Paahtovanukas
Paahtovanukas
1 l |
maitoa |
karamelliglasyyri
2 dl |
2 dl sokeria |
1. Paahda sokeri pähkinänruskeaksi paksupohjaisessa kasarissa tai pannulla.
2. Ota sokeri liedeltä, lisää vesi ja sitruunan mehu. Keitä uudelleen siirappimaiseksi ja siirrä esimerkiksi rengasvuokaan tai kohokaskippoihin.
3. Pyöritä vuokaa niin, että sokeri tarttuu reunoihin.
Vanukasmassa:
1. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko, anna tangon hautua maidossa miedolla lämmöllä hellalla 10 minuuttia.
2. Vatkaa keltuaiset, munat ja sokeri.
3. Kaada kuuma maito seoksen päälle koko ajan vatkaten. Jätä seisomaan hetkeksi, kuori vaahto pinnalta, siivilöi ja pane vuokaan.
4. Paista vanukas vesihauteessa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
tai kunnes massa on hyytynyt. Vesi ei saa kiehua!
5. Kumoa vanukas kylmänä.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan