yle.fi

Huhtikuu 2008


ROCK'N'ROLL NEVER DIES
Ma 7.4.2008

Elokuva kertoo Tigeristä, kohta nelikymppisestä nuoresta miehestä, jolla on pirun hyvä isä ja pirun hyvä äiti ja pirun hyvä kitara ja pirun vilpitön mieli.

Tiger osallistuu työväenopiston kirjoituskurssille saadakseen uutta inspiraatiota biisien kirjoittamiseen. Hän kirjoittaa Jack Nevadasta ja Pumpusta ja bändistä, joka heillä kaksikymmentä vuotta sitten oli, sekä pikku poikana vanhuuteen kuolleesta veljestään Okusta.

Synkät pilvet nousevat Tigerin kotikaupungin ylle, kun ainoa teollisuuslaitos, saha jossa isäkin on töissä, uhataan lopettaa. Samaan aikaan Tiger saa kirjeen Amerikasta sahakonsernin perijältä Jack Nevadalta. Jack kutsuu Tigerin soittokeikalle Helsinkiin, jonne hän on tulossa rekrytoimaan suoramarkkinointimyyjiä Eternal Youth-ihmelääkkeelleen.

Päärooleissa
Samuli Edelmann, Marjukka Halttunen, Risto Tuorila, Seppo Halttunen, Kari-Pekka Toivonen, Ilkka Koivula, Paavo Liski, Hennariikka Laaksola, Eero Pollock.

Tekijät
Ohjaus ja käsikirjoitus Juha Koiranen
Kuvaus Jyri Hakala
Leikkaus Oskar Franzen
Äänisuunnittelu Pietari Koskinen
Musiikki Juha Koiranen
Lavastus Katariina Lume
Valaisu Olli Varja
Pukusuunnittelu Jaska Halttunen
Maskeeraus Eija-Leena Lehmuskallio
Tuotanto Film total Oy/ YLE Yhteistuotannot 

> Juha Koirasen haastattelu

 

 

 

 

 

 

KYMENLAAKSON LAULU 1-3

Ma 14.4.-Ma 28.4.2008

Tragikomedia kolmessa osassa kertoo miehestä ja naisesta, julkkisterapeutista ja psykoanalyytikosta, joilla pitäisi olla valmiudet ohjailla elämäänsä. Se kertoo Kymijokilaakson väkivaltaisesta historiasta ja sulkeutuvista tehtaista, äideistä ja pojista. Ratkaiseeko nuorempi polvi väkivallan kierteen, kysyvät tekijät teatterillisen tv-draaman keinoin. (K15)

Osa 1
Kouvolalaisen terapeutin Fabian Djupsjön kirja ”Menetät sen mitä haluat” julkaistaan. Julkistamistilaisuuteen tulee tumma kaunis nainen. Miten Fabian kestää uuden suhteen lähes kymmenen vuotta eronsa jälkeen? Miten sen kestävät hänen äitinsä ja kotona asuva aikuinen poikansa? 

Osa 2
Onko Fabian Djupsjön ja Karinin suhde vuosisadan rakkaustarina? Karin vie suhdetta julkisuuteen ja Fabian tekee tiliä menneisyytensä kanssa. Millä tavalla väkivallan historia vaikuttaa ihmisiin Kymijokilaaksossa? Ensin sisällissota, sitten tehtaitten sulkeminen.

Osa 3
Riittävätkö julkkisterapeutin taidot selvittämään oman elämän ristiriidat? Fabianin huono itsetunto alkaa tuhota suhdetta Kariniin toden teolla. Asiat kärjistyvät Kouvolan suunnalla, kun Voikkaan irtisanotuilta palaa päreet. Fabian ajautuu traagiseen loppuratkaisuun.

Päärooleissa
Pirkka-Pekka Petelius, Ritva Oksanen, Kristiina Halttu, Jussi Vatanen, Jemina Sillanpää, Jani Volanen, Pirjo Lonka.

Tekijät
Käsikirjoitus Harri Virtanen ja Pirkka-Pekka Petelius
Ohjaus Pirkka-Pekka Petelius
Kuvaus Jari Pollari
Lavastus Risto Karhula
Valaisu Jari Lehtiniemi
Leikkaus Jyrki Keränen
Pukusuunnittelu Barbi Laine
Tuotanto Oy Säihky

> PP Peteliuksen haastattelu

 

Lähetä linkki

Lähetystiedot

YLE TV1 maanantaisin klo 21.30
Uusinta perjantaisin klo 23
Ohjelmassa on suomenkielinen tekstitys

YLE Areena

YLE Areena

osa Kotikatsomon ohjelmista esitetään Areenassa 7 vrk ensilähetyksen jälkeen
>Areenaan