Nougatjäädyke
Nougatjäädyke
100 g
6 |
manteleita
keltuaista |
1. Mittaa sokeri ja vesi pannuun. Kuumenna seosta kunnes sokeri muuttuu kullankeltaiseksi.
2. Kaada mantelit pannuun ja sekoita. Levitä seos työpöydälle leivinpaperin päälle jäähtymään.
3. Rouhi jäähtynyt manteliseos joko veitsellä tai monitoimikoneessa.
Pilko myös hedelmät.
4. Kypsennä keltuaiset, sokeri ja tilkka vettä vesihauteessa
5. Lisää mantelirouhe ja hedelmät , jäähdytä.
6. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja kaada seos joko annosmaljoihin
tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
7. Jäädytä ja tarjoile esimerkiksi vadelma- tai karpalokastikkeen
kanssa.
Valmistusaika 25 minuuttia
Jäätymisaika n. 2 tuntia
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan