Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

YleX:n juontaja tekee kansainvälisen lähetyksen Islannista: Suomalainen musiikki esille

7.11.2014 klo 15:00, päivitetty klo 16:04 | JP Panttila | Kommentit (1)

Islannissa järjestetään pohjoismaiseen musiikkiin keskittynyt tapahtuma 7.11. - 9.11. YleX:n juontaja esittelee kotimaiset uutuudet. Lähetystä voi kuunnella netissä.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoron juontaja Juhani Kenttämaa singahtaa Islantiin tekemään nettiradiolähetystä, joka on osa Iceland Airwaves -tapahtumaa. Kyseessä on uutta musiikki esittelevä kansainvälinen tapahtuma ja kielikin on sen mukainen.

- Yritän välttää rallienglantia loppuun asti, mutta voi sieltä sitäkin voi tulla, Kenttämaa vitsailee.

Lauantaina 8. marraskuuta kello 16 Suomen aikaa alkavassa YleX:n juontajan Finnish Flashes -osuudessa esitellään yleisölle suomalaista musiikkia.

Kenttämaa sanoo soittavansa tunnin mittaisessa osiossaan räppia, poppia ja kokeellista musiikkia.

- Sen, minkä tonttujen metsästykseltä, puiden istuttamiselta ja kuumissa lähteissä kylpemiseltäni kerkeän, niin aion soittaa kansainvälisesti lupaavaa musiikkia, Kenttämaa sanoo.

- Ensimmäisenä tulee mieleen, että soitan ainakin Softengineä, Isac Elliotia, Jaakko Eino Kalevia, Mirel wagneria, Eva & Manua ja Rangeria, Hän jatkaa.

Pohjoismaista musiikkia esittelevän lähetyksen kuuntelu onnistuu Nordic Playlist Radio Barin sivulla, jossa on esillä myös tapahtuman aikataulut. Lähetyksessä kuullaan myös artistien livesettejä.

Uuden musiikin iltavuoro ohjelma ottaa perjantaina 7.11. kello kuuden jälkeen suoran yhteyden Islantiin ja kysyy, minkälaiset ovat Kenttämaan ensitunnelmat kuumien lähteiden saarella.


Henkilöt: Juhani Kenttämaa

Kommentointi

Kommentit (1)

Toivottavasti tuo Ranger on edes thrash/speed -ylpeytemme Ranger.

http://www.youtube.com/watch?v=6pzj4RZbkOU

-----------------

Ärsyttävästä tarkastuskysymyksestä: Ykkösen jälkeen ei tule kakkonen? Missä logiikka? Ei ykkösen jälkeen tule 2, se on harhaista logiikkaa eikä ole totta.

>Anonyymi 07.11.2014, 15:30
Muualla Yle.fi:ssä