin, ja kaikki kahden käden kämmenet tuntuivat jäykiltä, luonnottomilta tai voimattomilta. Rystyltä taas kahden käden lyönti on luonteva, vieläpä niin että rystyni on enemmän "vasemman käden kämmen oikean käden tukemana".

Kahden käden rystyssähän on useita vaihtoehtoja käsien väliselle dominanssille, vaikka jonkun valmentajan olen kuullutkin väittävän että oikean käden pitäisi oikeakätisellä hallita kaikissa lyönneissä.

Eli kiitos vaan Markus K mielenkiintoisesta aloituksesta ja historiasta, mutta uskon että molemmilta puolilta kahdella kädellä lyövät ovat jatkossakin harvinaisuus.

Alkuun
#760110 - 28-09-2011 20:12 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Jenga]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=Jenga]Mainittakoon että olen kokeillut näitä variaatioita itsekin, ja kaikki kahden käden kämmenet tuntuivat jäykiltä, luonnottomilta tai voimattomilta. Rystyltä taas kahden käden lyönti on luonteva, vieläpä niin että rystyni on enemmän "vasemman käden kämmen oikean käden tukemana". [/quote]

Tuosta voi päätellä, että kokeilusi aikaan pelasit kahden käden rystyä. Päivänselväähän on silloin se, että uusi, kaikin puolin vieras kahden käden kämmen tuntuu vaikka miltä näitä kahta peruslyöntiä verrattaessa. Jos olet joskus vaihtanut yhden käden rystystä kahden käden rystyyn, niin tunnelmat ovat voineet alussa olla ihan samanmoiset. Motivaatiokin näissä "koejärjestelyissä" vaikuttaa varmasti loppumielipiteeseen.

Tuo tyytyväisyytesi rystylyöntiisi sai minut ajattelemaan, miksi ei kämmenesi voisi olla yhta "luonteva, vieläpä niin, että kämmenesi on enemmän 'oikean käden kämmen vasemman käden tukemana'." Mitään fysiologista tai muutakaan, siis todellista estettä ei sille yksinkertaisesti ole olemassa!

Alkuun
#761688 - 13-10-2011 17:26 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Jenga]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=Jenga]
Kuten joku jo aiemmin sanoi, kahden käden otteella mailan kärjen liike jää kämmenpuolella suppeammaksi kuin yhdellä kädellä. Kämmenpuolella siksi että kädet joutuvat "ristiin", jos ja kun ei otetta haluta vaihtaa kahden käden peruslyöntien välillä.
[/quote]

Tuolla aiemmin jo otin tuon dominoivan käden suhteen päinvastaisen kannan, mutta.... mene tiedä noista molempikätislyöntien käsien dominointiasteesta erotteluineen. Aina sitä "vahvempaa" eli käytännössä syöttökättä (huom., ihan eri lyönti) taidetaan yrittää kutsua dominoivaksi vaikka ihanne olisi, että molemmilla käsillä olisi ihan yhtä suuri vastuu siinä kokonaisuudessa jota lyönniksi kutsutaan.

On selvää, että taakseheilautuksen syvyyden (josta pitempi liike osumaan) ansiosta pystytään mailalle saamaan kovempi vauhti vain yhtä kättä käyttäen kuin kahta. Jos se olisi määräävä tekijä, melkein kaikki pesäpallopelaajat löysivät yhdellä kädellä. Kukaan ei kaiketi tee niin. Aika moni lyö jopa ristiotteella, joka jonkin verran supistaa taaksevientiulottuvuutta. Ei ole tiedossani, että näin lyövät löisivät vähemmän takalaittomia tämän mikroskooppisen rajoituksen takia. Ja jos lyövätkin, niin hyvä niin.

Tuota ristiotteen käyttökelpoisuutta voi pohtia myös vastakkaisesta näkökulmasta: Kun oikea (siis "parempi") käsi käyttää mailan koko mittaa niin voimantuotto on parempi. Rystyotteinen "huonompi" käsi hoitaa voimantuoton ohella myös kontrollitehtävää lähempänä jänteikköä. Jos kädet olisivat toisinpäin, oikean käden voimantuotosta osa jäisi hukkaan, ja ihan nupissa olevan rystyotteisen vasemman käden kontrollikyky taitaa olla aika heiveröinen.....


Editoinut Markus___K (13-10-2011 18:04)

Alkuun
#763292 - 25-10-2011 13:57 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Ohje kahden käden kämmenlyöntiin: Kättele oikealla (siis paremmalla) kädelläsi mailaa mailan päästä lavan ollessa pystyasennossa! Samoin kättele vasemmalla kädelläsi mailaa varren puolelta! Heilauta mailaa kevyesti oikealle valmiusasemaan ja lyö! Huom. molemmat ranteet koko ajan jäykkinä, mutta älä purista nyrkkejä toisiinsa!!! Tennisoppaitten ja -opettajien kielellä molemmat kätesi ovat lyönnissä mailassa kiinni ns. itäisellä kämmenotteella.

"Kaikkien" osaama kahden käden rystylyönti pelkistetyimmässä muodossaan poikkeaa vain siinä, että mailan heilahdus on vasempaan päin (oik.kät.) ennen lyöntiä. Toisin sanoen: taakseheilautus ja lyöntiheilautus vain vaihtuvat keskenään. Voiko mikään olla sen luonnollisempaa!?!?

JK. Linkki:
http://www.tennisone.com/magazine/iwells/07/smith/2-fh/2fh.php


Editoinut Markus___K (25-10-2011 14:03)
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#763603 - 28-10-2011 12:19 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
85midsize Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 09-07-2009
Viestejä: 167
Loc: Finland
Miksi pesäpallossa tai golfissa ei käytännössä nähdä yhden käden lyöjiä, mutta tenniksessä kyllä?

Yhdellä kädellä lyödessä saadaan enemmän yläkierrettä. Tenniksessä osumatarkkuus on +- pari senttiä, mikä olisi fataalia esim. golfissa. Jos pelaisimme tennistä pesäpallomailoilla, ei yhden käden lyöjiä kentällä nähtäisi.

Jos seuraa esim. Djokovickin kämmenlyöntiä huomaa, että kroppa kiertyy uskomattoman paljon ja mailan kärjen liike on todella kova osumahetkellä. Pallo uppoaa mailaan osumahetkellä. Tarkkuuttakin löytyy riittävästi.


Editoinut 85midsize (28-10-2011 12:20)
Edit Reason: typo

Alkuun
#764243 - 03-11-2011 11:36 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: 85midsize]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Kyllä kahdella kädelläkin saadaan yläkierrettä. Borgin kahden käden rystylyönnin idea oli juuri siinä. Sen sijaan Connorsin ajatuksena oli lähinnä saada aikaan kovia laakalyöntejä kahden käden rystyotteensa avulla. Periaatteessa sama uraauurtava lyönti mutta lopputulema ihan erilainen!

Tennistä ei voisi pelata pesäpallomailoilla mutta krikettimailoilla kylläkin. Krikettimaila ja pallo ovat molemmat noin kolminkertaisia painoltaan verrattuna vastaaviin tenniksessä, joten satavarmasti "tennistä" pelattaisiin krikettivälineillä molemmin puolin kaksikätisesti. (Nythän kriketissa saa varmaan valita kummalta puolelta lyö; samoin pesiksessä. Muuten, käsittääkseni maailman kuuluisin baseball-pelaaja, "Babe" Ruth vaihteli lyöntipuoltaan esim. auringon häikäisyn takia.)

Välineiden paino ja/tai tarvittava voima ei kuitenkaan ole ainoa tekijä valittaessa kahden käden tekniikkaa. Golffari lyö myös ainakin vaikeat putit kahdella kädellä. Pikku lapsikin varsin usein vaistomaisesti uskoo kahden käden kynäotteella saavan aikaan paremman piirroksen.... Jälkipäivän juoppo taas tietää, että kaksin käsin tuopin sisältö menee varmemmin sinne minne se kuuluukin....


Editoinut Markus___K (03-11-2011 11:40)

Alkuun
#764246 - 03-11-2011 12:17 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
nolorysty Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 13-06-2009
Viestejä: 724
[quote=Markus___K]Golffari lyö myös ainakin vaikeat putit kahdella kädellä. [/quote]
Yhdellä kädellä lyödään vain ne ihan reiän vieressä olevat, jotka on varmoja. Kaksin käsin puttaaminen on useimmille tarkempaa.

Mutta jotkut (harvat) myös chippaa yhdellä kädellä, eli lyö vajaita lähestymislyöntejä yhdellä kädellä mailasta pitäen. Eli silloin, kun ei tarvita mailanpäähän maksiminopeutta.

Joskus putataan eri puolelta kuin lyödään, joskus kädet on oikea ylhäällä joskus vasen... jne.

Alkuun
#764247 - 03-11-2011 13:01 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: nolorysty]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Keilailussa taas on hyvin raskas väline, ja aika sinnikkään kaverin tämän kahdella kädellä keilaavan Osku Palermaan täytyy olla. (Vai ovatko vain valmentajat ja muut opettajat keilailussa hm. lepsumpia kuin tenniksessä!?)

"Viisivuotiaana kummeksuntaa herättävä kahden käden keilaaja treenasi jo Tapiolan hallilla tosissaan pari kertaa viikossa.

Kisoihin Osku osallistui ensimmäistä kertaa yhdeksän vuoden iässä. Kommentteja väärästä heittotavasta sateli tasaisesti joka suunnalta, mutta Osku antoi tulosten puhua puolestaan. Kovassa nousussa olevan keilaajalupauksen ensimmäistä 300-sarjaa todistettiin 1999 junioreiden SM-finaalissa. Vuotta myöhemmin 16-vuotias keilakapinallinen nappasi Ballmaster Openin kakkossijan. Suuren yleisön tietoisuuteen persoonallinen tyyli tuli viimeistään 2004, kun Osku pelasi itsensä ensimmäisenä ei-amerikkalaisena amatöörinä U.S. Openin TV-finaaleihin.

Vuonna 2006 Osku tuntui voittavan kaikki kisat joihin osallistui. Lopputuloksena maailmancupin voitto sekä valinta Vuoden Keilaajaksi niin Suomessa kuin maailmassa. Oskua itseään erityisesti lämmitti myös Espoon kaupungin myöntämää Vuoden urheilija -titteli, jota voidaan pitää voittona koko suomalaiselle keilailulle - sen verran harvoin nimitys osuu massalajien ulkopuolelle.

'Valmentajaa minulla ei ole ikinä ollut.'"

JK. Tennikseen: Minulle on muuten kerrottu, että 1980-luvun "tenniskulttuurissa" kävi näinkin: Valmentaja yksinkertaisesti kielsi teini-ikäiseltä Suomen juniorimestarilta!! kahden käden kämmenlyönnin käytön. Samantien tämä lahjakkuus lopetti koko lajin siihen paikkaan. Myöhemmin aikuisena palasi lajin pariin harrastusmielessä. Lukija arvaa helposti, mitä kämmenlyöntiteknikkaa mahtaa käyttääkään!


Editoinut Markus___K (03-11-2011 14:13)

Alkuun
#768075 - 09-12-2011 22:19 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
[quote=Markus___K]
JK. Tennikseen: Minulle on muuten kerrottu, että 1980-luvun "tenniskulttuurissa" kävi näinkin: Valmentaja yksinkertaisesti kielsi teini-ikäiseltä Suomen juniorimestarilta!! kahden käden kämmenlyönnin käytön. Samantien tämä lahjakkuus lopetti koko lajin siihen paikkaan. Myöhemmin aikuisena palasi lajin pariin harrastusmielessä. Lukija arvaa helposti, mitä kämmenlyöntiteknikkaa mahtaa käyttääkään! [/quote]

Kahden vuoden takaisesta haastattelusta: "Fabrice Santoron ollessa 11-vuotias tennisvalmentaja kertoi hänelle (ollaan kai vuodessa 1984, viisi vuotta myöhemmin FB on RG:n juniorimestari ja juuri 17 vuotta täyttäneenä vuoden 1989 lopun kakkosjuniori), että jos tämä tosiaan tahtoi parantaa peliään, Fabricen oli opittava lyömään yhden käden kämmentä kahden käden lyönnin sijasta, jota hän oli käyttänyt kohotettuaan tennismailaa ensi kerran viisivuotiaana.

Nuori Fabrice, joka ei ollut vielä päättänyt, viettäisikö elämänsä jalkapallon vai tenniksen parissa, kieltäytyi." (Fabricen onneksi jalkapalloilijaisäkin vakuuttui poikansa pelityylistä!)

Samasta haastattelusta: "Tänään Santoro antaa vain vaistolleen kunniaa tuosta päätöksesta, mutta myöntää toisenkin syyn olleen. Selittääkseen sitä hän pitää kuvitteellista mailaa edessään molemmilla käsillään, heiluttaen sitä vasemmalle ja oikealla kuin 'valomiekkaa', virnistää ja sanoo: 'Jos pelaa näin, se on hauskaa.'"

Kirjoitin aiemmin:" Taakseheilautus ja lyöntiheilautus vain vaihtuvat keskenään. Voiko mikään olla sen luonnollisempaa!?!?"

Santoron ajattelu vastaa omaani eli ymmärrän, ettei tarvinnut pakottaa itseään oppimaan valmentajan käskystä kymmentä erilaista kämmenlyöntiä ja vähintään samaa määrää rystypuolen lyöntejä...


Editoinut Markus___K (09-12-2011 23:35)
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#787180 - 27-03-2012 12:21 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Taitopelaaja10 Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 10-05-2007
Viestejä: 24409
Yleistymään päin. Monet nykyiset huippujunnut pelaavat kämmenensä kahdella kädellä.
Alkuun
#787191 - 27-03-2012 13:52 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Taitopelaaja10]
nolorysty Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 13-06-2009
Viestejä: 724
[quote=Taitopelaaja10]Yleistymään päin. Monet nykyiset huippujunnut pelaavat kämmenensä kahdella kädellä. [/quote]

Monet on lyöneet aina. Monet lyö molemmin puolin kämmentä yhdellä kädellä.
Miten näet, että olisi yleistymään päin?

Alkuun
#788022 - 04-04-2012 20:35 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: nolorysty]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Kukapa noista junnuluvuista voi maailmanlaajuisesti mitään täsmällistä kertoa! On se kuitenkin jollain lailla oireellista, että maailman kaikkien aikojen toiseksi tai kolmanneksi paras tennispelaaja Nadal siis pelasi kahden käden kämmentä eri lähteitten mukaan 12- tai 9-10-vuotiaaksi asti, ja tietenkin kahden käden rysty oli sen parina itsestäänselvyys.

Tämä kahden käden ns. kämmenlyönti onkin ilmeisesti lapsille luonnollisempi tapa lyödä palloa siltä toiseltakin puolelta ainakin jos lasta jopa kehotetaan lyömään sitä ns. rystylyöntiä kahdella kädellä. Usein olen törmännyt näkyyn, jossa joku alle kouluikäinen aika luonnollisen näköisesti lyö kahdella kädellä rystypuolelta, mutta se yhden käden kämmen on melkoisen epätoivoista huitomista. Yksinkertaisuus olkoon valttia, ainakin noille naperoille!

Pidän aika selvänä, että lapsi-Nadal ennen varsinaista kilpailu-uraansa (ja "oikeaksi" vasuriksi kehittymistään) löi vaihto-otteella ja siis symmetrisesti kahdella kädellä molempien puolien lyöntinsä. Tällöinhän ei tarvinnut muutosvaiheessa ollenkaan koskea siihen silloin rystylyönniksi muuttuneeseen oikean puolen kahden käden lyöntiin.

Lapsen varttuessa nuoreksi (varsinkin mieheksi!) vaihto-ote on kuitenkin pulmallinen pelin nopeutuessa; koskee varsinkin ykkössyötön palautuksia ja lentopeliä. Uskon, että tämä oli ainakin osasyy Toni-sedän halulle ottaa oikea käsi kokonaan pois vasemman puolen lyönnistä. Maksimaalinen yläkierre oli toinen syy. Muistelen hänen maininneen jossain haastattelussa kysyneensä Rafa-pojalta, kuinka monta sellaista GrandSlam-voittajaa tämä tietää, jotka ovat pelanneet kahdellä kädellä molemmin puolin. Kun Rafan oli myönnettävä, että eihän taida olla ainakaan yhtään miestä, niin asia oli sitä myöten selvä.

Kiinnostuneille: Siellä missä vielä on mahdollisuus harjoitella lyöntiseinän avulla, niin kahden käden molemmin puolin lyöntejä voi hyvin harjoitella ja helposti oppia. Samalla selviää kuin itsestään, miksi vaihto-otteen sijasta kannattaa käyttää "kiinteää" otetta (oik.kätisellä mailan pää oikeassa kädessä myös kämmenpuolelta).


Editoinut Markus___K (04-04-2012 20:37)

Alkuun
#788234 - 07-04-2012 10:52 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Tänään on ehkä joillakin kiinnostuneilla mahdollisuus seurata Ilia Bozoljacin nelinpelisuoritusta Serbian ja Tshekin DavisCup-ottelussa. Yllätyksekseni Bozoljac näyttäisikin ainakin nettikuvien perusteella pelaavan vaihto-otteella.

No, maailman paras nelinpelaaja oli 1970-luvun jälkipuoliskolla Frew McMillan, joka myös käytti sitä tekniikkaa molemmin puolin kahdella kädellä lyödessään. Tosin nopeissa verkkotilanteissa ei tietenkään yrittänytkään vaihtaa käsijärjestystään ajanpuutteen takia.


Editoinut Markus___K (07-04-2012 10:53)

Alkuun
#832489 - 22-09-2012 16:13 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Ällistyttävää uutisointia, Sakari Lund! Vai onko vain hyväksyttävä tosiasiana, että asiat kuin asiat uutisoidaan angloamerikkalaisittain nykymaailmassa?!? Ottelun voittaja sentään just ja just mainitaan nimeltä.

http://yle.fi/urheilu/teinitennistahti_robson_lahella_paattaa_brittien_kuivan_kauden/6305430

"Hsieh controlled the overall flow of the first half of the match, using her very unorthodox style - two hands off both sides, mixing spins and slices, offense and defense - to outfox Robson and build a 63 53 lead. And she even had five match points in that game, but Robson stayed calm and fought them all off."


Editoinut Markus___K (22-09-2012 16:19)
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#832494 - 22-09-2012 17:12 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
tennisaddict Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 06-04-2002
Viestejä: 3306
Noo, muukin kuin angloamerikkalainen maailma voinee hyväksyä, että tämä finaali oli uutisarvoinen juuri tuosta brittinaistenniksen pitkä kuiva kausi lähellä katketa -näkökulmasta.
Alkuun
#835295 - 14-10-2012 15:38 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: tennisaddict]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Katselin mennä viikolla Linzin toisen kierroksen WTA-peliä Lucie Hradecka - Sofia Arvidsson. Aika säpäkän näköinen tämä Lucie H. WTA-sivujen mukaan hän pelaa molemminpuoleista kahden käden tennistä (two-handed both sides).

Lucie H teki ällistyttyvän paljon helpon näköisiä kämmenvirheitä. Mutta ne tulivat yhden käden kämmenlyönneillä miltei 100-prosenttisesti. Miksi ihmeessä moinen tyriminen!? Käytännössä aina ykkösruudun vähänkin viistoa syöttöä palauttaessaan hän teki "yrityksensä" yhdellä kädellä. Ei koskaan pitkin linjaa vaan krossi-yrityksenä. Ei nämä Arvidssonin syötöt niin viistoon tai kovaa menneet edes ykkösenä, että ulottuvuus olisi tehnyt tiukkaa. Yksi tai korkeintaan kaksi askelta tarvittiin.

Onko valmentajan kanssa sovittu, että kämmenpalautukset on hoidettava avoasennosta yhdellä kädellä ainakin ykkösruudusta?!? On huomattava, että Lucie H pelasi käytännössä virheetöntä kahden käden tennistä varsinkin kämmenpuoleltaan pallottelutilanteissa. Pyrki myös kiertämään kämmenelle kun pallo oli tulossa riittävän kohti rystypuoleltakin.

On toki selvää, että avoasentopalautukset yhdellä "kämmenkädellä" erityisesti ykkösruudusta ovat ehkä vaistonvaraisempia ja myös nopeampia verrattuna suurempaa ylävartalon kiertoa vaativaan kahden käden kämmenlyöntiin. Ajatellaanko tässä jo seuraavaan lyöntiin ehtimistä? Vai kovin epäselvästi molempia lyöntejä? Jatkolyöntiin on kuitenkin jotain kolme, neljä sekuntia aikaa, mikä kyllä yleensä riittää valmistautumiseen. Riittäähän se rystypuolellakin! Kahden käden kämmentekniikan käyttäjän onkin mielestäni sallittava toisen käden irroittaminen mailasta vain äärimmäisissä kulmaan juoksemistilanteissa, joissa ei käytännössä muuta mahdollisuutta ole ja piste on ratkeamassa siihen lyöntiin tavalla tai toisella.

Jos tuo kuvaamaani sotku Lucie H:n kämmenlyönnissä on valmentajan aivoituksia niin... Kahden käden kämmenlyönninkin etu on pelivarmuuden ohella lyöntikulmien monipuolinen ja tarkka käyttö, jota valmentaja ei tunnu ymmärtävän. Toisaalta Lucie H on maailman ehdotonta eliittiä nelinpelissä (ranking 5), ja pitkin linjaa palautukset ovat ehkä vähemmän suotavia nelinpelissä, ja siitähän hän valmentajineen juuston leipänsä päälle tienaa....

Tolkuttoman korkea nosto on myös Lucie H:n helmasyntejä, johon valmentajan olisi ajat sitten pitänyt puuttua. Ykkönen verkossa oli tästä selkeä oire.

Ja tärkein: Sofia Arvidsson voitti Lucie Hradeckan suoraan kahdessa erässä, 6-4 7-6.


Editoinut Markus___K (14-10-2012 17:34)
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#879939 - 10-07-2013 10:11 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Wimbledonissa voitettiin naisten puolella sekä kaksin- että nelinpelin mestaruus pelaamalla kahdella kädellä molemmilta puolilta. Tennishistoriaa tämäkin.

http://www.wimbledon.com/en_GB/news/articles/2013-07-06/201307061373140258587.html

"The three ladies' winners this year - Bartoli, Hsieh and Peng - all play with double-handed forehands and backhands. Bring back shades of Monica Seles, don't they?"

Naisten nelinpeli-rankingissa on nyt muuten 10 parhaan joukossa kolme kahdella kädellä myös kämmenlyöntinsä lyövää.


Editoinut Markus___K (10-07-2013 10:14)
_________________________
Ken Rosewallin aikaan sopi 1-käden rysty!

Alkuun
#881534 - 20-07-2013 11:58 Re: Nykytennis ja kahden käden kämmenlyönti [Re: Markus___K]
Markus___K Poissa.
Jäsen


Rekisteröitynyt: 02-08-2006
Viestejä: 966
Pohjoisamerikkalaisen Tennis-lehden numerossa May/June 2013 esitellään kaksikahvainen tennismaila. Luulin jo moisen kummajaisen jääneen unholaan, mutta ideaa on jopa kehitelty eteenpäin. On tullut toinenkin malli.

Nettiversiona juttu löytyy täältä:
http://www.tennis.com/gear/2012/11/racqu...4/#.UepNPdLwl3v


Kirjoittelin meikäläisen tennislehden innoittamana jokseenkin kriittisesti mailatyypistä vuodenvaihteessa 2010/2011 tänne:

http://chat.yle.fi/urheilu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=491737&fpart=2

Tämä uusi Diamond-malli saattaisi kelvata minullekin. Edelleen pidän kuitenkin pitkää kahden peräkkäisen käden otetta parempana kuin kädet rinnakkain kahdessa kahvassa.

On mielenkiintoista nähdä, koska esim. pesäpalloilijat tai golffarit ryhtyvät tuumasta toimeen. Jääkiekkomailaakin voisi idean perusteella kehitellä....ainakin keskushyökkääjille.

JK. Naisten kaksinpelissä kahden käden kämmenlyönnin käyttäjiä on tällä hetkellä 50 parhaan joukossa edellisessä viestissä mainitun nelinpelikolmikon lisäksi Monica Niculescu. Lisäksi 51. on Ayumi Morita.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että yhden käden rystyä käyttää enää kaksi pelaajatarta 50 parhaasta.


Editoinut Markus___K (20-07-2013 12:25)

Alkuun
Sivu 2 / 2 <12


Moderaattori:  sportadmin 
Siirry

Generated in 0.1 seconds in which 0.018 seconds were spent on a total of 16 queries. Zlib compression disabled.