Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Uusi ominaisuus WhatsAppiin – enää ei voi huijata, ettei olisi nähnyt viestiä

7.11.2014 klo 16:34 | YleX | Lähde: Mashable | Kommentit (2)

Kuva: WhatsApp

Uusi ominaisuus kertoo lähettäjälle, milloin vastaanottaja on lukenut viestin.

Monet ovat luulleet WhatsApp-pikaviestisovelluksen harmaiden symbolien antavan viestin lähettäjälle tiedon siitä, että vastapuoli on lukenut lähetetyn viestin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä symbolit kertovat vain, että viesti on onnistuneesti lähetetty ja vastaanotettu.

WhatsAppin uusi ominaisuus muuttaa symbolit siniseksi silloin, kun viesti on oikeasti luettu, Mashable kertoo. Enää ei voi siis huijata lähettäjää sanomalla, ettei olisi lukenut viestiä. Uusi ominaisuus ilmestyy sovellukseen automaattisen päivityksen jälkeen sekä android- että iOS-käyttöjärjestelmille.

Päivityksen jälkeen lähetetyn viestin alle tuleva yksi harmaa symboli tarkoittaa, että viesti on lähetetty. Kaksi harmaata symbolia tarkoittaa, että viesti on vastaanotettu ja kaksi sinistä, että viesti on luettu.

Tarkat tiedot lähetetystä viestistä saa näkyviin painamalla viestiä hetken aikaa. Tällöin ilmestyy valikko, joka näyttää viestin vastaanottamis- ja lukemisajat.

Lue myös:

Nuoret hakevat Whatsappista tuntemattomien vertaistukea

Tästä ikävästä Whatsapp-ilmiöstä otetaan usein yhteyttä nettipoliisiin

WhatsApp-sovelluksen kehittäjä shokissa – mitä tehdä 19 miljardilla dollarilla?

Asiasanat: WhatsApp

Kommentointi

Kommentit (2)

Toimii MYÖS Windows Phonella...

>Anonyymi 08.11.2014, 01:33

Eipä tuolla ole juuri merkitystä. Monesti en lue viestiä ainakaan kokonaan vaikka viestin avaankin, kun on esim liikenteessä. Käsittääkseni tuo ei tarkista että lukeeko silmäni itse viestiä.. Sitäpaitsi mitä sitä kyttäilemään onko lukenut vai ei? Elintärkeitä viestejähän EI lähetetä whatsappilla.

>Anonyymi 07.11.2014, 17:17
Muualla Yle.fi:ssä