Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon tehona soi Tigan Bugatti!

Tänään soi vielä FAUL, tyDi, Imagine Dragons, The Pierces, The Script, Atomirotta ja Kate Boy. Viikon teho saattaa hämmentää näin maanantaina, mutta voi pojat kun siitä oppii tykkäämään niin se on täyttä kultaa! Tehona soi siis tautisen tarttuva Tiga feat. Pusha T!

Kommentoi tehoa! 

Tulevaisuuden tusina 2015 – ovatko tässä seuraavan vuoden musiikkimenestyjät?

22.9.2014 klo 09:00, päivitetty 26.9.2014 klo 09:53 | Hanne Kautto, Jarno Paldanius, Ninni Suomalainen | Lähde: YleX | Kommentit (6)

YleX ja Rumba ovat listanneet seuraavan vuoden 12 lupaavinta musiikkilahjakkuutta. Lista päivittyy viikon mittaan, kun julkistamme lisää artisteja.

Tulevaisuuden tusina 2015

Musiikkialan vaikuttajien äänestämät musiikkilupaukset.

YleX:n ja Rumban vuodesta 2009 pyörittämä Tulevaisuuden tusina on täällä taas. Olemme pyytäneet suomalaisia musiikkialan vaikuttajia useista eri medioista äänestämään kymmenien uusien artistien joukosta kaikista parhaimmat ja lupaavimmat tapaukset kahdentoista yhtyeen ja artistin settiin.

Paljastamme ensi tiistaista perjantaihin Tulevaisuuden tusina 2015 -sijoitukset 1.-5. 

Katso alta, ketkä pääsivät mukaan Tulevaisuuden tusina 2015 -joukkoon!

 

12. Tiisu

Tiisu - Kuva: Sony MusicTiisu - Kuva: Sony Music

Tiisun laulaja Henrik "Henkka" Illikainen muutti Somerolta Helsinkiin ajatuksenaan perustaa suomirock-yhtye. Tarvittavat soittajat löytyivät Sibelius-lukiosta ja nyt Tiisu on ollut kasassa jo puolitoista vuotta. Henkka kuvailee yhtyeen musiikkia räjähtäväksi suomirokiksi, jota soitetaan räjähtävällä asenteella. Pääsy Tulevaisuuden tusina 2015 -listalle yllättää laulajan.

- Tuntuu, että meitä äänestäneet ovat sekaisin jostain kaasuista. Osa musatoimittajista on varmaan vanhoja Popeda- ja -faneja, ja ehkä meidän musiikki lämmittää niiden mieltä. Tai ehkä me ollaan niin avoimesti hölmöjä ja inhimillisiä. Kai me ollaan aitoja, ei yritetä liikoja. Me ollaan kömpelöitä murrosikäisiä nuoria. Puberteettia! Se on meidän salaisuus, Henkka kertoo YleX:lle.

Tuleva vuosi tuo yhtyeelle musiikin lisäksi myös hiustyylien vaihdosta. Uutta musiikkia voi onneksi odottaa jo tämän vuoden puolella.

- Osa bändistä kaljuuntuu, sillä yksi meistä lähtee armeijaan. Sen takia levyn julkaisu viivästyy ensi vuoden syksyyn, mutta se on tulossa. Uusia sinkkuja tehdään myös, ja lokakuussa tulee eka virallinen sinkku.

11. Hätä-Miikka

Hätä-Miikka - Kuva: YleXHätä-Miikka - Kuva: YleX

Hätä-Miikka, eli Hätis, on alun perin tullut tutuksi osana helsinkiläistä Gasellit-kokoonpanoa. Rap-musiikista kevyempään poppiin soolourallaan siirtynyt artisti julkaisi YleX:lläkin soineen Remu-debyyttisinkkunsa kesällä 2014. Saman vuoden syksyllä artistilta ilmestyi Meidän rappu -niminen kappale. Hätä-Miikka on mielissään Tulevaisuuden tusina 2015 -sijoituksesta.

- Tuntuu tosi mukavalta, että noteerataan tällä tavalla. En ole kuitenkaan saanut liikaa palkintoja. Kaverin synttäreillä voitin kerran karting-skaban ja nuorempana olen saanut pari pronssia jääkiekkojoukkueen kanssa, Hätis sanoo YleX:lle.

Artisti lupaa julkaista levyn ja käydä keikoilla lunastaakseen paikkansa Tulevaisuuden tusinassa. Tuleva menestys on Hätä-Miikan mukaan kuitenkin kiinni siitä, miten yleisö suhtautuu musiikkiin. 

-  Levy tulee tietysti, ja keikkoja. Ei 11. sija aiheuta niin kauheita paineita mulle, joten musiikkia ja hauskanpitoa on luvassa.

10. Atomirotta

Notkea Rotta - Kuva: YleXNotkea Rotta - Kuva: YleX

Atomirotta on tuore kotimainen yhtye, jonka muodostavat Notkeasta Rotasta tutut RottaRane Raitsikka ja tuottaja J. Pajulaakso. Bändi yhdistelee eri genrejä aina funkista bluesiin ja jazzista punkkiin.

9. Pietarin Spektaakkeli

Pietarin Spektaakkelin Pietari - Kuva: Hanne Kautto / YleXPietarin Spektaakkelin Pietari - Kuva: Hanne Kautto / YleX

Spektaakkelimaisen trion muodostavat Pietari Kiviharjun lisäksi räppärinäkin tunnettu rumpali Tyko "Tykopaatti" Haapala sekä muun muassa J. Karjalainen Electric Sauna -kokoonpanossakin vaikuttanut Mitja Tuurala.

8. Softengine

Softengine - Kuva: Sony MusicSoftengine - Kuva: Sony Music

Seinäjoelta kotoisin oleva Softengine osallistui vuoden 2014 Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Something Better ja eteni suoraan karsinnasta finaaliin. Yhtye voitti kilpailun, ja se valittiin edustamaan Suomea vuoden 2014 Eurovision laulukilpailuissa. Bändin laulaja Topi Latukka kertoo olevansa innoissaan pääsystä Tulevaisuuden tusina 2015 -joukkoon.

- Mahtavaa! Huippua jos tyypit uskoo, että me voidaan mennä vielä tästäkin eteenpäin. Isompi breikkaaminen tietty vielä odotuttaa itseään, mutta kyllä se maistuisi meille, Latukka sanoo.

Softengine julkaisee debyyttialbuminsa lokakuussa 2014. Levyjulkaisun myötä yhtye julkaisee uusia sinkkuja ja lähtee myös keikkailemaan.

- Uskon, että tuleva levy varmistaa meidän paikan musiikkimaailmassa. Se on vähän erilaista, kun vertaa siihen mitä ollaan aiemmin tehty. Toivottavasti se antaa jotain uutta suomalaiselle rock-musiikille. 

Tuleva vuosi on yhtyeelle kiireinen, vaikkei Tulevaisuuden tusinan povaamaa suurempaa menestystä yhtyeelle tulisikaan.

- Pitää varmaan taas lykätä armeijaan menoa. Toivottavasti saadaan myös ulkomaiden kuvioitakin kehiin, Latukka kertoo.

7. Ranger

Ranger - Kuva: Facebook.com/RangerheavymetalRanger - Kuva: Facebook.com/Rangerheavymetal

Spinefarm Recordsille kesällä 2014 kiinnitetty Ranger perustettiin alun alkujaan vuonna 2008, jolloin mukana olivat nytkin yhtyettä edustavat basisti-laulaja Dimi ja rumpali Miko. Kitaristit ovat vaihtuneet ja kepityksestä vastaavat nykyisin Mikael ja Ville. Pari demoa ja mini-lp:n julkaissut yhtye sai Mikon mukaan alkunsa suoranaisesta tarpeesta.

- Kun ei ollut yhtään hyvää hevibändiä, niin piti perustaa sellainen itse. Me soitetaan heviä niin kuin sitä kuuluukin soittaa: raskaasti ja pääkallot menee rikki! Miko kertoo YleX:lle.

Ranger on paraikaa studiossa, ja yhtyeen levy tulee ulos 2015 vuoden alussa. Seuraavalle vuodelle on myös suunnitteilla keikkoja entistä kovempaan tahtiin.

-  Varmaan tehdään keikkoja Euroopassa ja Amerikastakin on ollut puhetta. Me mennään ensi kuussa Lontoon Live Eviliin. Kyllä ulkomaan festarit kiinnostaa, toivottavasti päästään niille soittamaan.

Tulevaisuuden tusinaan huomiointi ilahduttaa rumpalia. Tärkeintä on kuitenkin musiikki.

- Me tehdään musiikkia omaksi iloksi, niin lämmittäähän se mieltä, että joku muukin siitä tykkää, Miko kertoo.

6. Paperi T

Paperi T - Kuva: Julius Konttinen / YleXPaperi T - Kuva: Julius Konttinen / YleX

Ruger Hauerista ja Paavoharjusta tuttu rap-artisti Paperi T valmistautuu parhaillaan ensimmäisen soololevynsä julkaisuun. Albumi julkaistaan Johanna Kustannuksen kautta keväällä 2015.

- Siistiä, että jotkut ihmiset ovat ajatelleet minua, vaikka soolobiisejä on julkaistu tähän mennessä pyöreät nolla. Kiva tietää, että luottoa on, Paperi T kommentoi.

Rap-artisti ei ole juurikaan ottanut paineita aiemman menestyksensä vuoksi.

- Se on jo menestyksekästä, että voi maksaa vuokransa sillä mitä rakastaa tehdä. Olisi kivaa, jos levy kiinnostaisi ihmisiä ja saisin tehdä paljon keikkoja.

5. Sima

Sima - Kuva: Jenni PoikelusSima - Kuva: Jenni Poikelus

Turkulainen Sima tuli tunnetuksi Tanssilattialla-debyyttisinglensä avulla. Kaksikko sai levydiilin vuonna 2014 Sony Musicin kanssa YleX:n soiton myötä.

- Kiitos YleX:lle siitä, koska Sonyn tyypit kuuli sen kappaleen YleX:stä, Sima sanoo.

Kaksikon debyyttilevy julkaistaan vuonna 2015. Sima pitää Tulevaisuuden tusina -sijoitusta hyvänä etuna nuorelle bändille.

- Se on tosi hyvää näkyvyyttä. On tosi siistiä, että musiikkialan ammattilaiset ajattelevat, että tämä on kova juttu. Se on kiva titteli, Sima kommentoi.

4. Pöllöt

Pöllöt - Kuva: Lauri HannusPöllöt - Kuva: Lauri Hannus

Turkulais-helsinkiläinen yhtye Pöllöt koostuu The New Tigersin, Barry Andrewsin Diskon, Cats on Firen, Jarsen ja Goodnight Monstersin jäsenistä.

- Olemme iloisia sijoituksesta. Se kertoo siitä, että musiikki on tavoittanut ihmisiä, bändi kommentoi.

Vuonna 2015 Pöllöt aikoo tehdä kakkosalbumin ja keikailla äänitysten lomassa.

3. Milla Rumi

Milla RumiMilla Rumi

Milla Rumi on 21-vuotias kotkalaislähtöinen näyttelijä-muusikko. Hänen esikoisalbuminsa Ilot, halut ja valheet julkaistaan 3. lokakuuta. Tulevaisuuden tusinan kolmas sija tuli kaksi vuotta musiikkia tehneelle Rumille yllätyksenä.

- Tämä oli mulle täysi yllätys. Se merkitsee iloa.

Milla Rumi on levy-yhtiö Johanna Kustannuksen taiteellisen johtajan Riku Mattilan löytö.

2. Tippa-T

Tippa-TTippa-T

Tulevaisuuden tusinassa sijalle kaksi äänestetty turkulaisräppäri Tippa-T on saanut hurjasti nostetta uralleen JVG:n avulla. Erityisesti VilleGalle on tukenut Tippa-T:tä uralla eteenpäin.

Kovassa nosteessa oleva Tippa-T kiersi JVG:n kanssa festareita viime kesänä ja räppärin ensimmäinen levy-yhtiö-julkaisukin tuli JVG:n levymerkin PME:n kautta.

- VilleGalle on vaikuttanut uraani paljon. Olemme tehneet kovasti duunia yhdessä. Kiersin myös JVG:n kanssa kesän festareilla ja pääsin itsekin esiintymään. Olen saanut sitä kautta paljon keikkakokemusta, Tippa-T kertoo YleX:lle.

Turkulaisräppärin massiivinen kahdeksan kappaleen Nuari kukko -EP ei kelvannut Tippa-T:lle debyyttilevyksi, vaan virallinen esikoisalbumi julkaistaan vuonna 2015.

1. Teksti-TV 666

Teksti-TV 666 - Kuva: Santtu VainioTeksti-TV 666 - Kuva: Santtu Vainio

Musiikkialan ammattilaiset äänestivät Teksti-TV 666 -yhtyeen Tulevaisuuden tusinan sijalle yksi eli poppoo on siis ensi vuoden lupaavin bändi.

Tulevaisuuden tusina -äänestyksen voittanut Teksti-TV 666 on tuore helsinkiläinen bändi. Yhtyeeseen kuuluvat Tero, Timo, Kartsa, Jake ja French Filmsistä tuttu Johannes. Teksti-TV 666 -yhtyeen Sä et tuu enää takaisin koskaan -kappale on soinut muun muassa YleX:ssä Uuden musiikin iltavuorossa tehokappaleena. GAEA Recordsille levyttävä bändi toivoo ensi vuoden tuovan mukanaan erityisesti paljon keikkoja.

- Teemme töitä ja menemme eteenpäin. Toivottavasti tulisi mahdollisimman paljon keikkoja tämän tittelin myötä. Tärkeintä on kuitenkin ylläpitää
letkeää meininkiä ja pitää hauskaa, Johannes kommentoi YleX:lle. 

Teksti-TV 666 julkaisee uuden levyn ensi vuoden alussa ja toivoo tulevalta vuodelta erityisesti huikeita festarikeikkoja.

Lue myös:

Paperi T: Yksi ja viisi ovat ainoat tähdet, jotka haluan saada

Tippa-T: Teen yhteistyötä Eevil Stöön kanssa

Kommentointi

Kommentit (6)

tippa-t, paperi-t, ice-t...mikä toi "t" oikein on?

>Z-berger 29.09.2014, 09:54

Tiisu tekee kyll aika loistavaa musiikkia... Harmi vaan ku se ei iske nyky Robinsukupolveen ja täten ei saa lisää huomiota...

>Nigah 27.09.2014, 17:14

Tippa-T sijalla 2.? No way, no way, no way in hell.

Listasta puuttuu Roadside Story:

https://www.youtube.com/watch?v=9JQB-OOjHjQ

>Paula L 22.09.2014, 18:55

Oho! Se oli mennyt ohi silmien. Topikka on suloinen nimi, mutta vaihdoin oikean nimen paikalleen. =)

>HanneK_YleX 22.09.2014, 13:58

Haha, Softenginen jutussa lukee "Topikka" :D hieno yhdistelmänimi Topi Latukasta!

>Anonyymi 22.09.2014, 13:36
Muualla Yle.fi:ssä