Puolukka-valkosuklaatorttu
puolukkahyytelö
1,5 dl |
puolukkamehua |
200 g |
valkosuklaata |
1. Aloita puolukkahyytelön valmistus liottamalla liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita puolukkamehu, vesi ja sokeri keskenään. Kiehauta ja siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon liivate, josta olet puristanut veden hyvin pois.
2. Kaada liemi halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan pane jääkaappiin ja anna
hyytyä kovaksi.
3. Sulata valkosuklaa hitaasti lämpimässä vesihauteessa. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vispaa kerma joustavaksi vaahdoksi sekä munat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
4. Purista liivatteista vesi hyvin pois, laita ne kasariin alkoholien kanssa ja kuumenna kunnes liivatteet ovat sulaneet. Nosta kasari syrjään.
5. Sekoita munavaahto varovasti suklaaseen. Lisää seokseen liivate-alkoholiliemi. Sekoita täysin tasaiseksi. Sekoita viimeksi kermavaahto. Kaada vuokaan hyytelön päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
6. Ennen tarjoilua irrota reunat pienellä veitsellä. Kasta vuoan pohja hetkeksi lämpimään veteen ja kumoa torttu tarjoiluvadille. Tarjoa sellaisenaan tai hedelmillä ja marjoilla koristeltuna.
Valmistusaika n. 3 tuntia.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan