Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Arion sai aikaan väkevän debyytin sankareidensa avustuksella

8.9.2014 klo 07:30, päivitetty 12.9.2014 klo 09:22 | Juhani Kenttämaa | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (5)

YleX:n Viikon albumina soi Arionin Last of Us. Kuuntele albumi täältä!

Uuden musiikin kilpailusta viime vuonna maineeseen ponnahtanut metallibändi Arion on vihdoin saanut debyyttialbuminsa julkaistua!

Bändi perustettiin vuonna 2011 Sibelius-lukion käytävillä, missä osa Arionin jäsenistä opiskeli. Kitaristi-Iivo tunsi yläasteajoilta kultakurkkuisen Viljamin, joka valittiin bändin solistiksi. Tällä kokoonpanolla syntyi ensimmäinen kappale Lost, jolla Arion kipusi UMK:n finaaliin asti. Musiikkityyliä ei tarvinut tuoreelle bändille juuri etsiä.

- Sinfoniamusiikki sekä heavy metal ovat aina olleet lähellä meidän kaikkien sydämiä. Lisäksi Viljamin ääni saneli hyvin pitkälle, minkä tyylistä metallia aloimme soittaa. Menimme treenikämpälle työstämään kappaleita ja lopputulos muodostui kuin itsestään, kertoo Iivo Arionin alkuajoista.

Last of Us on vahva aloitus mille tahansa melodisen metallin tekijälle, vaikkei bändin nuorta ikää ottaisikaan huomioon. Kappaleiden sävellys- sekä sovitustyö on hyvin hallussa, eikä bändi pelkää pop-koukkujen viljelyä biiseihinsä. Soittokemia on sitkasta, ja välillä päästään jopa virtuositeettiä vaativiin suorituksiin. Kemiansa Arionin progen, metallin ja popin liitto on löytänyt bändin sisäisen sielun lisäksi myös alan vanhempien ja kokeneempien druidien laaksoista.

-  Stratovariuksen kitaristi Matias Kupiainen, rumpalimme Topiaksen veli, on tuottanu ja miksannut albumin. Hän on ollut läheisessä kontaktissa bändiin uran alusta asti ja auttanut Arionia monessa asiassa. Soitossani on myös paljon vaikutteita Matiaksen soittotyylistä. On ollut todella makeeta päästä lapsuuden idolin kanssa tekemään levyä, Iivo hehkuttaa.

Virka-apua on myös saatu toisen sankaribändin, Sonata Arctican leiristä. Bändin entinen kitaristi Jani Liimatainen auttoi Arionia mm. levyn sanoitusten kanssa. Kolmas päätekijä levyllä Arionin ulkopuolelta on ollut Perttu Vänskä, joka on auttanut sovittamaan kappaleiden orkestraatioita.

UMK avasi Arionille monia portteja, vaikka se ei vienytkään viisikkoa Malmön Euroviisuihin Suomen edustajaksi. Viides sija finaalissa sopi Arionille hyvin.

- Emme olisi saaneet debyyttiämme kirjoitettua ja julkaistua, jos olisimme joutuneet Euroviisuihin. Olisimme olleet aivan liian nuoria ja kokemattomia mediarumban riepoteltavaksi, joten UMK-sijoitus oli meille täydellinen. Saimme sen kautta yleisöä, levytyssopimuksen ja tehdä rauhassa hemmetin hyvä levy, Iivo ja Viljami hehkuttavat yhteen ääneen.

Kuuntele lisää Iivon ja Viljamin kertomuksia ja mietteitä Arionin albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!

Kommentointi

Kommentit (5)

Vuoden levy!!!!!

>Anonyymi 10.09.2014, 18:41

Ehkäpä kiekon tehokkain rytmipala on studion roskiksessa. Ja materiaalia on vain liikaa. Paikoin hölkätään, vokaalit on puutteellisia eikä saa selvää.

>Mann Gegen Mann 09.09.2014, 17:27

Hienon, kuuloista! Melodista, kitara heviä albumi kukoistaa. Hienoa, että näinkin nuoret tekevät tällaista musiikkia ja tämmöisellä ammattitaidolla. Tämä: Arion, tulee viemään meitä Suomalaisia näkyvästi maailmankartalle, vielä tulevaisuudessa. Kovanluokan meinikiä, jo nyt. ;)

>YleX f@n 08.09.2014, 21:25

Kiitos huomiosta. Korjattu!

>Juhani_YleX 08.09.2014, 14:50

Perttu Vänskä, ei Petri.

>Juhamatti 08.09.2014, 10:08

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä