Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Suosittu brittiartisti: On tärkeämpiäkin asioita kuin Spotify-tilitykset

1.10.2014 klo 14:06 | YleX | Lähde: The Guardian | Kommentit (0)

Kuva: EPA / MIGUEL A. LOPES

Laulaja-lauluntekijä Ed Sheeran kertoo saaneensa neljä puntaa Spotifyltä. Hänen mielestään keikkailu on tärkeintä ja kaikki muu tehdään sen vuoksi.

Striimauspalveluiden korvaustaso ei haittaa nuorta Ed Sheerania samalla tavalla kuin hänen vanhempia kollegoitaan. Esimerkiksi The Black Keys ja Radioheadin Thom Yorke ovat aiemmin sanoneet, että uusien musiikkipalveluiden, kuten Spotifyn, korvaustaso ei ole riittävä.

- Olen mukana musiikkiteollisuudessa, että saan soittaa keikkoja. Siksi teen levyjä, radiohaastatteluita ja yhteistyötapahtumia sekä laitan biisejä Spotifyyn. Musiikin äänittäminen on fantastista, mutta keikoista nautin eniten, hän sanoo The Guardianin mukaan.

Sheeranin uusin albumi julkaistiin yhtäaikaa sekä striimauspalveluissa, että iTunesin tyylisissä biisikaupoissa. Hän kertoo, että albumia kuunneltiin ensimmäisen viikon aikana heti julkaisun jälkeen 26 miljoonaa kertaa Spotifyssä. Sheeran arvioi, että sen perusteella yleisöä pitäisi keikoilla riittää.

- Jos joka kymmenes kuuntelijoista harkitsee keikkalipun tai festivaalilipun ostamista, minä voin kiertää keikoilla helposti, hän sanoo The Guardianin mukaan.

Sheeran sanoo, että hän on saanut urallaan neljä puntaa Spotify-kuunteluista. The Guardian arvioi, että sen on täytynyt tapahtua ennen hänen huimaa suosiotaan. Esimerkiksi uusinta X-albumia on kuunneltu Spotifyssä yli 433 miljoonaa kertaa, kun edellistä albumia on kuunneltu 435 miljoonaa kertaa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tästä pitäisi koitua noin 6,2 miljoonan dollarin summa, jonka jakavat henkilökohtaisen sopimuksen mukaan levy-yhtiö, kustantaja ja kappaleiden tekijät.

Henkilöt: Ed Sheeran

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä