Radiossa nyt

YleX Aamussa Ile ja Matti

Manantai on täällä taas!

Mitä tapahtui Tampereella? Lisäksi puhtaan maailman mageimmasta duunista, ranskalainen pikaruokakapina puhututtaa myös.

Jos on turistavaa, niin kerro mietteesi shoutboxissa ->
Studion puhelinnumero: 09-148 28 22 
Twitter / Instagram: #ylex #ylexaamu 

Heikki Kuulan uusi albumi soi parhaiten korvalappustereoissa ja varoittelee viinapiruista

13.10.2014 klo 07:00, päivitetty 17.10.2014 klo 08:56 | Pirita Pykäläinen | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (1)

YleX:n Viikon albumina soi Heikki Kuulan Heijastuksia täydelliseltä rundilta. Kuuntele Viikon albumia!

Heikki Kuula julkaisee 17.lokakuuta viidennen sooloalbuminsa Heijastuksia täydelliseltä rundilta. Albumi on räpin ja rokin yhdistelmälevy, jonka soundimaailma seilaa hardcore punkista jopa unenomaisen elektronisiin maisemiin.

Viime vuonna päivätyönsä jättänyt Heikki Kuula päätti keskittyä täysillä musiikkiin ja uuden albumin biisit ovat kehittyneet keikkamatkoilla. Rundaamisesta huolimatta albumin sielunmaisema ankkuroituu vahvasti Helsingin rappioromanttiseen Kallion kaupunginosaan.

- Kallio on musiikille ykköspaikka Suomessa tällä hetkellä. Menee siellä mihin tahansa, niin paikat ovat täynnä muusikoita.  Rappiosta kumpuaa rokki ja Kalliossa nuo kulkevat käsi kädessä, kertoo Heikki Kuula.

Rappio on kuulunut aina Heikki Kuulan tyyliin ja albumin biiseissä vilahtelevat päihteet ekstaasinapeista Gambinaan. Artisti ei kuitenkaan ihannoi päihteitä.

- Vaikka mun levyillä lauletaan viinasta, niin ne ovat enemmänkin viinan vastaisia sanoituksia. Vaikka porukka tulee kännissä katsomaan keikkoja, niin uusi levy kuulostaa parhaalta kotona korvalappustereoista kuunneltuna. Mä toivon että jengi kuuntelis biisejä järjen kanssa myös.

Heikki Kuula halusi luoda levylleen kontrastia yhdistelemällä eri genreistä tuttuja muusikoita ja tuottajia. Elokuusta tuttu Jonas W. Karlsson on ollut tuottamassa suurinta osaa levyn biiseistä ja pop-tuottajan tyyliin Kuula halusi yhdistää punk-asennetta.

- Tässä levyssä mielenkiintoista on se, että otetaan huipputuottaja Jonas joka tuottaa Elokuuta ja on tehnyt musaa Anna Abreulle ja yhdistetään siihen vaikka Anal Thunder –punkkarit ja katsotaan miten ääripäät toimivat yhdessä.

Kuuntele lisää Heikki Kuulan ja Koirakaverit -bändiin kuuluvan Jalkajousi Jannen ajatuksia Heijastuksia täydelliseltä rundilta –albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuoroissa!

Kommentointi

Kommentit (1)

Kovan kuuloista Suomalaista musiikkia, hienosti kappaleet on levylle tehty ja upeaa musiikkia kertakaikkiaan. Suomalainen musiikki on kyllä hienosti mennyt eteenpäin, kun tätä levyä kuunteleepi ja mukava fiilis jäi :) hienoa

>yxf@n 16.10.2014, 00:28

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä