Radiossa nyt

YleX Aamussa Ile ja Matti

Manantai on täällä taas!

Mitä tapahtui Tampereella? Lisäksi puhtaan maailman mageimmasta duunista, ranskalainen pikaruokakapina puhututtaa myös.

Jos on turistavaa, niin kerro mietteesi shoutboxissa ->
Studion puhelinnumero: 09-148 28 22 
Twitter / Instagram: #ylex #ylexaamu 

Leijuva skeittilauta ja muita hullunkurisia joukkorahoitusprojekteja

28.10.2014 klo 13:35 | YleX | Lähde: Kickstarter, IndieGoGo | Kommentit (0)

YleX kokosi netin erikoisimpia joukkorahoitushankkeita. Osa kampanjoista on suorastaan nerokkaita, mutta monella rahoituksen hakijalla ideointi on mennyt metsään.

Netin eri joukkorahoitussivustoilla kuka tahansa voi hakea keksinnölleen yhteisöllistä rahoitusta sen toteuttamista varten. YleX kokosi netin kahjoimmat joukkorahoitusprojektit yhteen.

Hendo Hover: Leijuva skeittilauta
Paluu Tulevaisuuteen II leffassa nähty leijuvan skeittilaudan teknologia on pian kuluttajien saatavissa. Hendo Hoverin kehittämä teknologia käyttää neljää kiekkoa, jotka luovat jonkinlaisen magneettikentän, joiden avulla esimerkiksi videossa näkyvä skeittilauta leijuttaa käyttäjää ilmassa. Tutustu leijuvaan skeittilautaan Kickstarterissa.

NoPhone: Epäpuhelin
Kickstarterissa rahoitusta keräävä NoPhone on keksijänsä mukaan teknologiavapaa älypuhelin, jonka avulla pysyt jatkuvassa yhteydessä todellisuuteen. Tämä epäpuhelin on käytännössä vain palanen muovia, jossa on älypuhelinmainen muotoilu. Se on kerännyt tätä kirjoittaessa jo yli 10 000 dollaria. Tutustu epäpuhelimeen Kickstarterissa.

Celltack: Puettava älypuhelintelakka
Celltackin kehittäjä mainostaa ylpeänä keksintöään puettavana kännykkätelakkana, mutta pohjimmiltaan kyseessä on puhelimen kuoreen liimattavasta magneetista ja sormuksesta. Celltack ei onnistunut saavuttamaan joukkorahoitustavoitettaan Indiegogossa.

Meow The Jewels: Kissarap-levy
Killer Mike ja El-P ovat keränneet rahaa Run The Jewels -levynsä uutta versiota varten: Meow The Jewels -levyllä kuullaan nimittäin naukuvia kissoja. Kissalevy keräsi Kickstarterissa yli 65 000 dollaria.

Entä mitä kuuluu joukkorahoituskingille, perunasalaattimiehelle?
Zack Danger Brown onnistui keräämään legendaarisella perunasalaattikeräyksellään yli 55 000 euroa. Brown keräsi joukkorahoitusta Kickstarterissa, jossa hän haki 10 dollarin rahoitus lounassalaattia varten. Brownin hakemus lähti jostain syystä leviämään netissä ja pian kasassa oli jo kymmeniä tuhansia dollareita.
 

"Jos perunasalaattimies sai rahaa, niin antakaa sitä myös minulle"
Perunasalaattimiehen menestyksekäs kampanja on poikinut myös liudan matkijoita. Joukkorahoitussivustoilla haetaan varoja muun muassa hedelmäsalaattiin, coleslaw-salaattiin ja munasalaattiin. Ikävä kyllä, salaattia himoitsevat kampanjoijat eivät ole keränneet varoja aivan yhtä onnistuneesti kuin perunasalaattimies.

Netin muut salaattirahastukset eivät ole menestyneet perunasalaattihankkeen tavoin. - Kuva: https://www.indiegogo.com/projects/fruit-salad-yummy-yummyNetin muut salaattirahastukset eivät ole menestyneet perunasalaattihankkeen tavoin. - Kuva: https://www.indiegogo.com/projects/fruit-salad-yummy-yummy

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä