Glögi sabayone
1 dl
|
hehkuviiniä tai vinettoa |
1. Pane kasariin vesi, fariinisokeri, neilikat, kardemumma, neilikkaa ja keitä, kunnes jäljellä on 1 dl. Siivilöi tiheän siivilän lävitse.
2. Yhdistä liemi hehkuviiniin tai vinettoon. Vispaa keltuaiset ja
sokeri vaaleaksi, kaada päälle viiniseos ja vispaa vesihauteessa, kunnes
kaikki saostuu ja on kiiltävän kastikemaista. Ota pois vesihauteesta ja
jäähdytä välillä vispaten.
3. Vispaa smetana ja kerma yhdessä löysäksi vaahdoksi ja sekoita tämä
varoen hyvin jäähdytettyyn sabayon massaan.
4. Pane seos annosvuokiin vetoisuudeltaan noin 1 1/2 dl, peitä
kelmulla ja jäähdytä pakastimessa vähintään tunnin. Voit myös annostella
suoraan lasiin ja jäädyttää siinä.
5. Kumoa jäätyneet sabayonit lautasille. Voit tarjoilla annoksen
kanssa sokeriliemessä keitettyjä luumuja.
Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan