Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon albumina soi Isac Elliotin Follow Me

Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

Kuuntele Viikon albumia! 

Onko Oulun keskellä ydinvoimala?

5.6.2014 klo 07:02 | Samppa Rautio | Kommentit (1)

Kuva: YleX

Oululaisten murheenkryyninä on jo vuosia ollut torin rannassa sijaitseva ruma betonirakennus. YleX Aamun paljasjalkainen oululaisjuontaja Matti on saanut tiedon, että rakennus olisi aiemmin toiminut ydinvoimalana.

YleX vieraili viime viikonloppuna Oulussa YleXPopin merkeissä. YleX Aamun Matti tutustui vanhaan kotikaupunkiinsa yhdessä stand up -koomikko Zaania muistuttavan festologi ja paikallistutkija Emil Högtidin kanssa.

 - Paikallinen perimätieto kertoo, että japanilainen turistiryhmä kehaisi kaupunkia siten, että kaupunki on kaunis, mutta miksi ydinvoimala on keskellä kylää, Matti sanoo takanaan Oulun kuvankaunis kaupunginteatteri.

Myös tohtoriksi itseään tituleeraava Högtid ymmärtää japanilaisten kummastuksen. Nykyinen kaupunginteatteri toimi aikanaan osana Olkiluodon ydinvoimalaa.

- Ihmisillä on hyvin paha olo näytelmien jälkeen, sillä sali on aiemmin toiminut reaktorina, Högtid kertoo.

Tiesitkö, että Oulun kuuluisin patsas Toripolliisi onkin muotokuva suomenruotsalaisten tappajasta? Tämä ja paljon muuta tarpeellista tietoa löytyy alla olevasta videosta.

Henkilöt: Matti, Zaani

Kommentointi

Kommentit (1)

Silmä tottuu miltei kaikkeen. Tiedän entisenä oululaisena, että ennen nenä tottui Ouluyhtiön pierunhajuun, sittemmin silmä kaupunginteatteriin. Myös kansa tottuu Fukujiman ydinvoimalakatastrofiin - vaikka se muhii edelleen - niin ettei se kiinnosta enää pintamediaa ja niinpä suomalaiset poliitikot haluavat hallitsemattomia ydinvoimalapommeja Suomeen. Tietämättä, että Suomen energiantarve on jo ratkaistu puujätekäyttöisillä biovoimaloilla (kuten Keravan voimala, joka tuottaa 24h sähköä ja lämpöä...)

>tapanikoivula 06.06.2014, 14:59
Muualla Yle.fi:ssä