yle.fi


Paras sarjakuva?

Eli siis, mikä on sinun suosikkisarjakuvasi? Onko Aku Se Ainoa sarjakuva vai jyräävätkö mangat vanhojen klassikoiden päälle?

Kommentit

Oh, comment bien pensé. Il est nécessaire de prendre l'avantage. Nécessaires pour suivre le rythme de l'âge de 21 ans!
медицинская доска объявлений
Аппараты ДиаДЭНС
признаки отравления

Nemi on kertakaikkiaan valloittavan hauska....

http://www.aijaa.com/v.php?i=6207747.jpg

1.Kamikaze Kaitou Jeanne
2.Inuyasha
3.Hirviöprinsessa Hime
4.Fruits Basket
5.Karvinen
6.W.i.t.c.h

Kyyllä Aku Ankka on paras sarjakuva.

Ykkös sijaa pitävät mulla täysin erilaiset sarjat; Aku Ankka ja One Piece.

ovat Gaimanin Sandman-sarja. Hyvänä kakkosena tulee sitten... noh, enpä osaa sanoa.

Lassia ja Leeviä ostin joskus melkein kaikki albumit, myöhemmin sarjakuvien ostaminen on jäänyt vähemmälle. Sandmanin hankkisin, mutta hinnat kylmäävät opiskelijan päätä sen verran, että vielä olen tyytynyt kirjaston tarjontaan. Ja netistähän noita löytyy vaikka ja mitä.

Lehdistä luen tietysti Viivin ja Wagnerin sekä Rip Kirbyn. Yksi lajityypissään loistava sarja on Joann Sfarin ja Lewis Trondeimin Dungeon (englanniksi - alkukieli taisi olla ranska?). Harmi, ettei tuota niin kauheasti ole missään tyrkyllä.

Aku Ankasta sen verran, että sitä ei nykyään jaksa enää lukea, kun tuntuu taso laskeneen sen verran. Kyllä se vielä 80- ja jopa 90-luvullakin oli paljon parempi. Vai aikako vain kultaa muistot?

Nemi on loistava sarjakuva ja tulee eniten luettua. Pidän myös Viivistä ja Wagnerista ja joskus tulee luettua Aku Ankkoja ko äiteelle tulee se. :)

Minä olen kerännyt sarjakuvia jo n. 15 vuoden ajan. Kokoelmiini kuuluu varmaankin n. 5000 lehteä ja niistä löytyy mm. kaikki Suomessa julkaistut Marvelin supersankarisarjakuvat.

Juuri nämä Marvelin sarjakuvat ovat pitkään olleet suurin intohimoni. Rakkaita sarjiksia ovat esim. Hämähäkkimies, Ryhmä-x ja Ihmeneloset. Marvelin sankareista Daredevil on noussut yli muiden ja etenkin silloin kun kirjoittajana on toiminut aivan loistava Frank Miller. DC:n supersankareihinkin olen tutustunut ja Batman on kyllä kanssa aivan loistavaa tavaraa.

Vanhemmalla iällä aikuismaisempi sarjakuva on alkanut kiinnostaa. Gaimanin Sandman on klassikko, samoin Alan Mooren Watchmen tai uskomattoman hieno From Hell. Suosikki sarjakuvakirjoittajani on kuitenkin Grant Morrison, sillä mies maalaa sellaisia visioita, että heikommat pyörtyy. Morrisonin tuotannosta voisin suositella Animalmania, joka tuntuu aluksi tavalliselta supersankarisarjakuvalta muuttuen loppua kohden loistavaksi tulkinnaksi ko. lajityypistä ja sarjakuvien tekemisestä ylipäätään. Hyvää sarjakuvaa maailmaan mahtuu aivan hirvittävän paljon!

Mitä mangaan tulee niin minä en ole siitä innostunut ikinä. Ehkä se johtuu siitä, että minun nuoruudessani mangaa oli vain vähän. Akiran luin 90-luvun alussa innoissani, mutta nykyinen ylitarjonta saa minut vain voimaan pahoin. Antaa kuitenkin kaikkien kukkien kukkia!

"Ei ole peilin vika, jos naama on vino."

Tässä niitä:

- Kiroileva Siili (aivan loistava! Edit: Ja se piirtäjä on Milla Paloniemi :) )
- Baby blues (esikoinen on kaima, ja kieltämättä tunnen aika paljon yhteneväisyyksiä siihen pirpanaan)
- Nemi (ihanan synkkä ajatusmaailma)
- Don Rosan Ankat (hienosti piirretty, paljon yksityiskohtia)
- Viivi ja Wagner (legenda jo eläessään?)
_________________________________________________________
Hyvä hyvä, huusivat lapset, ja taputtivat karvaisia käsiään.

Aku ankka ehottomasti. en edes lue muita sarjiksia niin kauhesti.

asterix: historian parodiointia parhaimmillaan. jutut on loistavia ja kynänjälki upeaa.
tenavat: ressu on maailman suurin filosofi, tai jaska jokunen. ja eppu sitten muuten vaan ylisuloinen poika riepuineen. myöskin tässä historiaa mukana (ressun seikkailut punaisena paronina)
kamut: siskoni rakastaa kamuja mielettömästi ja onpa tullut sitten itsekin niitä luettua. kyllä jalo ja kati on suloisia, ja katin sh-tyyli on ihana, tulee itsekin joskus englanniksi kirjoittaessa kirjoitettua shomething tai muuta vastavaa.
_________________________________________________________
"I have tried to live my life so that my family would love me and my friends respect me. Others can do whatever the hell they please." -John Wayne-

Muhun iskee kans Don Rosan Ankat. Äijähän on nero! :D

Aku Ankka, erityisesti Don Rosa. Muilta piirtäjiltä vanhemmat sarjat on parempia kuin uudemmat. Toinen suosikkini on Asterix. Myös B. Virtanen on hauska. Pitäisin varmaan Tintistäkin, mutta en ole koskaan lukenut.

Aku Ankka uppoo ja tietty ne sarjikset,joita on sanomalehissä ja aikakausilehissä,niinku Seiskassa esim. on Rikospähkinä ja Karvinen.Karvinen on muuten tosi kova :lol: samanlainen ku mie ton ruuan suhteen xD

Joskus harvoin tulee luettua W.i.t.c.h-sarjista.Sisko osti sitä sillon alussa,mutta kiinnostus lopahti sillon mie vasta kiinnostuin niistä.

Manga ei kiinnosta kyl yhtään.Eikä ne oo mitään verrattuna vanhoihin sarjiksiin.

kyllä se aku ankka on paras. eipä sitä parempaa sarjakuvaa ole vielä tähän mennessä löytyny... niitä japanilaisia sarjakuvia en oikein ymmärrä. omasta mielestä niissä ei oikein ole järkeä, mutta se on vain minun mielipie...

kyllä se aku ankka on paras. eipä sitä parempaa sarjakuvaa ole vielä tähän mennessä löytyny... niitä japanilaisia sarjakuvia en oikein ymmärrä. omasta mielestä niissä ei oikein ole järkeä, mutta se on vain minun mielipie...

Tähän vastaisin että ehdottomasti kovin on Aku Ankka. Eikä mitään väliä missä muodossa.

B.Virtanen on myös niin hyvä. Onnkes se ilmastyy Turun Sanomissa kuus kertaa viikossa. Nams.

ite mä en oo kauheesti mitenkää ihmeellisiin sarjakuviin perehtyny, mut kyl Karvinen on tosi ihana. :) ja ihan pakko tunnustaa nyt ihan vaan teille; se Witch on kyl aika hyvä vaikka en ookaan erityisemmin lukenu. :D

Yksi parhaimmista tällä hetkellä on Viivi ja Wagner. Myös Tinttiä ja Aku Ankkaa tulee luettua.

Eli Viivi ja Wagner han se on se on vaan niin mies tuo Wagner.

Nykyään oikeastaan ainoa sarjakuva, jota jaksan ja tykkään lukea. Kaikkea mahdollistahan sitä on tullut vuosien varrella lueskeltua, mutta Nemi on ehdoton ykkönen ja osin siihen voi itsekin samaistua ja saa ainakin nauraa.

Ehdoton suosikkisarjakuvani on Lassi ja Leevi! Erityisen hauskoja ovat stripit, joissa Lassi "leikkii" supersankari avaruusmies Spiff:iä... :)
Ai niin ja noi Don Rosan piirtämät sarjikset on kyllä myös tosi huippuja... Niissä on parasta ne kaikki pienet piilotetut jutut, joita on kiva etsiskellä kuvia kattellessa... :D

Myökki pyökki ähki pähki pikki pakki poo...

Nemi vetoaa ehkä kaikista parhaiten. Toki Don Rosan Akut ovat jotain uskomatonta, stoorit voi lukea uudelleen kerta toisensa jälkeen, ja joka kerta ne naurattavat yhtä paljon.

Lisäksi Jere (Zits), itselläni on hyvin samankaltainen pikkuveli, joten löydän yhteneväisyyksiä jo aivan siitä syystä...

Hmm..suosikki sarjakuva on kyllä B. Virtanen..Se on niin mukana aamusella lukea :) Enkä oikeestaan muita sarjiksia ylensä ees lue..

Mun suosikit ovat ehdottomasti Kamut, Lassi ja Leevi sekä Kaukana poissa.

Sieluntoiminnaltaanko häiriintynyt?

Äiti koitti kerran lopettaa Akun.Vajaan vuoden onnistu piti tilata uudelleen. Kyllä Aku Ankka on ihanin ja Don Rosa aivan mahtava tekijä!! Onneksi omistan kaikki DOn Rosan tekemät Aku kirjat niin saa lukea niitä sarjakuvia milloin vaan haluaa. William Van Hornilla on kans ihan skitsoja kuvia Akusta. Toinen josta olen alkanut pitämään on Viivi ja Wagner. Varsinki iki-ihana Wagner:D Ja tietty Karvinen on klassikko jota mielellään luen. Joskus myös Asterixia ja Obelixia.

Täytyy muistaa, että rusina on vain ikääntynyt rypäle
-Jari Tervo-

Dilberthän se on, varsinkin se maailmanvalloitusta jatkuvasti yrittävä koira on mahtava! :D Ja nykyajan yritysmaailmaan sijoittuva huumori on jotenkin niin hauskaa...
_____________________________________________

"Minä saatan ajatella itsenikin tainnoksiin"
(Zen Café: Jättiläinen)

NEMI RULEZ

no tietenkin aku ankka joita on tullut luettua siitä asti kun silmät aukesi

Kyllä se Aku on ykkönen! Karvinen on myös yksi lempisarjiksistani, samoin Kamut (Mutts). Suosittelen Kamut sarjista kaikille niille jotka pitävät eläinhahmoista, mainiota luettavaa :)

Ehdottamasti Snoopy. Parhaat hahmot ja jutut.

Kyllä se on Karvinen, oli miten oli, mutta näin on. Tulee myöls luettua Jereä, mikä on toisissa lehdissä nimellä Zits, ainakin toisessa valtakunnallisessa iltapäivälehdessä on tolla nimellä. Sitte on tietenki nämä perinteiset Aku ja Masi, mutta Karvinen on kyllä ehoton ykkönen.

Nemi ihanan sarkasmin takia..ja Lassi ja Leevi koska Lassilla on mahtavia ilmeitä! :) myös Karvinen on loistava :D

--- --- --- --- --- --- ---
"How long is this going to take?!"

Nemi ihanan sarkasmin takia..ja Lassi ja Leevi koska Lassilla on mahtavia ilmeitä! :) myös Karvinen on loistava :D

--- --- --- --- --- --- ---
"How long is this going to take?!"

Aivan ehdottomasti paras. Mikään muu sarjakuva ei tule edes lähelle. :P

Akkarit ei iske, ei sitten millään.
Hyviksi todettuja ovat mm.
-Nemi
-Viivi&Wagner
-Vastakarvaan (Get fuzzy)
-Kung-fu-poliisit
-Velho (Wizard of Id)

Lisäksi kahden viikon välein hyvää mieltä päivään tuo Julia Vuoren Sika hesarin NYT:ssä.
Ketjun aiemmista vastauksista löysinkin jo pari hyvää uutta tärppiä, kiitämme niistä =)
--
Vin Diesel burned my mother and raped my house.

Aku ja Nemi iskee muhunkin. Toki myös Asterixit ja Lucky Luket on loistavia. Myös Tenavat. Tässähän näitä. Ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, kun ovat erilaisia.

Aku vie voiton, mut Nemi tulee hyvänä kakkosena.

Löysin juuri melko uuden suomalaisen nettisarjakuvan nimeltä Gone with the Blastwave. (http://www.blastwavecomic.com/index.php)
Kaikista mustinta huumoria, mitä olen koskaan nähnyt joten pienempien ei välttämättä kannata lukea (tekstit ovat tosin englanniksi). Kertoo kahdesta sotilaasta ydinsodan aikaisessa maailmassa ja heidän taistelustaan tylsistymistä ja nälkäkuolemaa vastaan. Uusimmilla sivuilla on myös näkynyt paljon vihollissotilaita. Itse pidin eniten 4. sivusta, missä urhoolliset solttumme ovat löytäneet rotan(tai jotain sinne päin) ja pohtivat voiko sen syödä. Loistavaa...

Aku Aku Ankka, kiipes katolle, kattoluukun kautta, pissi matollee... Aaaurinko aarmas kuivas sateheen.. Aku Aku Ankka, pissi uudelleen...

akuhan on legenda ja paras. Mut Viivi ja Wagner on kyl kova vastus, viivis ja wagneris parasta on etteivät ole ainakaan liian pitkiä ja wagner nyt kuvaa hyvin perus suomalaista miestä :D

Aku Ankka on kyllä niin legendaarinen sarjakuva ja se vaan nyt on niin paras sarjakuva koskaan. Sitä jaksaa lukea aina!:P

Kyllä kyllä! Lämminhenkistä ja kevytmielistä. Piristää joka kerta.

www.sinfest.net

-nc

Parhaat sarjakuvat (eivät missään järjestyksessä): Karvinen, Aku Ankka, Viivi&Wagner, Ranma½, Kyoko, Tokio Mew Mew, InuYasha.. Ja ja ja.. Kyllä tota listaa tulis jos vaan kirjoittais. Enemmän kyllä tulee luettua ihan kirjoja, mutta myös mangaa ja "normaalia" sarjista. :D

Lassi ja Leevi on loistava, samoin Tenavat. Ja vanhat ryhmikset. Mutta jos jotain uutta mainitsisin niin nettisarjiksista Oswald on lupaava vähintään.

Viivi & Wagner - avovaimo ostelee albumeja lahjaksi.

Sitten ihan legendoja oli joskus vuonna papu julkaistu Jippolehti ja siinä Urho Tulitukka alias Rahan...
...isot pojat lukivat Karzan:ia...

-GW-

Hyviä sarjakuvia on niin paljon ettei niitä oikein voi listata mutta parhaita on tietenkin aku ankan ne lyhyet(2-4 sivua), Viivi & Wagner, B-Virtanen, Lassi ja Leevi.. Eli nää perinteiset

Ihminen tarvitsee Jumalaa yhtä paljon kun kala polkupyörää

Parasta lukemista on Aku-Ankka se auttaa vaikka masentais :) ainakin yleensä on auttanut :)Mäsäpäivä on paras päivä...vai onko?

ensimmäinenedellinen12345seuraavaviimeinen

Nevie

Käyttäjän Nevie kuva
Motto: Se o sius ku oja ukos

Nevie kuuluu ryhmiin

Käynnissä

 • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
 • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
 • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
 • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
 • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
 • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.
 • sanelukone Ärrh! En saanut unelmaduunia. En tällä kertaa. Eespäin, eespäin...
 • kuurake Lahden Levykauppa Äx TO 5.5. Klo 17.00 The Blanko soittaa akustisesti Kukka lähtee? No kaikki tiätty?
 • pellehermann Hubbabubba joopajooo eka tilapäivitys vai mikäs tämä nyt sitten on :)
 • WezcO iPodini taisi kuolla. Prkl...
 • Tantsku Minusta on tulossa Mr. Bisnis
 • NewRecipe Mistä tuuli siipien alle?