yle.fi

Paahdettu valkosuklaamousse ja vadelmia


125 g
     5 
240 g
250 g
200 g   
 0,5 dl

maito 
liivatetta
valkosuklaa 
kuohukerma 
vadelmia 
tomusokeria

 Arja Lento/YLE

1. Paahda valkosuklaa 130 asteen uunissa n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Kiehauta maito ja sekoita liivate maidon joukkoon.
4. Kaada noin neljännes maidosta paahdetun suklaan joukkoon. Sekoita kumilastalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää toinen neljännes ja jatka sekoittamista.
5. Lisää loput maidosta samalla sekoittaen ja viimeistele muodostunut emulsio sauvasekoittimella.
6. Jäähdytä massa 35-40 asteeseen ja nostele joukkoon kevyesti vatkattu kerma.
7. Annostele laseihin, laita jääkaappiin ja anna hyytyä.
8. Sekoita tomusokeri vadelmiin ja anna maustua hetken aikaa. Tarjoile moussen kanssa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä