Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Stig tulevasta levystään: Tuottajille on annettu vapaat kädet

28.10.2014 klo 16:00 | Jenni Poikelus | Lähde: YleX Jälki-istunto | Kommentit (0)

YleX Jälki-istunnon vieraana kävi Stig, jonka uusi kappale Roy Orbison pääsi Rytmibarometrissa peukutettavaksi. 

Perjantaina julkaistaan uutta musiikkia Stigiltä, kun ensi keväänä julkaistavan albumin ensimmäinen sinkku Roy Orbison näkee virallisesti päivänvalon. Kappaletta päästiin kuulemaan jo tiistaina Rytmibarometrissa. Stig kertoi kappaleen nimen taustoista YleX Jälki-istunnon haastattelussa.

- Biisin kertsi tuli imuroidessa mieleen. Äiti sanoi, että meillä on kuulemma automatkoilla soinut paljon Roy Orbisonin kasetti, että varmaan jostain lapsuudesta se on jäänyt kummittelemaan. Ei siinä sen syvällisempiä merkityksiä ole, se on hyvä nimi ja Roy Orbison oli hyvä kundi. 

Kappaleen on tuottanut konemusiikista tunnettu Jaakko Salovaara. Biisi ottaa askeleen elektronisempaan suuntaan ja viime aikoina Stigin musiikista tuttu kantriviba on jäänyt taka-alalle. Keväällä julkaistavalta albumilta löytyy kuitenkin molempia maailmoja.

- Rajoja on kaadettu ja ollaan venytetty sitä, mitä Stigin musa voi olla. Enemmän synaa, mutta myös tosi herkkiä kitarabiisejä. Tuottajille on annettu aika vapaat kädet ja pyydetty muita tekijöitä tarjoamaan ihan mitä vaan. Oopperaa siellä ei kuitenkaan tule olemaan, sen voin luvata, Stig toteaa. 

Henkilöt: Jaakko Salovaara, Stig

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä