Marengilla kuorrutettuja appelsiinilettuja ja vaniljäjäätelöä
Marengilla kuorrutettuja appelsiinilettuja ja vaniljäjäätelöä
2 |
kananmunaa |
200 g |
appelsiinimarmeladia |
marenki: 3 valkuaista + 1 dl sokeria
Lettutaikina:
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää sokeri ja puolet maidosta.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Voitele letut appelsiinimarmeladilla , taita ne ensin puoliksi ja
sitten vielä puoliksi. Vatkaa sokeri ja valkuaiset vaahdoksi.
5. Kuumenna uuni 200oC:een ja varaa neljä kohokasvuokaa.
6. Laita lettukohokasvuokaan ja sen päälle vaniljajäätelöä. Kuorruta marengilla ja gratinoi uunissa n. 5 minuuttia.
Valmistusaika 30 minuuttia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan