Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Robin: Jimin sanoituksia ei tarvitse hävetä

24.9.2014 klo 17:02 | Ninni Suomalainen | Lähde: YleX | Kommentit (2)

YleX:n Viikon albumina soi ennakkoon Robinin 16-niminen levy. Teinipopparin vahvana aisaparina on ollut jälleen 32-vuotias Jimi Constantine.

16-vuotias Robin tekee musiikkia huomattavasti itseään vanhempien kollegojen kanssa. Yksi hänen läheisimmistä aisapareistaan on 32-vuotias Jimi Constantine. Nuori Robin joutuu välillä häpeämään vanhojen biisinkirjoittajien läppiä, mutta Jimin teksteistä hän ei ole noloja kohtia löytänyt.

- Onhan siellä ollut tarjolla sellaisiakin tekstejä tosi paljon, joita on joutunut häpeämään, mutta yksi tyyppi on järjettömän lahjakas. Jimi tekee juuri sellaisia biisejä, jotka sopivat nuorille. Hän tietää, mikä tämän ikäisiä koskettaa ja mitkä ovat tämän porukan ykkösasioita, Robin sanoo YleX:n Viikon albumi -haastattelussa.

Poppari suhtautuu kappaleisiinsa ajankuvina. Hänelle on tärkeää seisoa kappaleiden takana juuri tässä ajassa ja laulaa nuorten maailmaa koskettavista asioista.

- Laulan sellaisia biisejä, jotka tuntuvat musta nyt hyviltä. Pystyn allekirjoittamaan itse kaikki biisit. Tämä on tätä aikaa ja toimii just nyt.

Jimin ja monen muun biisinkirjoittajan lisäksi myös 29-vuotias Kasmir on kirjoittanut Robinille kappaleen. Paperilennokki-nimisellä biisillä on mielenkiintoinen syntytarina

- Kasmir lähetti biisin ja ajattelin, että tässä on törkeän hyvä meininki. Jo demosta tuli tosi hyvä. Studiossa se ei oikein lähtenyt enää. Lopulta päädyimme kesämökillä äänitettyyn demoraitaan, koska se kuulosti paremmalta kuin studioversio.

Kuuntele Robinin 16-niminen levy ennakkoon alta.

Kuuntele lisää Robinin ajatuksia 16-albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuoroissa.

Henkilöt: Jimi Constantine

Kommentointi

Kommentit (2)

ROBIN ON #1 c:

>olentyhmä 25.09.2014, 16:38

HHAa

>Anonyymi 24.09.2014, 20:13
Muualla Yle.fi:ssä