Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Bailumaratonin ensimmainen päivä: korkeita paikkoja ja tuparit Brädin kanssa

1.11.2014 klo 15:45, päivitetty klo 16:48 | Samppa Rautio | Lähde: YleX | Kommentit (0)

Kuva: YleX

Bailumaratonin avauspäivänä perjantaina YleX Aamun Ile ja Matti kairasivat läpi yhdeksät eri bileet, Jälki-istunnon Viki, Mäkkäri ja Jenspa päätyivät kahdeksaan eri juhlaan.

YleX:n Bailumaratonin Jälki-istunnon tiimin Viki ja Mäkkäri listaavat Bailumaratonin avauspäivä perjantain kohokohdiksi useat Halloween-aiheiset bileet sekä toki täysin puskista tulleen tilanteen, jossa Mäkkäri päätyi bestmaniksi hääjuhlissa Siilinjärvellä. Lisäksi Viki päätyi Sini Sabotagen taustatanssijaksi.

 

Video, jonka YleX (@ylex_official) julkaisi laitteellaLoka 10, 2014 at 12:12 PDT

 

- Mä kohtasin myös paljon mun pelkoja, eli korkeita paikkoja ja hevosia. Tai ei hevoset oo mun pelko, mutta en mä niistä oikein tykkää, kun ne ovat niin isoja otuksia, Viki kertoo.

 

Video, jonka YleX (@ylex_official) julkaisi laitteellaLoka 10, 2014 at 2:35 PDT

 

Video, jonka YleX (@ylex_official) julkaisi laitteellaLoka 10, 2014 at 7:20 PDT

 

YleX Aamun tiimi Matti ja Ile listaavat yhdeksi perjantain kohokohdista Hyvinkään veteraanien talossa pidetyt bileet, jossa juontajakaksikko päätyi vetämään keikan veteraaneille.

- Eilen oli niin monia tosi makeita bileitä! Me oltiin esimerkiksi Lahden suunnalla Brädin kanssa tupareissa. Brädi veti siellä kotikeikan, Ile kertoo.

 

Video, jonka YleX (@ylex_official) julkaisi laitteellaLoka 10, 2014 at 12:36 PDT

 

- Koko homma huipentui Saloon JVG:n keikalle, jossa bailattiin JVG:n ja meidän ystävien kanssa, Ile jatkaa.

 

Video, jonka YleX (@ylex_official) julkaisi laitteellaLoka 10, 2014 at 4:38 PDT

 

Bailumaratonin tuotto menee Nenäpäivä-keräykseen, jonka rahat lahjoitetaan Afrikan, Etelä-Aasian sekä Väli- ja Etelä-Amerikan köyhien lasten auttamiseen. Tämä ajatus auttaa tiimejä jaksamaan bailata läpi viikonlopun.

- Meitä auttaa myös erittäin huono huumorimme. Sekä kahvi, Viki sanoo.

- Just äsken saatiin baby showerissa pikkupojan pilttipurkeista tekevät alkoholittomat drinkit käteen. Se oli aika siistiä, Ile kertoo.

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä