Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Raaka ja verinen uni synnytti Jujun K-18-videon – ensinäytössä YleX:ssä

31.10.2014 klo 08:45 | JP Panttila | Kommentit (9)

Raju uni puukottajasta ja kiduttamisesta toimi uuden musiikkivideon pohjana. Juju kertoo, miten ulosti unessa pois sisälleen ommellun puukon.

Räppäri Jujun uusi musiikkivideo Tuskaa on ensinäytössä YleX.fi:ssä. Video ei sovi herkimmille ja se on kielletty alle 18-vuotialta raa'an väkivaltakohtauksen takia.

Juju kertoo YleX:lle saaneensa idean videoon unesta, jonka hän näki tultuaan ystävän pettämäksi. Unessa tumma hahmo puukotti yllättäen Jujua mahaan.

- Se sattui hirveästi. Tuska ei kuitenkaan loppunut tähän. Olin täysin halvaantunut ja hahmo tunki puukon kokonaan mahani sisään ja ompeli haavan kiinni niin, että puukko jäi sisälleni, Juju kertoo.

Raa'an väkivallan jälkeen unessa tapahtui yllättävä käänne.

- Hahmo alkoi kutittaa minua ja rupesin nauramaan. Hirveintä tässä oli se, että aina, kun nauroin, puukko sisälläni raastoi sisäelimiäni riekaleiksi.

Juju kertoo, että tilanne unessa oli tuskan ja naurun sekamelskaa.

Mikäli unen tähän astiset vaiheet eivät ole saaneet oloasi tukalaksi, ehkä seuraava saa. Juju nimittäin kertoo tajunneensa, että tilanteesta ei selviä itkemällä tai nauramalla.

- Tajusin, että ainoa keino selvitä tilanteesta, on ulostaa puukko ulos. Istuin pöntölle ja sitä voi vain kuvitella, mitä kipua se tuottaa, kun puukko lipuu ulos sieltä. Lopulta sain puukon ulos ja koin valtavan helpotuksen.

Juju kertoo, että uni on ollut hänen alitajuntansa tuotosta, kun hän on käynyt läpi petoksen aiheuttamia tunteita vertauskuvien kautta. Koska ikävää kokemusta ei päässyt pakoon, se oli kohdattava kivun ja naurun kautta, räppäri miettii.

- Lopulta se oli vain hyväksyttävä, annettava anteeksi ja mentävä eteenpäin, Juju sanoo.

Asiasanat: ensinäyttö, Tuskaa

Kommentointi

Kommentit (9)

Kannattaisi lisätä videon kategoriaan kauhun niin voisi paremmin valmistautua siihen mitä tällä videolla oikein näkee. itse järkytyin videosta kun kohtaus todella oli kuin kauhielokuvasta.

pidän todella tuosta puukkovertauksesta. Moni täällä kulkee puukot sisällään kamppaillessaan sen kanssa mitä on tapahtunut sen sijaan että hyväksyisi, antaisi anteeksi ja jatkaisi matkaa ilman mitään taakkaa menneisyydestään.

>Anonyymi 02.11.2014, 00:46

no olipas täyttä paskaa

>Anonyymi 01.11.2014, 16:17

Tulee ehkä vähän jo vanha juju mieleen, biitti vois olla vieläkin iskevämpi.

>Anonyymi 31.10.2014, 19:49

Hyvä biisi, hyvä idea, hyvät sanat, natsaa! Video kuvaa kyl tunteita suhtees mut aika rajulla tavalla. Jatkossa kuuntelen ilman videon kattomista :D

>Kentsu 31.10.2014, 17:29

Ihan mahtavaa juju! :) Tykkään sun ajatusmaailmasta. Mahti video.

>Anonyymi 31.10.2014, 14:32

Hienoa et k-18 video on suoraan katsottavissa tosta! :)

>Anonyymi 31.10.2014, 13:12

Loistava! Kappale uppoo ja video on omalla tavalla mahtava?! Jatkoon.

>Anonyymi 31.10.2014, 13:09

Mitä v****a ?????? No olipahan taas video ainakin muuten hyvä biisi vaan viedeo pilas :D

>Anonyymi 31.10.2014, 11:12

Ei jatkoon.

>anon 31.10.2014, 10:38
Muualla Yle.fi:ssä