Yleisöäänestys - vuoden kotimainen artisti

YLEISÖÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT!

Yleisöäänestyksessä on kaksi sarjaa: Kotimainen ja ulkomainen artisti.

 
Kummassakin sarjassa on kymmenen ehdokasta ja äänestäminen tapahtuu tekstiviestillä. Äänestysviesti maksaa 0,65e/ kappale.
Palvelu toimii seuraavien operaattoreiden liittymillä: Aina, DNA, Elisa,  Kolumbus, Saunalahti, Sonera, Tele Finland, Zeroforty sekä Ålands Mobiltelefon.

Äänestys päättyy 5.3.2008.

Ohje: Lähetä tekstiviesti ( esim. Emmakoti 9) numeroon 17176

Apulanta

Apulanta

Lähetä viesti Emmakoti 1 numeroon
17176

 

 

Maamme kaikkien aikojen suosituimpiin lukeutuva rockyhtye Apulanta on valloittanut urallaan jo 17 sinkkulistan ykköspaikkaa, ja yhtyeen jäsenet ovat saaneetkin ripustaa jalometallia seinilleen tiuhaan tahtiin. Tähän päivään mennessä yhtyeeltä on ilmestynyt yhdeksän studioalbumia, joista seitsemän on yltänyt kultalevymyyntiin. Uusin tuotos, helmikuussa julkaistu pitkäsoitto Eikä vielä ole edes ilta, nousi ilmestymisviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle. Levyn myynti ylitti nopeasti 30 000 kappaleen rajan, ollen näin yhtyeen viides platinaa myynyt albumi.

Apulannan karavaani on EVOEI –albumin myötä kiertänyt Suomea ahkerammin kuin koskaan esiintyen loppuunmyydyille saleille rikkoen yleisöennätyksiä ja desibelirajoja. Levyltä lohkaistut singlet Koneeseen kadonnut ja Viisaus ei asu meissä ovat nousseet vuoden suurimpien hittien joukkoon.
www.apulanta.fi

Anna Abreu

Anna Abreu

Lähetä viesti Emmakoti 2 numeroon
17176

 

17-vuotiaan Anna Abreun omaa nimeä kantava debyyttilevy oli vuoden 2007 odotetuin pop-levy, joka myi tuplaplatinaa (yli 60 000 kappaletta) ja oli Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä yli neljän kuukauden ajan. Myös albumilta lohkaistut singlet ”End Of Love” ja ”Ivory Tower” olivat vuoden soitetuimpia kappaleita Suomen radioissa.

Anna Abreu syntyi Helsingissä helmikuussa 1990 eli juhlii tänä vuonna 18-vuotis-syntymäpäiväänsä. Annan toinen kotikaupunki on Sintrassa, Portugalin kauniilla rannikolla. Syksyllä 2006 Anna osallistui Suomen Idolsin karsintoihin, lunasti paikkansa jatkoon ja aina finaaliin saakka. Anna sulatti pirteydellään niin nuorten miesten kuin naistenkin sydämet. Viimeisessä finaalissa upea portugalinkielinen ”Solta O Beijo” näytti suunnan Annan tyylille, joka on täynnä latinorytmejä unohtamatta mahtipontisia balladeja. Hieman yli 150-senttinen taskuraketti omaa ison naisen äänen ja keveydestään huolimatta pitää jalat tiukasti maassa.
www.anna-abreu.fi

Samuli Edelman

Samuli Edelman

Lähetä viesti Emmakoti 3 numeroon
17176

 

Samuli Edelmannin Virsiä-levytys nousi joulun 2007 suosituimmaksi levyksi. Ilmiön mittoihin kasvanut Virsiä –levy ja kirkkokiertue puhutteli Suomen kansaa ja levy myi tuplaplatinaa. Virsiä-levytys sisältää 12 tuttua ja rakastettua virttä kuten Mä silmät luon ylös taivaaseen, Oi Herra jos mä matkamies maan, Soi kunniaksi Luojan, Kosketa minua henki ja Jumala loi auringon, kuun. Virsiä-levylle valikoituneet virret väkevine teksteineen ja koskettavine melodioineen ovat olleet parhaimmillaan satoja vuosia moninaisissa tilanteissa ihmisten lohtuna ja tukena.

Virsiä -levy taltioitiin kesäkuussa 2007 Luhangan yli 100-vuotiaassa puukirkossa. Levyn kiehtova äänimaailma rakennettiin kahdeksanhenkisen orkesterin, taustalaulajien ja akustisten soitinten voimin. Laulujen rikasta, mutta pelkistettyä sointia värittävät Luhangan puukirkon tunnelma sekä ajoittain taustalta kuuluva kesäinen linnunlaulu.
www.myspace.com/samuliedelmann

Paula Koivuniemi

Paula Koivuniemi

Lähetä viesti Emmakoti 4 numeroon
17176

 

Paula Koivuniemi on Suomen suosituimpia naisartisteja. Omaleimainen, välittömästi tunnistettava tyyli ja lauluääni ovat siivittäneet Paula Koivuniemen uraa jo neljän vuosikymmenen ajan. Edellä mainittuihin ominaisuuksiin lisätään vielä ainutlaatuinen karisma ja valtava määrä iskelmähittejä - kaikesta tästä on Paulan uusi Timantti-albumikin tehty.

Paula on kulkenut pitkän ja näyttävän tien Suomen iskelmätaivaalla. Ura alkoi kun hän astui levytysstudioon vuonna 1966, ja lauloi ensimmäisen singlensä Perhonen. Vuoden 2006 suositun Yöperhonen-juhlakiertueen, Iskelmä Finlandian ja erinomaisesti vastaanotetun Yöperhonen-albumin jälkeen Paula on edelleen jatkanut huimaa vauhtia. Lokakuussa 2007 julkaistu uusin albumi Timantti on otettu ilolla vastaan musiikinkuluttajien ja kriitikoiden toimesta. Lisäksi maaliskuussa 2008 starttaa Vihdoinkin!-konserttikiertue.
www.paulakoivuniemi.fi

Ari KoivunenAri Koivunen

Lähetä viesti Emmakoti 5 numeroon
17176

 

Ari Koivunen nousi hetkessä yhdeksi Suomen suosituimmaksi miesartistiksi voitettuaan Idols – kilpailun keväällä 2007. Kesäkuussa julkaistu debyyttialbumi Fuel For the Fire on myynyt jo 70 000 kappaletta. Albumi teki listahistoriaa pitämällä ykkössijan jopa 12 viikkoa putkeen. Vuoden lopussa YleX -kanavan järjestämässä Tuorein 2007 -äänestyksessä Koivunen nappasi ykköstilan kaikissa kotimaisissa musiikkikategorioissa.. Suosio Suomessa on ollut huikeaa ja kiinnostus on herännyt myös ulkomailla; Fuel For The Fire julkaistiin muun muassa Japanissa lokakuussa. Koivunen herätti kiinnostusta myös syksyisessä Musiikki ja Media – tapahtumassa. Ari Koivunen bändeineen jatkaa keikkailua keväällä 2008 ja alkaa valmistella seuraavaa täyspitkää albumiaan.
www.arikoivunen.fi

NightwishNightwish

Lähetä viesti Emmakoti 6 numeroon
17176

 

Nightwishin Dark Passion Play oli vuoden 2007 menestynein suomalainen albumi yli 100 000 kappaleen myynnillään. Uudella albumilla Tuomas Holopainen on ylittänyt itsensä jälleen, ja osoittanut olevansa yksi ikäpolvensa lahjakkaimmista kotimaisista säveltäjistä. Anette Olzon puolestaan on osoittautunut täydelliseksi laulajavalinnaksi, ja hänen monipuolinen tulkintansa on tuonut bändille paljon myös uusia faneja. 

Dark Passion Play -albumilta irrotetut singlet Eva, Amaranth ja Bye Bye Beautiful ovat soineet radioissa tiiviisti, ja koko albumi on saanut ylistäviä arvioita niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Vuonna 1996 perustettu Nightwish on julkaissut tähän mennessä kuusi studioalbumia, 16 singleä ja kolme dvd:tä. Keikkapaikat ympäri maailman ovat tulleet tutuiksi bändille – tälläkin hetkellä käynnissä oleva maailmankiertue kestää loppuvuoteen 2009 saakka.
www.nightwish.com

PMMPPMMP

Lähetä viesti Emmakoti 7 numeroon
17176

 

Ajattomat lastensävelmät soivat Puuhevonen-levyllä tuoreella otteella PMMP:n omina versioina. Kappalevalinnat ovat tehneet PMMP:n Mira, Paula ja tuottaja Jori Sjöroos yhteistuumin. PMMP Puuhevonen-lastenlaululevy osoittautui niin kuluttajien kuin kriitikoidenkin suosikkilevyksi. Puuhevonen-levy ylitti platinalevyrajan ennen joulua ja keräsi osakseen lukuisia ylistäviä arvosteluja.

PMMP on Suomen suosituimpia yhtyeitä, jonka kolmea aikaisempaa pitkäsoittoa on myyty yhteensä yli 160 000 kappaletta. Yhtyeen edellinen pitkäsoitto Leskiäidin tyttäret (julk. 2006) ylitti platinarajan vuorokaudessa julkaisunsa jälkeen ja levyä on myyty yli 40 000 kappaletta. Viime elokuussa päättyneellä Leskiäidin tyttäret-kiertueella kuultiin myös runsaasti vinksahtaneita ja vanhoja lastenlaulutulkintoja PMMP:n keikkojen alku- ja loppunauhoina.
www.pmmp.fi/

Sturm und DrangSturm und Drang

Lähetä viesti Emmakoti 8 numeroon
17176

 

Vuoden sensaatioksi nimetty vaasalaisbändi on villinnyt kuluvan vuoden aikana yleisönsä niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Vaasalaisista 15- ja 16-vuotiaista kaveruksista koostuva bändi julkaisi debyyttialbuminsa Learning to Rock toukokuun lopussa, ja levyä on myyty tähän mennessä jo yli 25 000 kpl. Menestystä ovat siivittäneet taitavan soiton lisäksi tarttuvat hittibiisit Rising Son ja Indian.
Sturm und Drangin syntysanat lausuttiin syksyllä 2004, kun luokkakaverit André ja Henkka olivat kotimatkalla Judas Priestin keikalta. Keikan innoittamana pojat päättivät perustaa oman yhtyeen. Mukaan pyydettiin samaa koulua käyvät Jeppe ja Calle. Viimeisenä mukaan pyydettiin Andrén vanha ystävä Alex. Yhtyeen alku on ollut lupaavaa, viime vuoden aikana yhtye esiintyi muun muassa Apocalyptican lämmittelijöinä Euroopan kiertueella, sekä Wacken Open Air ja Sweden Rock –festivaaleilla.
www.sturmunddrang.fi/

Lauri Tähkä & ElonkerjuuLauri Tähkä & Elonkerjuu

Lähetä viesti Emmakoti 9 numeroon
17176

 

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime vuosi todisti, että tämä etelä-pohjanmaalainen ryhmä on noussut yhdeksi Suomen vetovoimaisimmista yhtyeistä keulakuvanaan karismaattinen, niin median kuin yleisönkin hurmannut Lauri Tähkä. Edellinen albumi, Maailma on renki, on myynyt jo 55 000 kappaletta. Myös aiemmat kolme albumia ovat ylittäneet kultalevyrajan. Viime vuonna yhtye keräsi itselleen viisi Emma-palkintoehdokkuutta ja heidät palkittiin yleisön äänestämänä Vuoden kotimaisen artistin Emma-patsaalla.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime syyskuussa julkaistu viides albumi Tuhannen riemua on myynyt jo 75 000 kappaletta eli reippaasti yli tuplaplatinarajan. Yhtye sai tällä albumilla uransa ensimmäisen albumilistan ykköspaikan. Musiikki & media-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Radiogaalassa yhtye palkittiin Vuoden kotimaisen artistin palkinnolla. Jo yksinään viime kesän aikana Lauri Tähkä & Elonkerjuu esiintyi yli 40 eri festivaalilla.
www.lauritahka.com

Tarja TurunenTarja Turunen

Lähetä viesti Emmakoti 10 numeroon
17176

 

Suomen kansainvälisesti tunnetuin naisrokkari Tarja Turunen julkaisi odotetun uutuusalbuminsa My Winter Storm marraskuussa 2007. Taidokkaasti rockia, klassista ja elokuvamusiikkia yhdistelevä levy sisältää huikeat 14 kappaletta. Albumista julkaistiin myös DVD:n sisältävä tuplaversio, jolta löytyvät ekstroina dokumentit albumin ja levyn valmistumisesta, kuvagalleria ja video.

Suomalaisten hyvin tuntema Tarja Turunen aloitti laulajana Nightwish- yhtyeessä ja jatkaa nyt entistä vahvempana soolouralla. Marraskuussa julkaistua ”My Winter Storm” -albumia valmisteltiin rauhassa ja pieteetillä eri puolilla maailmaa. Levy myi kultaa heti ilmestyessään ja meni suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi.
www.tarjaturunen.com

 

 

 

 

 

 

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.