Naissolisti

  

Anna AbreuAnna Abreu - Anna Abreu

17-vuotiaan Anna Abreun omaa nimeä kantava debyyttilevy oli vuoden 2007 odotetuin pop-levy, joka myi tuplaplatinaa (yli 60 000 kappaletta) ja oli Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä yli neljän kuukauden ajan.

Myös albumilta lohkaistut singlet ”End Of Love” ja ”Ivory Tower” olivat vuoden soitetuimpia kappaleita Suomen radioissa.Anna Abreu syntyi Helsingissä helmikuussa 1990 eli juhlii tänä vuonna 18-vuotis-syntymäpäiväänsä. Annan toinen kotikaupunki on Sintrassa, Portugalin kauniilla rannikolla. Syksyllä 2006 Anna osallistui Suomen Idolsin karsintoihin, lunasti paikkansa jatkoon ja aina finaaliin saakka. Anna sulatti pirteydellään niin nuorten miesten kuin naistenkin sydämet. Viimeisessä finaalissa upea portugalinkielinen ”Solta O Beijo” näytti suunnan Annan tyylille, joka on täynnä latinorytmejä unohtamatta mahtipontisia balladeja. Hieman yli 150-senttinen taskuraketti omaa ison naisen äänen ja keveydestään huolimatta pitää jalat tiukasti maassa.
www.annabareu.fi

IrinaIrina – Liiba Laaba

Irinan energinen, monipuolinen ja hämmentävän hieno poprock on nostanut Irinan pysyväksi kiintotähdeksi kotimaisten artistien eturiviin. Irina levyjä Vahva, Älä riko kaavaa ja Liiba Laaba on myyty huikeasti, takana on lukuisia isoja radiohittejä ja keikkapaikat ovat täyttyneet.

Irina julkaisi kolmannen, platinaa myyneen pitkäsoittonsa Liiba Laaba maaliskuussa. Levyn kaikki singlet Pokka, Miksi hänkin on täällä ja Selkä selkää vasten ovat olleet vuoden soitetuimpia kappaleita. Uudella albumin kappaleet ovat Toni Wirtasen, Egotripin Knipin ja Irinan yhtyeen käsialaa. Yhä vahvemman roolin sanoittajana ottanut Irina on sanoittanut yli puolet albumin kappaleista, mutta levyllä kuullaan tutuksi tulleeseen tapaan myös Toni Wirtasen tekstejä. Levyn on tuottanut Jyrki Tuovinen.
Vuonna 2005 Irina sai Emma-palkinnot vuoden pop-tulokkaana ja vuoden debyyttialbumista Vahva.
www.irinansivut.com

Johanna KurkelaJohanna Kurkela - Marmoritaivas

Vuoden 2005 syksyllä debyyttialbuminsa Hetki hiljaa julkaissut, Oulun alapuolella sijaitsevassa pienessä Lumijoen kylässä varttunut Johanna Kurkela lauloi itsensä pysyvästi suomalaisten sydämiin, kun Marmoritaivas –albumi julkaistiin maaliskuussa 2007. Uuden albumin julkaisun lisäksi Johanna oli mukana Suomen Euroviisukarsinnoissa ja Suomen karsinnan finaalissa Johannan Olet uneni kaunein -kappale palkittiin Viisukuppilan fanipalkinnolla.

Reilun kolmenkymmenen albumilistaviikon jälkeen, tähän mennessä yli 15 000 kappaletta myynyt Marmoritaivas -albumi nousi elokuussa 2007 parhaimmillaan albumilistan sijalle 3. Sun särkyä anna mä en -kappale kuuluu varmasti vuoden 2007 soitetuimpien ja puhutuimpien laulujen joukkoon. Kuluneen syksyn aikana Johanna on myös esiintynyt ensimmäistä kertaa yleisölle suurimmissa konserttisaleissa ympäri maata.
www.johannakurkela.net

Jonna TervomaaJonna Tervomaa - Parempi loppu

Jonna Tervomaan viides albumi Parempi loppu on tyylikäs, musikaalinen kokonaisuus, joka antaa raikkaan tuulahduksen Jonnan sielunmaisemista nyt myös sävellysten muodossa. Jonna Tervomaan tekstit käsittelevät syvällisesti arkipäivän suuria ja pieniä asioita. Albumin kappaleet koostuvat ensimmäistä kertaa Jonnan omista sävellyksistä, jotka hän on tehnyt yhdessä Jussi Jaakonahon kanssa.

Edellisellä albumillaan, Halo (2004), Jonna voitti kolme Emma-palkintoa (Vuoden rock-albumi, Vuoden naissolisti sekä Vuoden albumi). Tuottaja Jussi Jaakonaho voitti myös Halo-albumista Vuoden tuottaja -Emman vuonna 2004. Vuoden 2007 Teosto-palkinnon voittaneet Jonna Tervomaa sekä Jussi Jaakonaho yhdistävät raadin mukaan rock-musiikin perinnettä, ja virkistävän tuoreita lähestymistapoja huomaamattoman luontevasti tavalla, joka ansaitusti saa niin suuren yleisön, kriitikoiden, kuin kollegoiden arvostuksen.
www.jonnatervomaa.com

 

 

 

Lhet linkki

Lähetykset

TV2
8.3. Gaalalähetys klo 19.10 - 21.10
9.3  Uusinta klo 23.30

YleX:

8.3. Etkot klo 14.00 -19.00
8.3 Gaala-lähetys klo 19.00-22.00

yle.fi
8.3. Etkot klo 17.00 - 18.00
8.3. Jatkot 22.30 - 23.30

Areena

YLE Areena


Gaalalähetys katsottavissa YLE Areenassa 15.3. saakka.

Yle.mobi

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.