Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Kasmir laulaa avoimesti elämänsä käännekohdista debyyttialbumillaan

15.9.2014 klo 07:30, päivitetty 18.9.2014 klo 16:22 | Anne Lainto | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (7)

YleX:n Viikon albumina soi Kasmirin AMK Dropout. Kuuntele viikon albumia täältä!

Kasmir tuli tunnetuksi koko Suomen kansalle Vadelmavene-hitistään, joka oli myös kesän kuunnelluin kappale Spotifyssa. Biisin takana on kuitenkin mies, joka on tehnyt musiikkia jo pitkään ja laulanut pääasiassa rockbändeissä. Musiikkia hän alkoi tehdä ammatikseen vasta hiljattain ja debyyttialbumi AMK Dropout julkaistaan 19.9.

Albumin nimi viittaa Kasmiriin, sillä hän on jättänyt AMK:n kesken ja valinnut toisen polun: musiikin. Levyn nimi ja kansitaide viittaa Kasmirille tärkeisiin vaikuttajiin.

- Olen suuri Kanye Westin fani ja Kanyen debyyttialbumin nimi oli College Dropout. Tää on mun debyytti ja suomalaisempi versio, eli AMK Dropout. Se kuvaa hyvin koko levyä; mikään idea ei ole liian kreisi tai tyhmä, ollaan vaan tehty musaa omilla ehdoilla.

Kansitaide viittaa Rage Against The Machinen The Battle Of Los Angeles –albumin kanteen. Kasmir ihastui Rage Against the Machineen ja Green Dayyn jo yläasteella ja ne kaksi bändiä saivat hänet soittamaan ja esiintymään.

Kasmir lauloi pitkään englanninkielistä rockia Collarbonessa ja 15 Minutes Before The Divessa. Kun bändihommat hiipuivat, Kasmir ajatteli jättäytyvänsä taka-alalle ja kirjoittavansa biisejä muille yhtyeille ja artisteille. Kun Heavyweight DJ’s otti Kasmirin mukaan kiertueelle, hän ymmärsi haluavansa tehdä musiikkia artistina suomenkielellä. Siinä oli kuitenkin omat haasteensa.

- Mietin aluksi, että suomenkielisen tekstin pitäisi olla kantaaottavaa ja yhteiskunnallisesti valveutunutta, mutta olen aivan liian tyhmä siihen hommaan. Minulle kävi hyvin se, että laulan vaan hemmetin avoimesti omasta elämästäni, Kasmir nauraa.

Kuuntele lisää Kasmirin ajatuksia AMK Dropout –albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuoroissa!

Kommentointi

Kommentit (7)

Kyllä on upeaa, että Kasmir on kasvanut kotimaisen musiikikin tähti kaartiin. Upea on artistin musiikki, sopii hienosti soittolistalle esim.

>yxf@n 30.09.2014, 21:28

aivan upea Kasmir!!! Nyt on mies paikallaan! Kaikkea hyvää toivon urallensa, tästä miehestä kuullaan vielä paljon ja pitkään!

>Jepa 21.09.2014, 15:14

ihan kiva... mutta ois nyt vaan pysynyt siellä rokkihommissa.

>Anonyymi 20.09.2014, 15:21

0/5! Kasmir oli jotain mahtavuutta Heavyweightin kanssa! mut tästä suomenkielisesta matskusta en tykkää yhtään.

>T 20.09.2014, 12:07

Eivät eroa toisistaan millään tavalla eikä sönkötyksen sanoista saa mitään selvää.

>Anonyyminä täytyy kai pysyä 17.09.2014, 08:00

Levyn saundi ja tuotanto on kyllä mukavaa kuunneltavaa, MUTTA sisällöltään yhtä biisiä lukuun ottamatta ihan perus "rakkauslevy" tuo on. Jokainen biisi käsittelee samaa aihetta, joka samalla kyllä omissa silmissä rapisuttaa tuon "laulan elämäni käännekohdista"- ajatuksen ihan rehdisti höpö höpön puolelle.

>Anonyymi 15.09.2014, 10:17

Jotain aivan huikeeta ! Jos tällä el lähe viikko käyntiin niin sit voi mennä takas sänkyyn ja maata siellä! Kasmirin soundi ja ääni on jotain uskomatonta, hyvä meininki

>Anonyymi 15.09.2014, 10:07

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä