Kysymykset ja vastaukset

Mistä on löydetty niin harvoin nähty näyttelijä kuin Jari Nissinen?
Näytteleekö hän vakituisena jossakin teatterissa? Kaikki näyttelijät ovat mahtavia!

Ismo Tuunasta näytteleva Jari Nissinen (s. 1964)on valmistunut Teatterikorkeakoulusta 1993 ja työskentelee freelancer-näyttelijänä ja käsikirjoittajana. Parhaillaan hän näyttelee Espoon teatterissa.

Viime jakson alussa oli kuuluttaja puhunut joistakin sarjaan liittyvistä tulosteista, jotka pitäisi löytyä sarjan sivuilta.... Mistä niitä siis löytää?
Harvoin tarjolla - netin etusivulta pääsee tutustumaan Lyytinmäen asukkaisiin. Sivu avautuu huoneeseen, siellä on kirjoituspöytä, pöydälle ilmestyy kysymäsi paperi ja paljon, paljon muuta tutustumisen arvoista!

Kuka lauloi viime jakson lopussa olleen biisin?
Harvon tarjolla osassa 8 (ma 3.3.) kappaleen Kuuman päivän jälkeen esitti Matleena Kuusniemi. Sanat ja sävel Liisa Akimof ja sovitus Matti Mikkolan.

Miten noi henkilöt olivat päässeet Lyytinmäestä Vuosaareen Rastilan ja Kontulan metroaseman kautta metrolla? Ei Lyytinmäkeen eli Helsingin Tapanilaan mene metro. Onko tämä taas joku mielikuvitusjuttu ?
On, tämä on mielikuvitusjuttu. Lyytinmäkeä ei ole oikeasti olemassa, ei siis myöskään sinne vievää metrolinjaa.

Jakson 4. lopussa lauloi joku miesääni. Kuka lauloi ja mikä oli biisi ? Saako tunnusmusiikkeja ostaa jostain ?
Jakson 4. lopussa lauloi näyttelijä Kari-Pekka Toivonen, joka esittää sarjassa ortopedi Kari Urpolaa. Laulu oli "Rakkaani on toisessa kaupungissa". Sen on säveltänyt ja sanoittanut Liisa Akimof ja sovittanut Matti Mikkola. Sarjan musiikeista julkaistaan soundtrack-levy helmikuun lopussa. Ainakin Harvoin tarjolla-kappale on jo nyt ladattavissa musiikkilataamoista.

Kuka laulaa Harvoin tarjolla-sarjan tunnarin?
Tunnari on nimeltään Harvoin tarjolla ja sen laulaa Elisa Korjus.

Ovatko Urpolan lapset oikeasti sisaruksia?
Ellaa näyttelee Anna-Leena Uotila ja Toivoa Lauri Uotila. Todellisessa elämässä nämä mainiot lapsinäyttelijät ovat serkuksia.

Missä sarjan Lyytinmäki oikeasti sijaitsee?
Sarja on kuvattu pääosin Helsingissä, Vanhassa Tapanilassa viime kesänä.

Miksi sarjassa ei ollut K-13 tai K-15 varoitusta? Ensimmäisen viiden minuutin kuluttua tv äkkiä kiinni, sillä alkoi todella realistinen seksikohtaus, jota ei mielestäni lapsille voinut näyttää ( 11 ja 13 vuotiaat), nukumaan menoaika ei ihan vielä ollut käsillä.
K 13 tai K15 merkintää ohjelmassa ei ollut koska se lähetettiin klo 21.00 jälkeen. Ennen tuota aikarajaa merkinnät pitää olla näkyvissä. Lähetetyssä sarjan osassa ei muuta seksikohtausta ollut kuin tämä alun kohtaus ja tuottajan mukaan sarjassa koonaisuudessakaan on hyvin vähän seksiä. Toivon että uskallatte jatkossa katsoa myös lasten kanssa. Draaman käsikirjoituksessa katsotaan asioita paljon juuri lasten näkökulmasta.Tosin olen itsekin nähnyt vain pari ensimmäistä osaa ,kun sarja on juuri vasta valmistunut.

Onko Harvoin tarjolla –sarja nähtävissä YLE Areenassa?
Valitettavasti tilanne on se, ettei sarjalla ole viikolla uusintapaikkaa eikä se myöskään näy Areenassa.Sopimukset näyttelijöiden ja tekijäöiden kanssa on tehty niin aikaisessa vaiheessa, ettei meillä Areena ollut vielä valmisteilla. Uusien sopimusten teko koko näin laajan tekijäporukan kanssa nettikäytöstä ainakin tässä tilanteessa on perin hankalaa ja kallista.

Kotikatsomon draamoille meillä ei myöskään ole viikolla uusintapaikkaa. Sarja uusitaan kyllä kokonaan joskus myöhemmin. Ajankohdasta ei vielä ole suunnitelmaa. Nauhoittaminen on tässä tapauksessa ainoa keino nähdä se jonain muuna aikana viikolla.Harmillista että näin on.

Kuka näyttelee poliisi Porakkaa?
Harvoin tarjolla sarjan poliisi Porakkaa näyttelee Topi Salmela.

Kuka näyttelee sarjassa Siru Kivimäen ( Ona Kamu ) äitiä?
Marjatta -mummoa näyttelee Saara Pakkasvirta.

Kuka oli petihommissa lastenkirjailijan kanssa?
11.2. ulostulleessa jaksossa Lauriina yritti soittaa isälleen. Sitten näytettiin, että puhelimeen vastasi Niina Nurmisen esittämä hahmo, se lastenkirjailija, joka oli petihommissa "isän" kanssa. Mutta oliko petikaverina Lauriinan oikea isä vai isäpuoli Jaakko Topelius?

Lauriina yritti soittaa biologiselle isälleen Lauri Janssonille, jota sarjassa esittää Tapio Liinoja. Puhelimeen vastasi intiimitilanteessa huohottava lastenkirjailija Lotta Varsavuori ( Niina Nurminen). Petikaverina oli Lauri Jansson, ei Jaakko Topelius ( Ilkka Heiskanen ). Jaakko Topelius ja Lotta Varsavuori nähtiin samassa jaksossa aiemmin valmistelemassa Kreikkaan suuntautuvaa Pallo Pullos-kirjan suunnittelumatkaa.

Lhet linkki

Lähetystiedot

Sarja on päättynyt, lue viimeisen jakson tapahtumat

YLE Areena

YLE Areena

Tämä ohjelma ei näy Areenassa, katso YLEn muita ohjelmia.
› YLE Areenaan