Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Tutkija: Ikävän aiheen peukuttaminen ei ole etikettivirhe

28.10.2014 klo 21:01 | YleX | Lähde: Yle Uutiset | Kommentit (0)

Sosiaalisen median tykkäys- ja suosittelen -nappuloiden käyttökulttuuri puhututtaa erityisesti ikävien uutisten yhteydessä.

Toisille peukuttaminen on kirjaimellisesti asiasta tykkäämistä, toiset tulkitsevat sen moniulotteisemmin. Osa käyttäjistä on sitä mieltä, että ikävästä uutisesta tykkääminen ei ole soveliasta.

- Useimmiten on kyse siitä, että tykätään tavasta, jolla asia on esitetty. Tykkääminen voi myös olla tapa osoittaa myötätuntoa. Peukun nostaminen voi olla tsemppaamista ja voimien toivottelua, digitaalisen kulttuurin tutkija Sari Östman Turun yliopistosta kertoo Yle Uutisten haastattelussa.

Östmanin mielestä ikävästä aiheesta tykkääminen ei ole etikettivirhe. Tutkijan mukaan tykkäyskäyttäytyminen on muuttumassa, sillä yhä useampi mieltää sen asian huomioimisena.

- Arkaluontoisesta aiheesta tykkääminen voi tarkoittaa, että pitää siitä, että aiheesta puhutaan. Teknisen välineistön monipuolistaminen tietysti selventäisi tällaisia tilanteita, Sari Östman sanoo.

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä