Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Nainen käveli kadulla Uudessa-Seelannissa – eikä kukaan ahdistellut

6.11.2014 klo 13:45 | Samppa Rautio | Lähde: Mashable, The New Zealand Herald | Kommentit (10)

Kuva: YouTube.com / kuvakaappaus

Lokakuussa julkaistun kohutun New Yorkissa kuvatun kävelyvideon innoittamana vastaava video kuvattiin Uuden-Seelannin Aucklandissa. Tulos oli täysin erilainen.

Lokakuun lopulla YouTubessa julkaistiin video, jossa näyttelijätär Shoshana B. Roberts kävelee New Yorkin kaduilla 10 tunnin ajan. Kävelyn aikana Roberts saa miehiltä yli sata ehdotusta tai huudahdusta. Tuntematon mies myös kävelee hänen vierellään useiden minuuttien ajan.

Uusiseelantilainen The New Zealand Herald julkaisi vastaavan videon, jossa malli Nicola Simpson kävelee Uuden-Seelannin suurimman kaupungin Aucklandin kaduilla. Simpson saa miehiltä katseita – mutta ei häirintää. Hänet pysäytetään kaksi kertaa. Ensimmäisellä mies pysäyttää hänet kysyäkseen onko hän italialainen ja toinen kysyäkseen suuntaneuvoja. Muuten hän sai olla rauhassa.

Video on kuvattu edellä kulkevan henkilön piilossa olevalla GoPro-kameralla.

Vertailun vuoksi kävelyvideo New Yorkista

Asiasanat: ahdistelu, nainen

Kommentointi

Kommentit (10)

NYKissä kävelevä nainen on puolet sexympi. Eihän tuo kiwi-neitonen ole oikein minkäännäköinen.

>Anonyymi 07.11.2014, 18:50

"Lokakuun lopulla YouTubessa julkaistiin video, jossa näyttelijätär Shoshana B. Roberts kävelee New Yorkin kaduilla 10 tunnin ajan. Kävelyn aikana Roberts saa miehiltä yli sata ehdotusta tai huudahdusta."

Joo ei. Videosta tehdyn tilaston mukaan tervehdyksiä kuten "päivää" tuli jo yksissään noin 50 kappaletta, tämän lisäksi tuli tervehdyksiä, jossa huudettiin jotain tyyliin "Damn" tuli 45. Loput 12 oli jonkinsorttista "ahdistelua", joista yhdessä seurattiin ja toisessa intettiin puhelinnumeroa.

>Anonyymi 07.11.2014, 09:07

"Täysin vaatetuksesta kiinni koko juttu. Aliarviodaan taas urakalla kansalaisia."
>seppo pekka ite

Saatiinhan sekin kortti taas käytettyä. :)

>Anonyymi 06.11.2014, 19:13

Ehkei asia nyt kuitenkaan ole ihan näin. Itteäni kyllä ahdistaa jos joku tuntematon tulee iholle tai seuraa ympäri kaupunkia mitään sanomatta vieressä. Ehkä et katsonut videota tarpeeksi tarkkaan huomataksesi eron, tai olitko kenties lähtökohtaisesti päättänyt mielipiteesi? ;) Kyllä minä kuulin aika monta "damn" ja "hello beatiful" siellä asiallisten lähestymisyritysten joukossa. Taitaa miehillä vaan ärsyttää kun täytyy hyväksyä se etteivät naiset arvosta alkukantaista ajatusta siitä, että he jotenkin nauttisivat saalina olosta ja olisivat kaikille vapaata riistaa. Heitetäänköhän tässä kohta kortti "itse pukeutumisellaan aiheutti sen" myös kehiin.

>Anonyymi 06.11.2014, 19:11

Mikä on tällaisen "uutisen" tarkoitus? Uutisoidaan siis jostain mitä ei tapahtunut. Ymmärrän toki vertailunäkökulman eri kaupunkien välillä, mutta ilman minkäänlaista esille tulleen eroavaisuuden analysointia tai avaamista kaikki jää lukijalle täysin auki. Uutisen infromatiivisuusaste on aikalailla pyöreä nolla, jos ei ole edes toimittajan pohdinnan muodossa yritystä selittää ilmiötä.

>Anonyymi 06.11.2014, 18:04

En kyllä juurikaan nähnyt häirintää tuossa New York -videossa, miehet vain sanovat "moi mitä kuuluu." Taitaa naisia vain ärsyttää, että he eivät kykene viehättämään tarpeeksi komeita miehiä.

>Anonyymi 06.11.2014, 16:36

Täysin vaatetuksesta kiinni koko juttu. Aliarviodaan taas urakalla kansalaisia.

>seppo pekka ite 06.11.2014, 16:07

Joko olet lipun ostanut Uuden-Seelannin koneeseen?
Suotta täällä kärvistellä , jos muualla unelmainen elo odottamassa.

Noita videoita voi tehdä vaikka minkälaisia, tulokset kovin tarkoitushakuisia. Pane vaikka vanha nainen vastaavalle kävelylle ja kuvaa hännen kohteluaan.

Tai pyörätuolilla liikkuva henkilö

>Anonyymi 06.11.2014, 14:20

Myös miesversio on tehty aiheesta. Mies käveli 3 tuntia New Yorkissa ja häntä ahdisteltiin yli 30 kertaa eli yhtä tiuhaan tahtiin kuin aikaisempaa naista joka käveli NYC:ssa. Kumma että tästä ei ole uutisoitu... osoitus kaksoisstandardeista joiden mukaan naisia ei saa ahdistella mutta miehiä saa?
https://www.youtube.com/watch?v=75aX9mlipiY

>Make 06.11.2014, 14:00

Ei löydy Uudesta-Seelannista kyseisiä kone-insinöörejä, mitkä lorvivat ja häiriköivät ihmisiä kadulla. Hieno maa, olisipa Suomikin yhtä kehittynyt.

Suomi voisi ottaa Uudesta-Seelannista ja Australiasta paljon mallia. Jos siellä sikailee ja rötöstelee, tulee karkotus välittömästi. Syntyperäisetkin laitetaan kuriin, eikä hyysätä kuten täällä meillä.

>Vapautta myös meille. 06.11.2014, 13:58
Muualla Yle.fi:ssä