yle.fi

Nougatjäädyke

Nougatjäädyke

100 g
100 g
   1 dl
   1 rkl      

   6
125 g
1/2 l
            

manteleita 
kuivattuja hedelmiä 
sokeria 
vettä 

keltuaista 
sokeria
kuohukermaa
vettä

 

1. Mittaa sokeri ja vesi pannuun. Kuumenna seosta kunnes sokeri muuttuu kullankeltaiseksi.
2. Kaada mantelit pannuun ja sekoita. Levitä seos työpöydälle leivinpaperin päälle jäähtymään.
3. Rouhi jäähtynyt manteliseos joko veitsellä tai monitoimikoneessa.
Pilko myös hedelmät.
4. Kypsennä keltuaiset, sokeri ja tilkka vettä vesihauteessa
5. Lisää mantelirouhe ja hedelmät , jäähdytä.
6. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja kaada seos joko annosmaljoihin
tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
7. Jäädytä ja tarjoile esimerkiksi vadelma- tai karpalokastikkeen
kanssa.

Valmistusaika 25 minuuttia
Jäätymisaika n. 2 tuntia

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä